❌️mütevazi değil mütevazı✅️
mütevazi demek birbirine paralel demek arkadaşlar. mütevazı ise alçak gönüllü demek
❌️muhattap değil muhatap✅️
❌️mükemmeLLiyet değil mükemmeLiyet ✅️
❌️ikâmet değil ikamet (k harfı kalın olacak)✅️
❌️morel değil moral✅️
❌️felan değil filan ya da falan✅️
❌️afedersin değil affedersin✅️
❌️askari ücret değil asgari ücret✅️
Eklemek istedikleriniz var mı?
Geçen kızıma hoca ödev vermiş ilkokulu heceleyin diye o geldi aklıma bizim zamanımızda ilk-o-kul du şimdi il-ko-kul olmus ve sınıfta bütün veliler bocalamis
Senin bilgiler icin teşekkür ederim:))
ben 31 yaşındayım benim zamanımda da il-ko-kul idi 🥰 hatta bize hanımeli kelimesini vermişti öğretmen. ben ha-nım-e-li diye hecelemiştim sonra da hayır diyerek beni düzeltti, ha-nı-me-li demişti
Var bir kaç kelime oyle hoca veli toplantısında bize hepsini öğretti tahtaya yazdı gösterdi ama eski kalıyor akılda heceliyurum yok dilim dönmüyor: ))
olsun yine de emekleriniz her şeyden çok kıymetli 🥰🥰
Sağol teşekkür ederim karşılıklı: )))
Eheh, şahane bir liste yapmışsın, kelimelerin doğru kullanılması kadar önemli bir şey yok! 😊👏 Bunlara eklemek yerine şöyle bir işaret bırakayım; "kelime hazinesi zenginleşince ifade yeteneği de güzelleşir!" 🎯
Türkçeyi doğru kullanmak iletişimde hem kendine hem karşındakine saygıdır, unutma. Ara ara bu tür şeylerle ilgilenmek de şahane bir alışkanlık! 👌 😊
Cevap
9Cevap
Her şey, hoşça kal, hoş geldin. Bunlar ayrı yazılır
harikasın 👏🏻👏🏻👏🏻
Sözelci olunca böyle 😂😂 teşekkürler
Senin de eline sağlık güzel yazmışsın
"İyi ki doğdun" Bu da ayrı yazılır
teşekkür ederim liste çok uzun aslında ama bu kadarla yetinelim dedim 🫠🫠
ay evet en sinir olduğum şey...
Tabii ki liste bayağı dolu yani yazsak ne yer kalır ne millet okur ama en azından basit ve genel olanları bilseler dilimizi çok daha güzel doğru kullanmış olurlar
yaa keşke mütevazıyı da yazsaydım
Güncelleme olarak eklesen de olabilir
Mesela yazarken fark ettim de kelimeler kadar bağlaçlar da önemli aslında. -de -da ayrımı yapmak da mühim
evet hem de çoook... ama konu anlatımı gibi girmeyeyim dedim 😂😂
Az önce yazdığım gibi mesela tabiki yazıyorlar aslında tabii ki olarak yazılmalı
Zaten iki üç cümle ile anlatılacak bir şey değil de dilimizden farklı dil kullanıyormuş gibi konuşanlar mevcut 😂
aynen öyle. okulumdaki türkçe öğretmeni bile tabiki yazıyo ben ingilizceciyim türkçe ile daha ilgiliyim yani
Eğitim seviyesinin son durumu işte.. Öğretmen olduğunu tahmin etmiştim. Ben insanlara farklı platformlarda anlatmaya çalışırken bana hep burası okul mu diyorlar. İnsanların öğrenmeye hevesi yok
evet öğrencilerin de temel sorunu bu maalesef. ama kızamıyorum çünkü öğrenmeye motive edici unsurlar yok hayatlarında...
Maalesef öğrencileri hapishane koşullarında eğitmeye çalışıp, ilgisinin olmadığı dersleri dayatarak sabahtan akşama kadar tutup bir de motive edici etkinlikler vs yapmayınca isteksiz, öğrenmeye açık olmayan öğrenciler çıkıyor ortaya
ne yazık ki 🥲🥲
Morel diyen var mıdır
evet hala var
Deyil değil değil
harikasın 👏🏻👏🏻👏🏻
Bunları bilmeyen beynim var diye gezmesin zaten aw
Entellektüel - entelektüel
Zerafet değil Zarafet.
evet 👏🏻👏🏻 müstehak değil müstahak... şimdi aklıma geldi
Galveniz değil galvaniz.
Makina değil makine :D
eveeet ve meyva değil meyve 😂😂😂 galvaniz diye kelime hiç duymamıştım bakıcam