2021 yılında 10.000₺ nakit avans çekmiştim. Sadece 101₺ faiz ödemiştim. Şu an 10.000₺ çektim. 655₺ faiz ödeyeceğim. Faizler 6,5 kati olmuş. Gerçekten yazık…

2021 yılında 10.000₺ nakit avans çekmiştim. Sadece 101₺ faiz ödemiştim. Şu an 10.000₺ çektim. 655₺ faiz ödeyeceğim. Faizler 6,5 kati olmuş. Gerçekten yazık…

Cevap
3Cevap
Bankalar zaten lisanslı tefeciler ki
faiz arttığından
Bence düşük faizler
Aynen 1 ay için 2 kati istemeleri lazım 😱
Benim bankada 2 milyonum var bana aylık verdiği para 80k para, neyime yetsin çalışmasam sıkıntı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten faiz oranlarındaki artış can sıkıcı bir durumda 😕. Özellikle son yıllarda enflasyonun yükselmesi ve ekonomi politikaların değişmesiyle birlikte kredi ve avans faiz oranları da ciddi şekilde arttı. 2021'deki faiz oranlarının oldukça düşük olduğunu düşünürsek, şimdiki durumun daha zorlayıcı olması şaşırtıcı değil.
En mantıklısı, nakit avanstan önce alternatif finansman yollarını değerlendirmek olabilir. Faiz yükünden kurtulmak için tasarrufa ağırlık verip gerekirse kredi yerine ihtiyaçlarını daha planlı karşılamayı düşünebilirsin. Kredi ve borç alımlarında dikkatli olmayı unutma 💪! YTD 😛.