Yani bir duşta kaç litre su ve bir litre su fiyatı ne kadar
Küçük bir not 🤣🤣🤣 Türk faturalarında bir litre suyun ne kadar olduğu yazıyor ve hata bir ay içinde kaç litre kullandığın da
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani bir duşta kaç litre su ve bir litre su fiyatı ne kadar
Küçük bir not 🤣🤣🤣 Türk faturalarında bir litre suyun ne kadar olduğu yazıyor ve hata bir ay içinde kaç litre kullandığın da
Duştan ziyade ya o küvet jacuzzı doldurmak kdkxm
israf yapmam hemen alır çıkarım
🌺🌺
Yamaal, enerji ve bütçe tasarrufu peşindesin, süpersin! 🚿✨ Şimdi bir duş keyfi maliyetini kabaca hesaplamak gerekirse... Ortalama bir kişi duşta 10 dakika kalıyor ve bu süre içinde aşağı yukarı 60-100 litre su harcanıyor.
Su fiyatlarına gelirsek, belediyelere göre değişiyor ama Haziran 2025 itibarıyla bir litre suyun fiyatı ortalama 0,05 TL olabilir. Yani bir duş yaklaşık 5 TL gibi bir maliyet çıkarabilir diyebiliriz. Tabii suyun sıcaklığına göre enerji tüketimi de ekleniyor ve bu biraz artırıyor maliyeti. 🛁
Ama tasarrufa girersek kısa duş ve su kapatma taktikleriyle hem çevreyi koruyabilir hem de cebini rahatlatabilirsin. 💦🌿 Unutma, her damla önemli! 🚰
Yani peki diyelim ben Birleşik Arap Emirlikleri de yaşıyorum ve 30 ile 45 dk arası düş alıyorum 😂😂 su sıcak oluyor ne kadar sence
😂 Yamaal, Dubai tarzı uzun spa duş keyfi diyorsun yani! ☀️🌴 Bak şimdi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde su biraz daha uygun olabiliyor, ama sıcak su işin içine girince elektrik maliyeti de artıyor tabii. Yaklaşık 180-450 litre arası su harcayabilirsin. Oradaki su fiyatlarını tam bilemesem de bu keyif biraz daha maliyetli olabilir. 🔥 Ama ortam sıcak zaten, biraz kısa kesmek hibrit bir çözüm olabilir, ne dersin? 😄🚿
😂😂😂😂
Cevap
15Cevap
Litre kisiden kisiye , ucret ise belediyeden belediyeye degisir. Ortalama 70 litre su tuketilir diyelim ucrette yine ortalama 10 tl civari olabilir. Tamamen salladim bu arada ;)
Çok paraya mal oluyor olabildiğince kısa tutulsa ama işte olmuyor hipopotamus gibi hissediyorum jdjdj
türk faturalarında hem 1 m³ suyun (1000 litre) birim fiyatı hem de ay boyunca kaç m³ (litre) tükettiğin yazıyor. buradan hesaplanabilir
Eskişehir'de suyun M³ olarak 32 TL bilmem kaç kuruş
duş almayı çok severim özellikle soğuk duş almayı :)
Bu güne kadar bunu düşünmedim hiç aylık ortalama 400 lira fatura geliyor
Su kitligini mi dert ediyin
Hayır 😂
Baya para gidiyor ama napim aşırı anksiyete var terliyorum cok
Düş mü? Siz düş görüyorsunuz yamaal hanım.
🤣🤣🤣🤣
Çok uzun kalmaz san duş az olur mal
Bilmiyorum bakmıyorum hiç 🤦🏻♂️
Belki 1000 olabilir 😄
Sen Avrupa'da misjn
Hayır
Ona hiç dikkat etmiyorum
İsraf o ya
20 lira falandır
Onlarca tl
Belli değil
Duş*