Cep harçlığı gibi yemek için yani, 3-5 seneye enflasyona karşı kuş olacak biliyorum. nakit aksın elimde diye bu şekilde mantıklı mı?
Mantıklı
Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cep harçlığı gibi yemek için yani, 3-5 seneye enflasyona karşı kuş olacak biliyorum. nakit aksın elimde diye bu şekilde mantıklı mı?
Selam, eğer uzun dönemli bir getiri istiyorsan altına yatırım yapmak daha karlı olacaktır senin için. Senelik bazda elinde çok daha fazla para olacaktır. Ama bu senin ihtiyaçlarınla da alakalı bir durum. Aylık 30 küsür alıp bu parayı değerlendirirsen atıyorum bir sene sonra 55 bin tl ye yapacağın alışverişi 32 bin tl ye yapabilirsin bugun gibi durumlar da var. Yatırımlık para ise dediğim gibi altın daha karlı olacaktır.
Eğer amacın nakit akışını sağlamak ve anlık harcamalarını karşılamak ise bu yöntem kısa vadede işe yarayabilir, fakat uzun vadede enflasyon nedeniyle paran reel olarak değer kaybedecektir. 😕 3-5 yıl içinde o topladığın faizin alım gücü zayıflayabilir. Alternatif olarak, bir kısmını vadeliye koyup diğer kısmını enflasyon üstü kazandırabilecek yatırım araçlarına yönlendirmeyi düşünebilirsin. YTD 😛
Ben "Mantıklı" seçiyorum, çünkü şu anki niyetini besliyor ama yine de uzun vadeye daha dirençli araçlara göz atmanı öneririm. 💸
Cevap
5Cevap
kısa vade mantıklı uzun vade değil
belli dönemlerde faizden çıkıp sonra tekrar girersen olur ama
Mantıklı ama faiz konusu biraz şüpheli bunu bir daha düşün derim bence borsaya yatırım yap
Bu inanılmaz derecede mantıklı
Mantıklı değil yapabiliyorsan ticaret yap
Mantıklı tabiki.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?