Gençler ben 13 yıllık öğretmenim, evim arabam yok, ruh sagligim da yok artık, ben atandım 5 yıl eve para verdim tüm maaşı, ama annem babam inkar ediyor , bankadan verdim , sıkıntı değil, normalde hala da verirdim, ama ben tüm maaşımı silip süpürüp verirken ,2 abim çalışmıyordu, biri sonradan iş buldu onu da hemen evlendirdiler , annem usutune para verdi yani ondan 1 kuruş fayda yok, diğeri de işsizdi ve kumar oynuyordu, annem de evde bir benden n. fret eder, kpps çalışırken sürekli bele kavga etti, para verdiğimde de o ve kızkardeşimle beraber sürekli benle kavga etti, kizkardesim bana saldirirdi, yani yine de verdim para, 6 kardeşiz o zamanlar 2 kişi calisirdik, şimdi 6 kişi 2 si evli, 2 si başka şehirde evde 2 kişiyiz, ama ne olsa para ile ilgili artık akla ben geliyorum, ben para vermek istemiyorum, kendim de harcamiyorum, vermek istememin sebebi beni insan yerine koymadılar hiç koymuyorlar , ben tüm maaşı kaç yıl verdim yararın yok der, kardeşim bir kuruş vermez gözünün içine bakar, şimdi araba alsam alabilirim ama hevesim yok, sürekli beni aşağılayan ailem 6 kardeşten bir bana mı yukleniyor, diğer kardeşlerime araba al demiyor bana diyor, yok başka kizlar eve bakıyor , bekar olanlar, bu para vermiyor diyor, ben 5 yıl boyunca verdim, şu ana kadar sadece faturayı verseydim 5 yıl tüm maaşı verdiğim kadar olmazdı, bir de heves bırakmadılar, gözleri sürekli benim maasta, erkek kardeşim 5 yıldır çalışıyor araba , aldı 3unun maaşı benimkinden çok anneme yararları yol, en çok asagiladiklarindam istiyor, eğer normal bir aile olsaydı alırdım gezdirirdim ama en küçük basarimda beni aşağılarda annem, öğretmen oldun bir b. ok mu oldun derdi, arabayı alsam burnumdan geitrir, bir de benim malımı hiç umursamaz, başkasının bir çöpünü saklar, erkek kardeşimin arabası var , burada yaşamıyor ama geldiğinde 1 kez hadi sizi gezdireyim demedi, benle 4 aydır aynı evde konuşmayan kadın, bugün iki kelime etti yine canımı sıktı, araba almıyor mu diye sormuş arkadaşı, dedim deseydin yıllarca verdi , bakın 5 sene verdim , sonrasında alsam alordim ama evde çok kavgalar oldu, yaşam enerjim kalmadı, onların benim iyiligimi düşünmediklerini anladım, bir yanım yöne açıyor, bak benim iyiligimi dusundukllerini bilsem ölene kadar veririm para, gezdirirdim , tozariz, ama kadın geçen bana baktı saçında beyaz yok, kızkardeşinin nasıl beyazlamış , senin derdin yok, kadın benim dertli olmamı istiyor, Allah'tan sonra halam geldi onun saçı bembeyaz ve annem ona gamsız der, ben de dedim senin saçların siyah halamda 1 tane siyah yok demekki gamsizlarin siyah olmuyor, bıktım valla yaşamak istemiyorum, sırf erken iş sahibi oldum diye, paramdan maaşımdan suçlu hissediyorum, bakın bilsem beni kullanmaya aklar, valla para önemli değil, emekli maaşı var sadece ama ben maaşın hepsini verirken bile dedikodumu yaptı, araba alsam kendim için alırım, onları da gezdirirdim ama 34 yaşında anladım anneme ben ne yapsam yaranamam, bir yanım anneme dünyaları vermek istiyor anne olarak, ama benim annem olarak da hiçbir sey yapmak istemiyorum
Keşke hiç dogmasaydim?
Güncellemeler
10 ay
Bir şey daha soracağım, bu yaşta, bu kadar yıllık çalışma hayatında olmama rağmen, arabamın olmaması , ise yürümek tuhaf mi ya da yanlış mı , ya da eziklik mıdır?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Çok uzun yazmışsın hakkını helal et okumaya erindim
Saçmalama neden eziklik olsun insanların ihtiyaçları ve harcamaları öncelikleri değişebilir. Herkes borçsuz harçsız olmuyor illaki farklı giderleri oluyor.
Yok alabilirim ama almıyorum, yani hevesim yok, korkagim, uğraşamam diye.
eee madem öyle bu senin o zaman neden öyle düşünmene sebep oluyor ki neden ezik olasın istesen alabilirmişsin imkanın ve gücün varmış ayrıca olmasa ne olur elalemi çok umursuyorsun sanki
Bence aileden komple uzaklaşıp kendi hayatını kurmalısın. Madem bu kadar mutsuzsun noktayı koymalısın.
Öyle de , hevesim yok, halim yok artık, bir de yalnızlıktan korkuyorum.
Vermeseydin arkadaşım vermeseydin. Atanıp kendine özgür bir hayat kursaydın. Eşek kadar herifler çalışmazken sana mı düştü eve bakmak
Kolay manipüle ediliyorum
Bu nasıl bir saflık yaaa. Herifler seni hem ege kapatıp nefes aldırmamış hem de kanını emmiş resmen
Yok eve kapatmadilar ben evlenmedim, çıksam annem sevinir babam istemez ama, şimdi para vermiyorum ama beni her fistatta suçlu hissettiriyorlsr, ben verdim sıramı savdim, biraz diğerleri versin, sanki bir tek benim arabam yok, bizim sulalaede amca dede, kimsenin arabası yok, babamın evi bile yoktu da, abilerimin de yok , benden büyükler biri daha yeni işci oldu, diğeri de benden sonra işci oldu ama hemen evlendirdiler, diğer 2 si burada değil, ama birinin yine yok maaşı benimkinden çok, diğerinin var ama gelince bir kere bindirmedi kadını, bir ben evdeyim gözleri bende , para önemli degil ama artık içimden gelmiyor size bir şey yapmak
Kaç sevgilin oldu kaö partnerşnle seks yaptın. Kaç gece barlarda diskolarda takıldın? Sen kendini kapatılmamış mı sanıyorsun
Akilsizsin net maaşın var gidip kendine ev tutsana tayin iste başka şehre git bu nankör ailenden uzaklaş
Mesleğin var çalışıyorsun kendi hayatını kur. Evlenmek istiyorsan evlen kendi evinde ol
Bittim artık valla, arabaya bile mecalim yok, aile kurmaya mi gücüm olacak, çocuk olsa ona ne verebilirim ben
Sürekli böyle olumsuz düşünürsen bu sarmaldan çıkarmazsin.
Sürekli tek bir yol geliyor, bazen onu düşününce rahatlıyorum, diyorum ol. eyim de tüm param sizin olsun, sizde rahatlayin ben de rahatlayım, babam okumayı bilmez, geçen diyor kredi çeksen ev için ucuz , sırf laf olsun diye kredilerin 3 katı faizli olduğunu bilmiyor, bak telefon kullanamıyor, yürüme, duyma güçlüğü var, ama sırf abime ev almak için, sanki benim var ya evim arabam, bır de ona alacağım, insan der bu kız ne olacak ilerde tek başına, ama yok abime ev almamı istiyor, yıllarca verdiğim paralara rağmen, onları internet üzerinden verdim, adamlar vermemiş sayıyor, ne zaman verdin diyor, çünkü internet bankacılığı bilmiyorlar , elden olmayınca, verdiklerim güme gitti.
Bu zamana kadar vermişsin bundan sonra kendine harca kendi isteklerini yap. Yani okuma yazma bilmemesi başka bir şey ama bu şekilde yaklaşmaları hiç hoş değil. Seninde bir hayatın var. Kredi işine sakin girme borç altında kalırsın üzerine kalır. Herkes sefasını sürer sen rezil olursun borçtan.
Yaşadığın sorunlar seni çok yıpranmış senin için ne yapmalıyım
Hiçbir şey öyle içimi dökmek için yazdım annem araba al diyince , yok dediğim için kendimi kötü hissettim çünkü 30uma kadar asla hayır demeyen biriydim, şimdi de suçlu hissettim öyle diyince
Sen güçlü bir kadınsın
Ailene destek çıkmışşın hemde çok fazla. Şunu merak ediyorum halen ailenle mi yaşıyorsun?
Evet işte o yüzden annem araba al diyor
Zamanı gelince kuş yuvadan uçmayı bilmeli. İster tek başına ister çift olarak. Yoksa ailenin her dediğini yapmak zorunda kalırsın.
Bu kadar karamsar olma lütfen
Psikolojin hiç iyi değil
Değil tabi, mahvettiler beni, atandigim, para kazandığım, abilerimden çok kazandığım, onlardan önce iş sahibi olduğum için pişmanım , burnumdan geldi
Yazık sana bee :(
Sakin ol hemen birakma kendini