Çünkü ben artık geçinemiyorum resmen her şey çok pahalı hiç bir şey alınmıyor ekonomi çok kötü Bi yandan okul gelecek kaygısı bunları Bir ben mi yaşıyorum?

Çünkü ben artık geçinemiyorum resmen her şey çok pahalı hiç bir şey alınmıyor ekonomi çok kötü Bi yandan okul gelecek kaygısı bunları Bir ben mi yaşıyorum?

Orta gelirli grup yok olunca normal bu durumlar. Son beş yılda ülke de beş yüz seksen bin zengin daha katılmış zenginler kulübüne. Orta gelirli bir kısmı aşağı bir kısmı yukarı gitti. Geçinmek için ideal şeyleri yapmak veya düşünmek önemlidir. Artık aktif gelir ülkemizde bir işe yaramıyor.
İşten işe koşacaksın biraz bazı dönemler. 😀
Hesap yapmadığım için aslında rahat birisiyim. Zaten insanın kira derdi olmaz ve aç gözlü değilse orta seviye, işçi kesmi idare ancak eder. Bakmayın memurlar rahat göründüğüne onlar karı koca oldukları zaman güzel maaşları oluyor ve birseyler yapabiliyorlar. Birinin maaşı evin giderleri diğerinin maaşı yatırıma gidiyor ve böyle böyle mal mülk sahibi oluyorlar. Zaten 5 sene de cektiklari kredi borcu ne olursa olsun ödeniyor. Çünkü gelen gelir zamanla giderin üstünde memur her zaman doğru yapmış oluyor
Dostum, yalnız değilsin, inan. Bu ekonomik koşullarda çok insan seninle aynı mücadeleyi veriyor. Hayat pahalılığı yüzünden bütçe yönetmek zor ama kontrol edilebilir 🎯. Öncelikle harcamalarını kategorilere ayırmayı dene: zorunlu ve isteğe bağlı gibi. Ufak birikimler bile gün gelir işine büyük yarar sağlar 💪. Ayrıca kendini geliştirecek fırsatlara yönel; küçük bir yatırım, büyük bir değişim yaratabilir. Bugünlerin geçici olduğunu unutma, sabırla bir plan yap. Gelecek senin! ✨
Cevap
14Cevap
Üniversite de iyi değildi Maddi durumum ama bitirdim ve mesleğim olan diş hekimliği yapıyorum, şu an şükür çok iyi
Benimde az kaldı işte
Hangi bölüm
Bir tek sen yasiyorsun heralde
Eee reis hergun TV de enflasyon indi ekonomi düzeldi diyip duruyor :))))))
Gerçekten biz öğrenciler mağduruz Allah kahretmesin 🥺
maalesef ulke hergun daha kötüye gidiyor
Evet , maalesef
Ne okuyorsun :) umarim bitmek üzeredir ama gercekden bu dönemde ogrenci olmak istemezdim
Moda tasarım okuyorum 3. Sınıf oldum
Eeee birsey de kalmamış
Umarim mesleğe atildigin yillar keyifli olur cunku bu hayatin en guzel zamanlari öğrencilik anlari
İnşallah
Mutluluklar :)
Evet geçiniyorum sıkıntı yok keşke cüzdanınız olabilseydim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Cüzdanımız olmana gerek yok bi iban atarim
Siz nasıl isterseniz efendim
Ekle
Kapalı
Ne kapali?
Özel
Gizliden cikarmisin bi
Çıktım
Açıyorum penceremi bakıyorum doğmuş günesim ama ekonomi nanay 😂
Yoo ben geçiniyorum hatta sipariş verecek bir şey bulamıyorum
Bulamıyorsan ben kendi sepetimi atarim sana
Karşılıksız yardımı hayırseverler yapar