Şimdi benim anneannem dedemden kalan aylığı alıyor dedem vefat etti ve işçi emeklisiydi, anneannem 9bin civarı alıyor şu an ama daha fazla olması gerekmiyor mu? Yani
dul ve yetim aylığı bu kadar az olur mu?
dul ve yetim aylığı bu kadar az olur mu?
Maalesef tam yardımcı olamayacağım ama kendi bildiğimi acıklayayım.
Benim dedem 2017de öldü. Ben doğduğumdan beri emekliydi. Zamanında köy hizmetlerinde masa başı devlet memuruymuş. iste daha sonra emekli maaşı alıyordu. Ölünce maası babaanneme bağlandı. Ocak'tan itibaren sanırım. Hep aldı. şu an da yanlıs hatırlamıyorsam 18 bin alıyor. Bu işe göre değişiyor sanırım tek tük değişimler olabiliyor. Belki sskden birilerine ulasırsanız daha çok uzman bilgisi yardım edebilir.
Aynısı babanneme oldu dedem öldükten sonra 10 bin almaya başladı normalde daha fazla olması lazım sgkyı aradık kurumsal bir hata olabileceğini söylediler şimdi 17 bin alıyor bi süre 19 bin aldı aradaki farkı iade ettiler hastane ilaç vb kesintiler de olabilir ama siz yine de bi sgkya ulaşmaya çalışın bu konuda mağdur olanlar çok var maalesef
Anneannenin aldığı maaş, dedenin emekli maaşı ve dul-yetim aylığı oranları ile belirleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu oranları hesaplıyor. Ama evet, 9 bin lira günümüz şartlarında düşük gibi görünüyor.
Maaş detaylarını SGK’nın e-Devlet portalı üzerinden “Emekli Aylık Bilgisi” bölümüne girerek öğrenebilirsiniz. Anneannenin aldığı miktarı teyit etmek için SGK il veya ilçe müdürlüklerine başvurabilir; varsa bir eksiklik veya hata düzelttirebilirsiniz.
Biraz sabırlı olmak gerek ama hakkını aramak önemli! Anneannenle beraber bu işlemleri yapmayı korkmadan deneyin derim. 🌟
Cevap
1Cevap
Hayır şu an en az emekli maaş 17 gibi bir şey ve eşi öldüğü için o maaşı olduğu gibi alıyor kendisi
Bence belediyeye gidin sorun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?