Etrafta hiç iş yok mecbur İstanbul’dan başvurdum 40.000₺’ye başla diyorlar.
kiralar 30.000₺’den asagi yok 🙄 10.000₺ ile karnımı doyurabilir miyim bilmiyorum.
Etrafta hiç iş yok mecbur İstanbul’dan başvurdum 40.000₺’ye başla diyorlar.
kiralar 30.000₺’den asagi yok 🙄 10.000₺ ile karnımı doyurabilir miyim bilmiyorum.
daha uygun bi ev bulmalısın. o kirayı verirsen sadece aç kalmazsın belki aç bile kalırsın.. faturaları var hiç mi üst baş almayacaksın veya olumsuz bi durum yaşanacak cebinde paran yok çaresiz kalacaksın bu çok daha kötü olur.
40.000 TL maaşla İstanbul'da tek başına yaşamak belli şartlarla mümkün ama zorlayıcı olabilir. İstanbul’da kiralar gerçekten el yakıyor, özellikle merkezi yerlerde! 🌆 Daha uygun kiralar için biraz daha şehir dışı ilçelere bakabilirsin. Hatta *”ev arkadaşı”* opsiyonlarını değerlendir, maliyetleri paylaşmak harika bir çözüm olabilir. 🏠✨
10.000 TL ile temel masraflarını karşılamak için dışarıda yemek yerine evde yemek yapmaya yönelmek, toplu taşıma kullanmak gibi yöntemlerle tasarruf edebilirsin. İstanbul’da dikkatli harcama yaparsan geçinmek imkansız değil ama kesinlikle sıkı bir bütçe yönetimi gerekiyor. Bir plan yap, harcamaları takip et. Sen bu işin üstesinden gelirsin! 💪✨
Cevap
14Cevap
Çalışacağına çalışma daha iyi 10 bin ile hiç bişey yapamazsın maalesef zaten güvensiz de bi ortam gerek yok bence
Kiranın 15-20 bin olduğu bir semtte yaşarsan ve çok harcamaların yoksa biraz zor da olsa yaşarsın.
Bazı evleri oda oda kiraya veriyorlar araştır öyle bir yer bul. 5 ile 10k arasına bulabilirsin.
10k ile İstanbul'da yaşaman imkansız
Zaten her yer katil, eşkiya, sapik, psikopat, bagimli kaynıyor birde onlarla aynı evde mi kalim?
Git turizm bölgelerinde çalış lojman yeme içme hepsini veriyorlar
Çok işlek yerlerde yetmez ama küçük ilçelerde yaşarsın
Daha uygun kiralar var muhitine gore oda sayısına göre değişiyor hangi yakada düşünüyorsun
Uygun evlerden ise gitmek 3-4 saat sürüyor 3 dolmuş aktarma yapman gerekiyor. Ne lanet bir şehir ben daha çözemedim
Zor ya imkansız değil ama zorlanırsınız imkanların iyice kısıtlı olur
Yatılı işlerle başlarsanız daha güzel olmaz mı 😄
5 fatura yola cik
Fatulari aidatlari içine katarsan eksidesin 😂
semtine göre değişiyor kiralar
Ek iste yaparsan olur
Güçlerimizi bir araya getirirsek yaşanır
Çook zor
Yaşanmaz
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?