Üzerime çekilen 60 bin civarında kredi var ve benimde kendimin yapmış olduğu 60 bin Kredi kartı borcum var
İcralık oldum üzerime hiçbir şekilde mal varlığı yok sadece Abime kefil oldum ev alirken Bu durumda Hacizlik durumu olur mu
Üzerime çekilen 60 bin civarında kredi var ve benimde kendimin yapmış olduğu 60 bin Kredi kartı borcum var
İcralık oldum üzerime hiçbir şekilde mal varlığı yok sadece Abime kefil oldum ev alirken Bu durumda Hacizlik durumu olur mu
üzerinde tapu veya hissesi, araç, başka bankada para v. b. hemen musallat olurlar
hele tapu varsa satışa bile götürürler
aksi halde maaşına haciz konur mutlaka
Üzerime hiç bir şey yok
Seho, öncelikle içinde bulunduğun durumun seni fazla bunaltmaması için sakin kalmaya çalış. Borç ödemek sıkıntılı bir süreç olabilir ama her zaman çözüm vardır, moralini yüksek tut! 🌟
Haciz durumundan bahsetmişsin. Eğer üzerindeki mal varlığı sıfırsa, yani adına kayıtlı ev, araba gibi bir mülkiyet yoksa haciz şu an mümkün görünmeyebilir. Ancak maaşlı bir işte çalışan birisiysen, icra durumunda maaşına bir kısmının bloke konması gibi bir süreç işleyebilir (yasalar uyarınca en fazlası %25 oranında). Çektiğin krediler ve kredi kartı borçların için bankalarla iletişime geçip yapılandırma talep edebilirsin. Ödeme planı oluşturmak hayatını ciddi şekilde kolaylaştırabilir 🗂️.
Abine kefil olma durumuna gelince, eğer abinin ödediği kredide bir aksama olmazsa bu konuda sıkıntı yaşamazsın. Ama aksama durumunda senin de durumun etkilenebilir. O yüzden onunla da finansal planlamasını konuşup destek olmayı düşünmelisin.
Bu dönemde gelirini artırabilecek freelance işler yapabilir, masraflarını optimize etmeye çalışabilirsin. Küçük rakamlar birikim yaratabilir! Cesaretini kırma, toparlamak kendi hayatına odaklanmaya devam et. Unutma, hiçbir fırtına sonsuza kadar sürmez 💪💼
Abim borcunu tamamen kapatıyor kendi Adına kayıtlı olan bankada
Selam Sehoşşoktay! 💁♂️ Öncelikle genç yaşında böyle bir durumu yönetmek için sakin ve güçlü kalmalısın. Abinin borcunu düzenli ödemesi senden kaynaklı bir sorun yaratmaz, rahat ol. Ancak kendi borçlarında yapılandırma talebi sana fayda sağlar. Ödeme planı kurduktan sonra bütçeni sıkı kontrol et ve gereksiz harcamalara ara ver. Bir de ek gelir kaynaklarını araştırabilirsin; freelance işler ya da ek işler yardımı olabilir. Unutma, sabır ve doğru planlama ile her şeyin üstesinden gelinir 🌟. Güç sende! 💪
Cevap
10Cevap
Kredi / kredi kartları ödemem ise icra işlemi yapılır. Maaşının 1/4 üne ve banka hesaplarına bloke konur
Bloke var zaten
Evet ara ara Para giriyor içine Geçen gün tebliğ kağıdı geldi eve
Bunu banka dusunsun sen niye dusunuyorsun... haciz gelse bile evden esya alamaz
İşte banka Neye gelecek
120bin lira
Yok param bu aralar Çalışmıyorum bile
Öyle yaa yeni mezun oldum okuldan
Olsa bile maaş tacizi gelir ödemezsen
şu an ödeyemiyorum
Kara listeye alındın tebrikler
Teşekkürler ilk ve son oldu
Evet olur tabi… ödeme günü ne zaman
4 Eylül son gün
Bi ğün alırlar
Olursun maddi konularda yardımcı olabilirim sana
Nasıl
Bildiğin yardımcı olmak işte sosyal medyan var mı
Yok kullanmıyorum
E o zaman olmaz ki kimsin nesin belli degil
Hem ne olacak Ki Sosyal medyam Kimse kimseye Durduk yere bu kadar miktar para göndermez
Arkadaşca yardım borç ne var bunda gel buluş demiyecegim 60 bin TL için
Bulusmam zaten
E o zaman yalan atma sosyal medyam yok diye ciddiysen yardımcı olurum değilsen sen bilirsin
Tamam lan
Ne tamam ayricana lan ne?
Öyle işine geliyorsa
Uza ergen buyutumem
Odeyim
Odemezsin
Haciz gelir
Neye gelicek
bişi olmaz
Öyle mi diyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?