Yatili personel maasi ne olmalidir?

Evimizde 5 yatılı personelimiz var, 4’ü temizlik, yemek, ev işleriyle ilgileniyor, 1’i ise kızımın bakıcısı/özel öğretmeni.
Kızımın bakıcısı üniversite mezunu, 5 dil biliyor (Flemenkçe, İngilizce, Türkçe, İspanyolca, Fransızca), aynı zamanda matematik ve biyoloji öğretmeni. Kızım okulda eğitim alıyor ve ayrıca evde Hollanda müfredatına göre eğitim görüyor (homeschooling) ve bu bakıcımız ona derslerinde de yardımcı oluyor. Maaşı 3.900 dolar. (Ben Hollandada dogma buyumeyim esimde oyle dizimizin o yüzden boyle bir eğitim görmesini istedik).

Diğer 4 yatılı kadın personelden 2’si uzun süredir bizde, onlara 1.750 dolar, diğer 2’si 2-3 senedir bizde, onlara 1.250 dolar maaş veriyoruz.
Kapıdaki güvenlik personelimizden baş güvenlik 1.700 dolar, diğerleri 1.500 dolar alıyor.
Tüm personel yatılı, bahçemizdeki geniş müştemilatta kalıyorlar. Kira, elektrik, su, yemek, her şey bize ait.
Kısacası maaşları tamamen net “cep parası.”

Her sene zam yapıyorum; 2026’da hepsine +100 dolar zam planlıyorum.
Bugün personelimden biri avans istedi ve maaşının “yetmediğini ve yetiremediğini” söyledi.
Kendisi 32 yaşında, eşi de bizimle çalışıyor, çocukları yok.
Doğrusu şaşırdım, çünkü bana göre maaşları hem Türkiye hem Avrupa şartlarının oldukça üzerinde.

Ben mi yanlış düşünüyorum, sizce bu maaşlar az mı, yoksa çalışanım fazla mı harcıyor?

Yatili personel maasi ne olmalidir?