Annem sosyal yardımlaşmada çalışıyor 22.000 maaş ile babam tesisatçı ama fıtığı var Ayriyetten şeker ve tansiyonu var ki şeker babamı gitgide eritiyor Hatta çoğu zaman çalışamıyor bile Çünkü belindeki fıtık bacaklarına vurmaya başladı.
Kız kardeşim okuyor henüz 3 sınıf , erkek kardeşim çalışıyor ama bir sürü borcu var 1 milyon TL'yi Geçkin. Yani bize destek veremiyor. Annemin aldığı maaş kredi kartı Ya da arabanın borcu falan genel borçlara gidiyor babamın da aldığı zaten anca mutfağa gidiyor. Bazen onu bile yapamıyor.
Yaşadığımız yer çok küçük Muş'un bir ilçesinde yaşıyoruz iş olanağı yok İŞKUR'dan haftada 3 günlük 13.000 TL'ye aylık iş buldum zorla ama 13.000 TL kredi kartı yine Ayriyetten borçlar vesaire gidiyor Biraz altın almaya çalışıyorum Her ay ama onu bile yapamadım sadece 3 ay alabildim O da evin tadilat masrafına gitti.
Işimin bitmesine 2 ay kaldı. Bankanın birinde 6.000 TL açığım var Ayriyetten Diğerini de kredi kartı borcu var kredi kartı borcu çok bir şey değil Fakat ben işten çıktıktan sonra ve bu kışın da babamın işleri olmadığı için çok sıkıntı çekeceğiz.
Bugün Kanıma şu çok dokundu amcamlar başka şehirde yaşıyor bize koli göndermişlerdi Hani içinde birkaç eşyalar falan bir de kahve koymuşlar neyse misafir geldi Annem de o kahveden ikram etti Adam dedi ki hani kahvede değil şekerliymiş dedi şekersiz yok mu diye sordu ses çıkartamadık Annem babamı incitmemek için dedi ki;
((babamın ismini vermiyorum atıyorum))" Ali şekerli almış bugün "dedi.
Çok zoruma gitti yani yutkunamadım tarifi yok ya.
Neyse
Annem de geçici çalışan olduğu için ocağın başında Onun da işi bitecek.
Iş arıyorum bir yandan ama burada çoğu mağazalar vesaire vesaire 5-10 bin TL'ye çalıştırıyor bir yandan kışın eder etmeye çalışırız ama borçları sudur kartlardır ya da diğer borçları nasıl öderiz bilmiyorum.
Yani 5-10.000'ye bunların hiçbirini yapamayız borç mu vereceğiz yoksa evin ihtiyaçlarını mı gidereceğiz. .
21 yaşındayım okuyamadım bunda ailemin de büyük payı var hani kız olduğum için az çok bilirsiniz Bizim tarafları kız çocuğu diye Okula göndermezler 8 sınıfta derslerim çok iyiydi Hatta Ortaokulda full çok iyiydim ama lisede dediğim gibi kız çocuğuyum diye istediğim liseye göndermediler sonra liseyi açıktan bitirdim üniversite zaten okumak için imkanım olmadı. Açıktan bitiririm üniversiteyi düşüncesi vardı Ama bakıyorum şimdi aldığım diploma işime yaramayacak Çünkü Türkiye şartlarında torpili veren düdüğü kapıyor parayla adamlar diploma satın alıp torpille bir yere girip krallar gibi yaşarken bizim gibi garibanlarda emeğim Biz de aldığımız diplomaya ne işe yarar. Ne yapacağım bilmiyorum yani ek iş lazım Daha önce birkaç fenomenden evde iş imkanı olaylarını duydum konuştum ama hep bu tanışma sitelerinde ya canlı yayın ya mesajlaşarak para kazanma ya Görüntülü konuşarak para kazanma vesaire vardı ve bunların hiçbiri asla bana gelmeyecek şeyler çünkü hem karakterime ters hem de aile ve büyüdüğüm ortam büyüğüm şekile ters.
Paketleme işi olur ya da başka bir şeyler olur ya da günübirlik temizlik işi ya da online başka bir iş bilmiyorum Bilen falan var mı satış işi olur.
Ya da ne yapabilirim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer