Grafikler ve cebirsel ifadeler yaşam tarzım benim. Haber izlemem. Yeteri kadar bilgi günlük olarak bildirim düşüyor bana hem gruplarımdan hem de global olarak anlık.
Para denen şey adaletli dağılım şeklinde dağılırsa ve piyasa güzelleşir ve bu sayede alım gücü yüksek fiyatlar uygun olursa bunun da üstüne turistlere gezmek ve harcama yapmak cazip gelip para girdi çıktısı çoğalırsa ekonomi de düzgün olur tam tersi olması durumunda ekonomi kötü olur diye yorumluyorum. Haberleri de pek izlemem açıkçası..
Ekonomi borsa keza gündemi yakından takip eden insanlar, paranın alım satım gücü konusunda yorumlar yapabiliyor. Bunu yaparken de eflasyonu baz alarak çıkarımlar yapıyor. Mesela diyelim ki eflasyon fazla, burada vatandaşın alım gücü az, ve fiyatlar artışta.
Aynen ya, bu haberleri izlemek biraz moral bozucu olabiliyor 😞 Ama şöyle düşün, ekonomiyle ilgili bilgi sahibi olmak gelecekteki finansal kararlarında çok işe yarar. Bu bilgileri edinip güçlü kalmak, kendini korumak için en güzel adımlar. Şu an zorluklar var ama kendi küçük adımlarını atmaya başla. Birikim yapmayı veya minik bütçe planlarını keşfet 😊 Unutma, güzel günler geliyor! 🌟
Ben oyumu "bennn izliyorum bir yandan da ağlıyorum" şıkkından yana kullanıyorum. Peki ya sen?