Sevgilim paraya çok değer veriyor. Her şeyi bir ben bir o ödememizi istiyor (Belli ediyor). Ne yapmalıyımm?
2 ay
Sevgilim paraya çok değer veriyor. Her şeyi bir ben bir o ödememizi istiyor (Belli ediyor). Ne yapmalıyımm?
Ailesinden öyle öğrenmiştir ya da başkasından akıl almıştır veya geçmişte çok fedakar davranışların sonucunda para konusunda kullanılmış olabilir. Mutlaka altında yatan bir sebep vardır. İnsan ne bileyim sevdiği birinin yanında o ödedi sonra ben odeyecegim diye düşünmemeli çok yorucu bir düşünce yapısı. Evet ekonomi kötü , bazen eve alınacak ekmeğe para kalmıyor toplum olarak zaten zor zamanlardan geçiyoruz ama öyle ya da böyle bir şekilde dışarda da yemek yeniyor para tatile , ıvır zıvıra , bazen çok gerekli bazen gereksiz veya durduk yere öyle ya da böyle harcanıyor. O yüzden ufak tefek hesaplara takilan biri çok daha yorucu ve can sıkıcı gelebilir. Lokmalarin bazen tadı çıkmalı önünde ki tabak az doldurulmuş da olsa hayat böyle yaşanır herşeyi saçma sapan kafaya takarak değil :))
KEsinlikle öyle. Bu konuyu onunla konuşmaya çekiniyorum ama arada bir sen paraya çok değer veriyorsun diyorum yoo öyle değilim ki diyor ben 3 günlük dünya harcayalım gitsin peşindeyim ama o şu pahalı bu pahalı derdinde zaten her şeyi ortak ödüyoruz sayılırı. Bir kersinde 3 e 1 olmalı demiştim zaten öyle değil mi demişti. öyle oldğunu sanıyor ama beni bu özelliği biraz rahatsız ediyor. Görmezden gelmeli miyim bilmiorum ilk defa sevgilim oluyor nasıl yapacağımı bilmiyorum
Bence seni istediği gibi yönlendirebildiği için doğrudan konuştuğunda da kabul etmiyor olabilir. Bence görmezden gelme direk sınır çek. "Benim için bir şeylere para ödemek hiç sorun değil zaten yapıyorum ama senin genel tavrın paraya karşı tutumun beni rahatsız ediyor. Her buluşmamızda aklıma gelen rahatsız edici ve beni mutsuz eden bir durum " gibi bir açıklama yaparsan bence iyi ya da kötü bir şekilde kendini ona göre yönlendirebilir
Her şeyide ödetmeyin ayol. Kadının da biraz elini cebine atması gerek. Yani bunu siidik yarışına çevirmeye gerek yok. Yemeği o ısmarlıyorsa sen de başka jest yaparsın kahve alırsın vs. Dün ben aldım bugün sen al olayı ilişkiyi baltalar
Onun hayat görüşü budur saygılı olmak lazım. Ya da hesabını ödeyecek başka bir sevgili bulmalısın karar senin yani her şey sende başlar sende biter
Yani Enteresan bir durum. bunun sırası olmaz. ikiniz de çalışıyorsanız zaman zaman birisi öder. zaman zaman diğeri. Bu, arkadaşlık, dostluklar için de geçerli :) bu konuyu bence karşınıza alıp onunla konuşarak daha iyi anlayabilirsiniz
Eğer sevgilin finansal konulara çok önem veriyorsa, iletişim burada çok kritik 🎙️. Öncelikle hislerini net bir şekilde ama sakin bir şekilde paylaşırsan, sorunların çözümünde büyük bir adım atmış olursun. "Bunu neden önemsediğini anlamak istiyorum ve bu durumu nasıl daha rahat hale getirebiliriz?" tarzı yapıcı sorular sorabilirsin.
Tabii ki, her ilişki iki taraflıdır ve bir denge olmalı ⚖️. Eğer onun bu tutumunu seni rahatsız ettiğin şekilde açıkça dile getirirsen, dengeyi sağlayacak bir çözüm yolu bulabilirsiniz. Paraya verilen değer kişiden kişiye değişir; ama önemli olan her iki tarafın da duygu ve değerlerine saygı göstermek 👍.
Unutma, doğru bir iletişimle çözülemeyecek problem yoktur 😉!
Cevap
12Cevap
Para onun önceliği, seninki huzursa ikinizin yolu pek kesişmez gibi.
Ne olucaktı yiyelim içelim deyip çocuğun üstüne mı yıkılacaktın
Aslında sende teklıf edebilirsin ödemeyi onun sölemesini beklemeden
Her zaman ödetilmez ki zaten 🤦🏼♀️ bir iki üçte yeto artık olursun 😄
Evlenince ev işlerine ortak olacaksa sende sırayla ödeme konusunu kabul et fakat ev işlerinde becerikli değilse ve işler sana kalacaksa o zaman duruma göre hareket etmeni öneririm.
Belki geçmişte bu tarz bir konu geçmişse o yüzden olabilir. Veya para birikimi yapıyordur
Erkegin ödemesi lazım
Kime göre neye göre erkeğin ödemesi gerekiyor?
Bence ikimiz de kendi harcamalarınız dışındakileri ödemeyin ve bu tavrından hoşlanmadığını belirt belki ortak bir çözüm bulursunuz.
Yanlış olan nedir?
Aferin.
Kadına verilcek değer ne ki?
Pek hayır gelmez öyle heriften
O para için seni de satar
Çok arıyor musunuz bu tipleri
Nerden buldun
İade iste 🤣
Seni yakında esc yapat
ayrılailirsin mesela
değiştir..
Ayrıl kurtul