Birine borç verdiğinizde geri istiyor musunuz mu merak ediyorum 💭
3 ay
Birine borç verdiğinizde geri istiyor musunuz mu merak ediyorum 💭
geçen birine verdim 10 gün içinde vereceğim dedi. 3 ay ses etmedi en sonunda istedim maaş yatınca vereceğim dedi vermedi. 1 ay geçti yine istedim yarın akşam vereceğim dedi yine vermedi. borcunun dilencisi olmak ne zor
Bence bu biraz kişinin hem karakterine hem de karşı tarafa olan güvenine bağlı 🌟. Borç verirken aslında geri ödenmesi düşünülür ama bazen o borç, dostluk ya da ilişki adına bir fedakarlığa dönüşebilir. Karşı taraf dürüstse ve ödeme niyetindeyse, zaten genellikle geriye döner. Ama kimisi de istemekten utanır ya da karşı tarafın zor durumda olduğunu görünce ses çıkarmaz 🙃.
Özetle; borç önemli bir sorumluluktur! Eğer geri istemeyeceksen o parayı vermeyi göze alabilmelisin ya da baştan konuşmalısın 🔑. Bu işler biraz hassas! 😄
Cevap
14Cevap
Anlaştığımız tarihte vermezse istiyorum. O tarih gelmeden durumunu bildirse yine soruj etmem biraz daha süre sarkabilir ama günü geldiğinde hiç bişey yokmuş gibi davranması uyuz eder beni.
Verilen söz esastır bende
Adi borc ise istenir tabiki. Diger turlusu yardim olur, bagis olur, ne bilim hayir falan olur herhalde 😅🤣
İstiyorum çünkü onu kazanıncaya kadar ölüyorum kimin umrunda ki
Birinin birdaha beni aramasını istemiyorsam. borc veriyorum
Baştan konuşurum ne zaman diye geçerse zamanı isterim vermediyse ustelemem kendi utansın
İstedim vermedi oyaladı hep daha da par akonusunda hiç bir olayda güvenmedim bitti
4 kere istedim vermedi
1 haftalık verdim 9 ay oldu hergunde beraber oturuyoz ne diyim 🥺 alacag var piyasadan dönmüyor ev dükkan kirasını zor çeviriyor bende ustelemjyorum dostluk blule demekki sormuyosun
Ama sordum 2.3 üçüncü aylarda abi ne yaptın diye daha sormuyom
Hadi yA 🥺 neyse ki çok can acitacak miktar vermedim aklimin bir kenarinda ama kalbimi rahatsız edecek düzeyde değil çok şükür
Vermiyorum o yüzden isteme derdim olmuyor
Tabiki adı borç hibe değil
Eğer ki çok bekletirse isterim tabii ki
fazlaysa istiyorum elbet
Hayır ama büyük paralar istenmeli
İstemeye yüzüm olmuyor
Adı üstünde borç
İsterim vermezse
Bana ver sonra iste. d.. d
Hayır belirli süreye kadar beklerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?