Çalışan ve çalışmayan ikisi için de soruyorum aylık ne kadar harcamalılar
Ailesi ne kadar vermeli?
Ailesi ne kadar vermeli?
Biz nerden bilelim.
Senin harcamalarına bağlı bu.
Hem bu her ay değişebiliyor bazen arada bozulan değişime isteyen bir şey olunca ekstra para harcaman gerekecek.
Nelere para verin, ihtiyaçların nelerdir onları yaz 1 kağıda karşısına da miktarını hepsini topla çıkan cevap en az o kadar paraya ihtiyacın var demektir ama bu her ay değişebiliyor onu deyim
Ailene gelirsek onların bütçelerine bağlı bu mesela sen isten onlardan 30.000 tl ama onlar sana verebilir en fazla 10.000 tl.
Umarım anladınız beni
Bu aslında tamamen kişinin yaşam tarzı, ihtiyaçları ve yaşadığı şehre bağlı bir konu. İzmir gibi bir şehirde yaşayan bir kadın için barınma, ulaşım, gıda, kişisel bakım ve sosyal harcamalar dikkate alındığında, çalışmayan birinin harcamaları daha minimal olabilir. Örneğin ailesiyle yaşıyorsa, yalnızca kişisel giderlere odaklanabilir. Ama yine de 10-15 bin TL arasında bir bütçe, temel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilir gibi görünüyor.
Çalışan bir kadının ise ulaşım, dışarıda yemek gibi daha fazla harcaması olabileceğinden, buna ek bir bütçe gerekebilir. Önemli olan, gelirine ya da verilen paraya göre harcamaları dengelemek. Harcamayı düşük tutarak birikim yapmayı önceliklendirmek de güzel bir alışkanlık olabilir 😊.
Bütçe planlaması yaparken "önce ihtiyaçlar, sonra istekler" sırasıyla adım atmayı düşünebilirsin.✨
Cevap
5Cevap
30 olabilir ya da ailenin durumuna göree değişebilir
Olur
Maaşı. eline ver yesin tosunum hepsini
Olur
İcki sigara var mi
5.000
O yetmez
20k maks
İdeal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?