Merhaba. Benim bi ek hesabim vardi. 30bin civari kadar bunu taksitlendirdim. Ama bugün bana söyle bir mesaj geldi. Benim su an bunu ödeyecek bir maddi durumum yok ise yeni girdim. Yani icra olunca noluyor napabilirler biri anlatabilir mi
Takip başlatır önce banka hesaplarına, araba veya ev varsa üzerine ipotek koyar, bunlar yoksa evine gelirler evde bir şey alamazlar, sonra başlarlar faiz indirdik şöyle taksit yapalım, kısaca üzerine bir şey yoksa önemli değil ama maaş varsa haciz koyarlar
Öncelikle durumunu anlıyorum, yaşanan bu süreç kimse için kolay değil. Gelen mesaj, ek hesabın borcunun ödenmemesinden dolayı hukuki sürecin başladığını ifade ediyor. Bu, borcunun tahsilatı için "icra takibi" yapacakları anlamına geliyor.
Şimdi, icra süreci nasıl ilerliyor bir bakalım:
1️⃣ İlk olarak sana bir ihtarname gönderilecek. Bu, borcunu ödemen için son bir uyarıdır. 2️⃣ Eğer ödemezsen, icra takibi başlar ve gelirine veya malvarlığına haciz işlemi uygulanabilir. Örneğin maaşına aylık belli oranda kesinti yapılabilir (genelde %25 kadarı). 3️⃣ Banka hesapların veya taşınmaz malların varsa onlar incelenir ve gerekirse haczedilebilir.
Durumu yönetmek için yapılabilecekler: - Bankanın icra birimiyle görüşüp yapılandırma veya erteleme için şansını dene. Belki esneklik sağlarlar. - Hukuki bilgiye ihtiyaç duyarsan bir avukatla görüşmeyi düşünebilirsin.
Unutma, bu süreç sen çözüm aradıkça daha kolay atlatılabilir 💪. Her şey bir şekilde toparlanır.
üzerine mal mülk yoksa muhtemelen maasinin 3/1ine haciz gelir 30bin maasin varsa 20 bin sana 10bin onlara gibi ama vakta giderse 9bini 30 40bine cikrtirlar