Gizli Üye(25-29)11 ayAblacım sen slksın cidden. Önce soruyu yazarken giriş gelişme ve sonuç diye gidilir. Sen bir yazmışsın ki hani insan sana kızar bu durumda. Halbuki yorumları okuyunca sen haklısın bariz belli.
bir kere ben çalışan bir kadın değilim benim eşim de taş çatlasa 52-53 bin tl arası maaş alıyor. Evimiz bizim de kira değil eşimin ailesi iki oğluna da ev vermiş. Neyse çalışan biri de olabilirdim konu bu da değil.
mesela benim eşim tek başına mücadele verdiği haliyle bana her şeyi yaşatır. Tatilse tatil, hediyeyse hediye..86.000 tl maaş şu devirde hiç de anımsanacak bir maaş değil. Eşin evli olduğunu idrak edememiş hâlâ anasının babasının boyunduruğu altında ilerleyen bir karakter.
eşin şimdi senden ayrılıyorum dese kusura bakma ama sktri çekip defol git diyecek durumdasın.
neden boyun eğesin ki bu duruma..
al ipleri eline maaşını da verme. Nereye gittiği belli bile değil zaten.
12.000 tl vermek nedir ya.. kadının emeğiyle kazandığını al elinden ama nereye gittiğini bile bilmesin.bak ev ortak yönetilir doğru ama böyle değil.
sen koyarsın o koyar sonra giderler çıkarılır kalan ise yine eve kalır kimsenin ailesine gitmez.
Mesela gitsin altın alıp koysun kenara bir şeyler yapsın anlarım ama anasına babasına yedirmek nedir ya bir de eşinin parasını…Bir de 12.000 tl iyi para bu devirde vermeyen var diyor grzekalı.. ulan benim eşim tek maaşla neler yapıyor neler alıyor da adamın gıkı çıkmıyor. Ne insanlar var ya yemin ederim.
01 Yorumla
Cevap sahibi11 ayAzımsanacak demek istemiştim*
En İyi Cevaplar
11 ayDaha öncede sormuştun bu soruyu. Ve olayı soruyu doğru bir şekilde yazmadığın için yorumlarda seni suçluyorlar. Sana şok oluyorum ama dünya halidir herkesin başına her şey gelebilir kinamamak lazim. Okumussun atanmissin 86 bin maaş alıyorsun ve kocan maaşına çöküp 12 bini sana veriyor geri kalanı ailesine gönderiyor ki şüpheli! Öncelikle senin ailenin haberi var mı bundan? Yani bilmiyorum böyle bir adamı ben erkek olarak gormezdim atanamamis olabilir atanamayip ev gecindiren binlerce erkek var bunun eril enerjisi bile yok. Erkek dediğin mücadeleci olur risk alır cömert olur. Kendine yaptigin kötülüğü bir dünya insan gelse yapamaz sana. Bu duruma bir son vermelisin bence. Kartını geri istediğini söyle. Ailenin bu duruma çok tepkili olduğunu soyle. Kendine ev araba almak istediğini söyle sen onun ailesinin geçimini sağlamak zorunda değilsin. Ve bölüşün kocamda kendi parasıyla evi gecindirsin sadece sen ödeme görevin zanneder. En son baktın anlamıyor bosan kurtul diyecem ama galiba aile baskısından korkuyorsun. Kocana çok aşık gibi de gelmedin bana bilemiyorum neden katlanıyorsun ki?
30 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı. Kocanın kredi kartı limiti belli bu sınır onun belki maddi sorumluluk ya da kontrol şekli ama sizin ihtiyaçlarınız farklı olabilir ve bunu dile getirmek önemli yani cimrilik olarak görmek yerine birlikte oturup neden bu limitin seni zorladığını harcamalarınızı nasıl dengeleyebileceğinizi konuşmak en doğrusu belki de ortak bir bütçe belirleyip ekstra ihtiyaçlar için başka yöntemler geliştirmek aileden yardım istemek zorunda kalmaman için bir yol açar sonuçta para işlerinde iletişim ve anlayış olmadan çözüm zor..
00 Yorumla
11 ayBu parayı acaba sadece kendinizi harçlık olarak mı kullanıyorsunuz yoksa eve de alışveriş yapıyor musunuz bu önemli. Eğer sadece harçlık ise ayda 12.000 lirayı kullanıp Bir de üstüne ailenizden para istiyorsanız O zaman fazla harcıyorsunuz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Finansal ilişkilerde denge önemlidir 😊 Kocanın verdiği kredi kartı limitini dolu kullanıyor olman, bütçe yönetiminde bazı gözden geçirmen gereken noktalar olduğunu gösterebilir. Öncelikle gelirinize uygun bir bütçe oluşturun. Harcamalarını not alıp hangi alanlarda fazla olduğunu görmelisin. Bazen küçük kısıtlamalar büyük farklar yaratabiliyor. 🧐
Eğer kocanla bu konuda daha açık bir konuşma yapabilirsen, ihtiyaçlarını ve sınırlarını paylaşmak ilişkide çözüm sağlayabilir. Anlayışlı bir tavırla yaptığın harcamaların ailenizin genel bütçesine nasıl etki ettiğini anlat! Sonuçta bu ekip işi, kimse bir başına taşımamalı bu yükü. Unutma, sağlıklı iletişim her sorunun çözümünde ilk adımdır! 🌟10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
11 aybir zahmet çalışarak hem kendi bütçene hem de aile bütçesine destek sağlayabilirsin
hiç bir kadın asalak olarak kocasının eline bakmamalı
karısıyım bana bakmak zorunda beylik lafları ile bu gemi yürümez
insanlar 12 bni tl ile evni geçindiriyor evini eyyy uyan hanımefendi uyan
27 Yorumla
Soran11 ayÇalışıyorum kazandığım parayı kendi alıyor. 12 binin 7 katı para getiriyorum eve.
Soran11 ayAlpgiray00 Bu üyenin yorumunun altında açıkladım her şeyi
- 11 ay
12x7=84 bin uuu ne iş tutuyorsun sen böyle
kusura bakma çalıştığını kazandığını belirtmemişsin de cidden meslek ne yahu :S - 11 ay
ben yorum okumam kendi, yorumumdan mesulüm üzgünüm
- 11 ay
O zaman sende sana verdiği kartı ona verip kendi kazandığını paranı ona verme madem böyle yapıyor.
- 11 ay
@sultan2841 yalandan kim ölmüş sadece burada yorum kasıyor zavallı ezik 84 bn lira kazanıyormuş kocası elidnen alıp 12 bin tl kart veriyormuş bitince ailesi veiriyormuş muş muş sahtekar zavallı soğan cücüğü
11 ayçalışan kadınmıssın ne diye adamın eline sayıyosun ki parayı? ayakları üzerinde duran, kendi kararlarını verebilecek durumdasın. bi borcunuz harcınız yatırımınız yoksa bu cimriliği yenmen değil kaçarak uzaklaşman lazım. ailenden para isteyecek duruma getiremez seni
10 Yorumla
11 ayBelki adamın durumu o kadar ayric. Hangi adam limitli kartı o kadar karısına verdi. Şükret bence
02 Yorumla- 11 ay
Abla yorumları okudum kusuruma bakma senin adam cimriymis
Soran11 ayŞükrediyorum ama bana biraz daha değer verse iyi olurdu
Soru trol
12'nin 7 katı para getiren biriisii? 12 bin kabul edecek öyle mi?
Bu toplumun yapısını bozdunuz Allah belanızı versin ya
10 YorumlaMaaşını kocana vermeyerek tepki gösterebilirsin. Sonuçta 84 bin lira maaşın varken 12 bin lira yanında çerez parası gibi kalır.
10 YorumlaŞaka mı bu? Kendimi tokatlayacağım, şaka mı? Aşağıda yorumları okudum. Umarım kurgudur. 🤯
04 Yorumla
Soran11 ayHerkes yorumlarda beni suçluyor 12 bin neyine yetmiyor diyenler çoğunlukta. Suç bende sanırım.
Soran11 ayAilem evlilik kutsal bir bağdır ömür boyu devam eder diyor. Boşanmayı günah olarak sayıyorlar.
11 ay12000 lira yeterli aslında bir kadının kişisel harcaması ise. (Ev harcaması olmadığını varsaydım)
00 Yorumla
11 ayİçimden bi ses (o ses Ankara radyosundan güçlüdür) senin 3 vakte kadar andatacağını (ya da zaten sitenin popon gördüğünü) söylüyor.
00 YorumlaBu devirde 12 bin lira derken şaka Felan mi yapıyorsun
02 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayAileden para da istenmez eşinde biraz daha limit açabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBen harcamıyorum o kadar tutarı aylık çalışan birisi olarak. Sen neye harcıyorsun o kadar tutarı
05 Yorumla
Soran11 ayÇalışıyorum kazandığım parayı kendi alıyor. 12 binin 7 katı para getiriyorum eve.
Cevap sahibi11 aySen bu soruyu daha önce de sormuştun
Soran11 ayEvet ve kocam halen düzelmedi
Cevap sahibi11 ayBunu baban ile konuştun mu hiç
- Para & Ekonomi konusunda 406 cevap paylaştı.
11 ayAma az para da değil hani 12 bin 1 ay idare eder yaw
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 576 cevap paylaştı.
11 ayCalismak onemli kadinin maddi gucu olmli erkege muhtac olmammali derim hep
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayElin ayağın tutuyorsa çalışarak, dilenci gibi kocanın eline bakmayarak, eve para getirerek yenebilirsin bu cimriliği.
00 YorumlaNe kadarlik bir seviyede olduğunuzu bilmeden yorum saçma olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 aySevgiliyken hic anlamadinmi bu cimriligini. Birde yuzeysel bir baginiz var bence.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 aybence kendin çalışmayı deneyerek yenebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBir insan cimri ise bunu hiçbir şekilde yenemezsin üzgünüm..
00 Yorumla
11 ayBoşan adamdan ne diye kalkıp senden esirgeyen adamın yatağına giriyorsun soyuna. bakiyorsun akıllı olun az biraz
00 Yorumla
11 ay12000 kredi kartı ve kocan cimri öyle mi?
040 Yorumla
- 11 ay
e sen niye veriyon ki
Soran11 ayEvlendiğimizde almaya başladı ve geri vermiyor asla
- 11 ay
o benim diyeceksin. bu iş bu arada ekonomik şiddete girer haberin olsun
Soran11 ay12 bini bulamayanlar var hiç para vermeyen kocalar var bana şükretmen gerekiyor diyor
- 11 ay
hayırdır lütuf mu eyliyormuş
Soran11 ayEvet lütuf olarak görüyor
- 11 ay
vallahi bilemeyeceğim. bir de annenden alman da sıkıntı bir yerde. ortak hesap açın. ikinizde de kart bulunsun. maaşları oraya yatırın. adam nereye harcıyor belli değil kumar mı oynuyor napıyor
Soran11 ayAilesine gönderiyor
Soran11 ayBana verdiği 12 binle market alışverişlerini yapıyorum babamdan da 10 bin lira harçlık alıyorum kendi kişisel harcamalarım için
- 11 ay
ailesinde de göndermiyodur sana diyeyim
Soran11 ayÇoğu kadın benim gibi bonkör kocayı bulamıyor 12 bin lirayı beğenmeme lüksün yok diyor
- 11 ay
biraz agresif olmak bu konuda en mantıklısı
Soran11 ayKocam asgari ücretle çalışıyor özel okulda öğretmenlik yapıyor ve bu yaz maaş alamadı hiç
- 11 ay
ablam senin de ağzından bıçakla laf alıyoruz. sen destek olacan tabi ben de zannediyorum ki adamın paraya ihiyacı yok senin paraya çöküyor
Soran11 ayKira da ödemiyoruz ki babamın verdiği evde oturuyoruz. Verdiği 12000 TL ile market harcamalarını yapıyorum geriye faturalar kalıyor onu da kendisi ödeyebilir bence kazandığı parayla. Geri kalan para nereye gidiyor belli değil
Soran11 ay86 bin lira maaş alıyorum bakanlıkta mühendisim
- 11 ay
işte onu kocana sorman lazım. para nereye gidiyor diye. şu ortak hesap konusunu bir konuşun bakalım ne diyecek. olmaz derse napıyon sen bu parayla diye sorgulama hakkın olur
Soran11 ayBabasına sıfır egea aldı arabayı babasının üstüne yaptı yaz başlamadan
- 11 ay
o araba bir bakıma senin merak etme. senin de paranla alındı o. biraz agresif ol dediğim gibi. kuru lafla seni bastırmaya çalışıyor gibi sezdim
Soran11 ayArabayı babası kullanıyor ben işe otobüsle gidiyorum her gün 2 vasıta kullanıyorum. Arabayı bana asla vermez.
Soran11 ayBen evlenmeden önce araba sahibiydim evlendikten sonra kocam arabamı satıp evin eşyalarını aldı
- 11 ay
sen varlığını armağan etmişsin. tamam geçim ehli tabiki olacaksın ama seni her yönden bastırması hoş değil
- 11 ay
bu nası koca be
Soran11 ayTakılan altınlarımızı da sattı ailesinin evini yeniledi
- 11 ay
sen peki bunu illaki sezmişsindir. neden evlendin?
Soran11 ayBenim birikmiş 3 kuruş param bile yok artık. Ne varsa hepsi gitti.
- 11 ay
keşke bu şekilde olmasaydı ama maalesef olmuş. bu duruma dur demen için seni bağlayan şey ne?
Soran11 ayAilem yaşın geçiyor acilen birini bulmalısın yoksa evde kalacaksın diye başımı şişiriyordu. Görücüler gelmeye başladı kocam da geldi. Öğretmen olduğu için ailem kocamı çok beğendi okumuş, kültürlü birine benziyor iyi anlaşırsınız dediler aramızı yaptılar. Ben de iyidir herhalde dedim nikah masasına oturdum. 22 yaşında üniversitede bitince KPSS sonrası atandıktan sonra evlendim.
Soran11 ayBu duruma dur demek için bu siteye yazdım tavsiye almak için. Nasıl dur derim öğrenmek için.
- 11 ay
mahalle baskısına kurban gittin yani. bu hayatı 1 defa yaşadığını bilmeni isterim. her ne olursa olsun erkeğin kadından 1 adım önde gitmesi gerektiğine inananlardanım. senin bu adamı koca olarak görmemendeki sebeplerden en önemlisi bu. restini çek korkma hiçbir şey yapamaz
- 11 ay
çünkü ekonomik olarak o sana bağımlı. hiçbir erkek kendine bunu yediremez
Soran11 ayDüğün salonunu bile babam tuttu tüm masrafları ailem karşıladı. Eşyalar altınlarla alındı. Kocam kendi cebinden 1 lira harcamadı.
Soran11 ayKocana yük olmayalım diye babam kiracısını çıkarttı evini bize verdi kira ödemeden oturuyoruz
- 11 ay
sen anlamadım ki zeki biriymişsin de. illaki senin görmezden geldiğin bir yanlışı oldu bunun. orada görmezden gelmesen daha rahat yaşayacaktın. sen dediğim gibi bildiğini oku bir şey olmaz
- 11 ay
şu güzelliğe kıyağa baksana. kim yapar bunu?
Soran11 ayBen atanması için uğraşıyorum atanırsa belki kendini ekonomik olarak daha güçlü hisseder diye düşünüyorum ama asla ders çalışmak istemiyor. Beni değiştirmeye uğraşma diyor.
- 11 ay
bir şey diyeyim mi o adamdan olmaz sanki
- 11 ay
Kendi verdigi para degilkide bunu sana lutuf olarak soyluyor. Kendi paran. Birde ayni tutumu kendide gosteriyorsa eyvallah.
- 11 ay
Hocam yani ne olursa olsun bu iyilik degil, eger gereginden fazla fedakarlik yapiyorsan bu kendine saygisizlik kim olursa olsun.
- Para & Ekonomi konusunda 782 cevap paylaştı.
11 ay12 bin lirayı neye harcıyorsun peki
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 786 cevap paylaştı.
11 ayGel ben snaa w0 vereyim
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı. Bence kendin çalış kimseye muhtaç olma
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onu boşa zengin birini al
00 Yorumla
11 ay12000 tl ile ne yapıyon
00 Yorumla
11 ayYok artık ciddimisin sen ya
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 ayİyi limit fazlası zarar zaten. 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayÇalışmana izin vermiyor herhalde?
012 Yorumla
Soran11 ayÇalışıyorum kazandığım parayı kendi alıyor
Cevap sahibi11 ayKendi napıyo parayı?
Soran11 ayAilesine gönderiyor
Cevap sahibi11 ayBoşan
Soran11 ay12 binin 7 katı para getiriyorum eve. En azından yarısını bana vermesi gerekirdi bence.
Cevap sahibi11 ayTamamı senin olmalıydı. Evin giderlerini hallederdin gerisi senin olurdu ailesine niye gönderiyor kendi kazandığı parayı göndersin mahkemede bu zaten boşanma sebebi
Soran11 ayBabamdan her ay 10 bin lira harçlık alıyorum
Soran11 ayKendisi asgari ücretle çalışıyor maalesef
Soran11 ayBu kadar az para aileme yetmez diyor
Cevap sahibi11 ayEvlenmeseymiş o zaman ailesine baksaymış
Soran11 ayEvlenmeden önce ailesine bakıyordu zaten
Cevap sahibi11 ayValla bacım benim gözüm tutmadı haberin olsun bugün parana el koyan yarın her hakkı bulur kendinde. Ya sınırını koy ya da bırak gitsin
İyi para veriyormuş; neden çalışmıyorsun?
00 Yorumla
11 ayErkek adam evi de düşündüğü için olabilir
00 YorumlaCalismani öneririm.
00 Yorumla
11 ay12k neye harcıyorsun bacım
00 Yorumla
11 ayBu limit gayet iyi.
00 Yorumla
11 ayHayat sınırsız değil. Limit koy kendine.
00 Yorumla
11 ayYetmiyo aşkım de
00 Yorumla
11 ayGit çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayZor oluyor mu
00 Yorumla
11 ay12 binlik ne alıyon
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayfake soru
00 Yorumla
Detaylı bilgi