Cogu meslek grubundan fazla aliyor Kamu da , Özeli beni ilgilendirmez lakin
Bir mühendis Bir mimar Bir avukat bir Doktor denk olmali ama 2x ye katlamis
Cogu meslek grubundan fazla aliyor Kamu da , Özeli beni ilgilendirmez lakin
Bir mühendis Bir mimar Bir avukat bir Doktor denk olmali ama 2x ye katlamis
doktorların maaşı bence daha yüksek olmalı. insan sağlığı ile uğraşıyorlar. geçen bizim mahalledeki aile hekimi ile muhabbet ederken maaşını söyledi şok oldum, şaşırdım benden daha az kazanmasına.
150k aliyor aile hekimi minimum abartma
Bence Tr sartlarinda cok iyi para devlet anca doktorlara para veriyor diger meslek gruplari 60k bandinda hala
Bir mühendis bir mimar bir avukat 2 dakikada bir hasta bakıyor mu? Nöbet tutuyor mu? Resmi tatilde çalışıyor mu? Gece uykusundan kaldırılıp vakaya çağırılıyor mu?
Evet hepsini yapiyoe
Doktor düşmanlığınızın sebebi nedir
Saydığınız meslekler arasında en yoğun iş yükü doktorlarda, hoşunuza gitmemesi bunun böyle olduğu gerçeğini değiştirmez. İyi geceler
Dusman degilim ama doktorlar 150k aldigi yerde Diger mesleklerin yarisini almasi sacmalik
Performans da alıyorlar çünkü. Saatte 20-30 hasta bakmanın yorgunluğunu tahmin edemezsiniz. Üstüne nöbet, saatler süren ameliyatlar, acil vakalar, yoğun bakım, onkoloji gibi durumlar var.
İnsanla uğraşıyorlar. Sorumlu oldukları şey bir can. Birinin annesi, babası, çocuğu, kardeşi... Ölüm haberi veriyor, doğumu müjdeliyor, kanser haberini veriyor.
Hangi meslek psikolojik ve bedensel olarak bu kadar yıpranıyor?
Ayrıca bilgi yükü çok ağır. Örneğin kanser diyip geçtiğiniz hastalıkların türlü türlü alt tipleri var, evrelendirmesi çeşit çeşit, her birine göre tedavi protokolü değişiyor vs.
Hayal edemeyeceğiniz kadar büyük bir bilgi yükü, üstelik canlı üstünde uyguluyorlar. Hastadan hastaya değişen çok şey var.
Evet ben maasi azalsin demedim muhendisin de o kadar almasi lazim en azindan Pretisyen kadar ama umursayan yok
Abi mühendis az alsın demiyoruz da aynı da almasın bir zahmey
Doktormusun
Bu konu çok hassas ve insanların farklı yaklaşımları olabilir, anlıyorum. Ancak şu bir gerçek: her meslek grubunun gereklilikleri, çalışma koşulları ve sorumlulukları birbirinden farklı. Doktorlar özellikle insan hayatıyla doğrudan ilgili meslek grubunda, yoğun stresle, nöbetlerle ve uzun eğitim süreçleriyle karşılaşıyor.
Gelir adaleti konusu sistemin genel yapısıyla ilgili ve dünyada da benzer tartışmalar mevcut. Ancak unutma, herkesin emeği kıymetli. Eğer bir şeylerin adil olmadığını düşünüyorsan, oluşturulacak ortak düzenlemeler, sendika çalışmaları ya da toplumsal dayanışmalarla çözüm aranabilir. Pozitif bir bakış açısıyla, herkes emeğinin karşıığını adil şekilde almalı diyebilirim! 😊
Cevap
3Cevap
Doktorlar sahip olduğu bilgileri sunuyor. bu sahip olduğu bilgileri elde etme süreci kolay olmuyor.
Sinav icin hazirlaniyirlar sonra unutuyor o bilgilerin %80 ini
He he unutuluyor
Zaten okuyan değer görmüyor bu ülkede
O kadar sorun varken bunu mu sorguladın
Kardeş az bile alıyorlar
Diger mesleklere gore 2 kat daha degerli
Az diyorsun
Asil az alan Asker Polis avukat muhendis...
hayır bir mühendis olarak doktoru katladığım çoğu dönem var meslek=para ilişkisini kurulacaksa dediğin meslekler para etmez önemli olan ticareti, inovasyonu yapma felan filan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?