Yeni taşındım, bir banka hesabı açmak istedim ama evrak işleri, dil bariyeri, sürekli randevu derken sinir oldum resmen.Bu süreci yaşayan var mı? Hangi bankayla daha kolay hallettiniz, tavsiyeniz var mı?

Yeni taşındım, bir banka hesabı açmak istedim ama evrak işleri, dil bariyeri, sürekli randevu derken sinir oldum resmen.Bu süreci yaşayan var mı? Hangi bankayla daha kolay hallettiniz, tavsiyeniz var mı?
Yurt dışında banka hesabı açmak, sanıldığı kadar kolay değil… Hele ki ilk kez yapıyorsan, her şey yabancı geliyor sistem, dil, istenen belgeler… Bir adres kanıtı, bir telefon numarası, bir vergi kaydı derken insan kendini eksik, yetersiz ya da bazen yanlış yerde gibi hissediyor. Oysa bu zorluklar senin hatan değil, sistemin fazla katı olması. Bazen bir uygulamada onay beklerken geçen günler, bir müşteri temsilcisinin ilgisizliği bile insanı yıldırabiliyor. Ama zorlanıyor olman bu işi başaramayacağın anlamına gelmez. Sadece biraz nefes, biraz sabır ve yanında gerçekten seni anlayan biri lazım.
Rica ederim 🌸🙏🏻
Yurt dışı şubeleri olan bankalar az ve sadece belirli noktalarda olduğu için biraz sabır süreci istiyor. Özellikle HSBC gibi bankalar daha kolaylık sağlıyor.
Teşekkürler efendim.
Rica ederim efenim🌸
Valla haklısın, yurt dışında banka hesabı açmak bazen tam bir sabır testi 😅. Evrak işleri, adres doğrulama, dil sorunu derken insanın motivasyonu düşüyor. Eğer yeni taşındıysan, genelde uluslararası hizmet veren bankalar, dil bariyerini aşmada daha yardımcı oluyor. Mesela HSBC, Citibank gibi bankalar, çoğu ülkede işlemleri bir tık daha kolaylaştırıyor. Dil bariyerin varsa, Türkçe hizmet veren şubeler olup olmadığını sorabilirsin.
Dokümanları eksiksiz toparlamak önemli; pasaport, oturma izni, adres beyanı gibi şeylerin hazır olduğundan emin ol. Bir de online olarak açılış seçeneği sunan bankaları da kontrol et. Sabret, sonuçta herkes bu aşamalardan geçiyor 😉.
Cevap
11Cevap
En büyük derdin bu olsun. Biz 10 ayrı bankada 10 farklı hesap açıyoruz da ne oluyor.. adamlar bi deste parayla ev araba alıyor. Biz ev alacak parayı nakit olarak teslim etsek çanta çanta para gerekecek
Zordur ama olsun isterdim senle ortak bir hesabımız 🥰
Arkadaşım iyi misin yeter ramak kaldı engel atmama
🥰 değer vermesem sana bunu yapmam
Teşekkür ederim ama mesafeni koruyarak yapabilirsin hala devam edeceğini görürsem işte o zaman engel atmak zorundayım
Devam edeceğim 🥰 ama bu senin değersiz olduğun anlamına gelmiyor
İyi sen bilirsin devam et
Kalbim de yüzün kadar güzel biliyorsun 🥰
Banka işleri ağır ilerliyor burada da aynı ordaki gibi zor yani hilal abla
Yurt dışında yaşamadım
Hangi ülkede açmak istiyorsun ve ne için
Fotodaki para bizim mi
Valla o işler senden sorulur gadası
Kolay olmadı gererk
zor ve sinir bozucu
Ben yarım saatte halletmistim rbc ile
kolay