Öğrenciyken nasıl geçinebilirim harcadığım para normal mi?

Üniversitede 5. Senem, bölüm değiştirdim elektrik-elektronik müh ten bilgisayara geçtim. İlgi alanımım veri bilimi olduğunu keşfettim ve machine learning alanında doktora seviyesinde tez üretebilecek durumdayım ki şu an bitirme ile beraber üç proje ile aktif uğraşabiliyorum. Bu yarışmalara katılıp pratik deneyim elde ettiğim için oldu. Neyse İngilizce yeteneğimi tamamlamadan sektörde bu ilgimi gösterebileceğim nitelikli iş bulamayacağımın farkına vardığımdan İngilizce kursuna yazıldım aylık 4350 tl den 16 taksit yaptırdım. Sorun şu ki ailem destek olabilecek durumda değil ve ben hafta sonu + pazartesi Salı öğleden sonra boşum sadece diğer tüm günler sabah 9 dan akşam 9 a kadar İngilizce kursu dahil durmadan ders görüyorum. Aşırı yoruldum derslerdeki projeler uğraştığım şeyler üstesinden gelebileceğim şeyler ama maalesef ailem bu ay 5500 tl gönderdi. 5. Senem olduğu için Kyk kredisi alamıyorum. Burs yok dedem ayda 1000 tl sigara parası yolluyor sadece. Toplam elime geçen 6500 tl. Hesabım şöyle Kyk da kalıyorum 1200 tl yurt ücreti, yemekler çiğ pişmemiş çıkıyor çok sağlıksızlar dışarıdan 120 tl civarına kuponla veya belediyenin yemek yeme yerinde yiyebiliyorum veya okulda 50tl den 2 kere yiyebiliyorum ki genelde bunu yapıyorum. Yine de ortalama günlük minimum ortalama 150 tl yemek masrafım var. İngilizce kursu okul yurt arası otobüs dolmuş aile evine git gel trenle bazen ortalama yol masrafım 1500 tl. Aile evine gidince hafta sonu yemek masrafım daha az oluyor. Sadece barınma+yemek+yol masraflarım 1200+150*5gün*4hafta+1500=5700tl yapar. Sigarayı çok az içiyorum haftada 2 paket civarı o da 800 tl. Toplam 6500 tl minimum maliyetle ve sağlıksız stres dolu bir yaşama sahibim. Her şey tamam olsa bile İngilizce kursunu nasıl tamamlayacağımı bilmiyorum. Işkura gençlik programına başvurdum tamamen ona bağlıyım ama ya çıkmazsa o zaman ne yaparım hiçbir fikrim yok. Myk 5. Seviye emlakçılık belgem var. Acaba sahibinden ilanları arayıp durumu anlatıp insanların kiralık dairelerini mi kiralasam ben ilgilensem yani elimden bu iş gelir çok da yormaz dolmuşla gider gösteririm daireleri. Bilemiyorum. Çok can sıkıcı paylaşmak istedim belki aynı durumlardan geçenleriniz vardır dertleşiriz.

Öğrenciyken nasıl geçinebilirim harcadığım para normal mi?