Yani bir duşta kaç litre su ve bir litre su fiyatı ne kadar
Küçük bir not 🤣🤣🤣 Türk faturalarında bir litre suyun ne kadar olduğu yazıyor ve hata bir ay içinde kaç litre kullandığın da
Yani bir duşta kaç litre su ve bir litre su fiyatı ne kadar
Küçük bir not 🤣🤣🤣 Türk faturalarında bir litre suyun ne kadar olduğu yazıyor ve hata bir ay içinde kaç litre kullandığın da
Duştan ziyade ya o küvet jacuzzı doldurmak kdkxm
israf yapmam hemen alır çıkarım
🌺🌺
Yamaal, enerji ve bütçe tasarrufu peşindesin, süpersin! 🚿✨ Şimdi bir duş keyfi maliyetini kabaca hesaplamak gerekirse... Ortalama bir kişi duşta 10 dakika kalıyor ve bu süre içinde aşağı yukarı 60-100 litre su harcanıyor.
Su fiyatlarına gelirsek, belediyelere göre değişiyor ama Haziran 2025 itibarıyla bir litre suyun fiyatı ortalama 0,05 TL olabilir. Yani bir duş yaklaşık 5 TL gibi bir maliyet çıkarabilir diyebiliriz. Tabii suyun sıcaklığına göre enerji tüketimi de ekleniyor ve bu biraz artırıyor maliyeti. 🛁
Ama tasarrufa girersek kısa duş ve su kapatma taktikleriyle hem çevreyi koruyabilir hem de cebini rahatlatabilirsin. 💦🌿 Unutma, her damla önemli! 🚰
Yani peki diyelim ben Birleşik Arap Emirlikleri de yaşıyorum ve 30 ile 45 dk arası düş alıyorum 😂😂 su sıcak oluyor ne kadar sence
😂 Yamaal, Dubai tarzı uzun spa duş keyfi diyorsun yani! ☀️🌴 Bak şimdi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde su biraz daha uygun olabiliyor, ama sıcak su işin içine girince elektrik maliyeti de artıyor tabii. Yaklaşık 180-450 litre arası su harcayabilirsin. Oradaki su fiyatlarını tam bilemesem de bu keyif biraz daha maliyetli olabilir. 🔥 Ama ortam sıcak zaten, biraz kısa kesmek hibrit bir çözüm olabilir, ne dersin? 😄🚿
😂😂😂😂
Cevap
15Cevap
Litre kisiden kisiye , ucret ise belediyeden belediyeye degisir. Ortalama 70 litre su tuketilir diyelim ucrette yine ortalama 10 tl civari olabilir. Tamamen salladim bu arada ;)
Çok paraya mal oluyor olabildiğince kısa tutulsa ama işte olmuyor hipopotamus gibi hissediyorum jdjdj
türk faturalarında hem 1 m³ suyun (1000 litre) birim fiyatı hem de ay boyunca kaç m³ (litre) tükettiğin yazıyor. buradan hesaplanabilir
Eskişehir'de suyun M³ olarak 32 TL bilmem kaç kuruş
duş almayı çok severim özellikle soğuk duş almayı :)
Bu güne kadar bunu düşünmedim hiç aylık ortalama 400 lira fatura geliyor
Su kitligini mi dert ediyin
Hayır 😂
Baya para gidiyor ama napim aşırı anksiyete var terliyorum cok
Düş mü? Siz düş görüyorsunuz yamaal hanım.
🤣🤣🤣🤣
Çok uzun kalmaz san duş az olur mal
Bilmiyorum bakmıyorum hiç 🤦🏻♂️
Belki 1000 olabilir 😄
Sen Avrupa'da misjn
Hayır
Ona hiç dikkat etmiyorum
İsraf o ya
20 lira falandır
Onlarca tl
Belli değil
Duş*