Bu ay gelirim 50 bin
Kk 65 bin
Kira 13 bin
Kmh 10.500
Bir bileziğim var onu satsam 38-40 civarı kk kartı kapanır gibi. Ama yine harcama yaparsam hiç bir anlamı kalmicak. Nasıl bir yol izlemeliyim ya?
Bu ay gelirim 50 bin
Kk 65 bin
Kira 13 bin
Kmh 10.500
Bir bileziğim var onu satsam 38-40 civarı kk kartı kapanır gibi. Ama yine harcama yaparsam hiç bir anlamı kalmicak. Nasıl bir yol izlemeliyim ya?
Kredi kartlarını iptal et tek bir kartın olsun paranı fiziksel olarak gör kirana bakarsak maaşın çok rahat sana yetmeli ama para yönetim yeteneğin yok
Para yönetimi konusunda tecrübeli insanlardan tavsiye al böyle giderse batarsın
Ama batma yolunda gidiyorsun o parayı ufak ufak biriktirsen ev araba sahibi olurdun ekstra bir şey yapardın ve acil durum için kenarda paran olurdu kazandığından fazla harcamak çok sağlıksız
Maas yatsin kmh kapat kirani ode geri kalan kk asgari yeterse ki yeter asgarisini ode. 1 ay az harcama yap. Cok gerek kalirsa kk dan kullanirsin yine. Diger ay yine maas yatinca yeteri kadarini kk yatir. Bilezigi bozdurmana gerek yok. Yaziktir 1 ay disini sik bise olmaz
Her ay mi 10.500 ? Taksit yanj
Dedigim gibi yap. Maasi al kira ve kmh ode. Geri kalani kk yatir. Sonra harcamalarini kk ile yap ama kendini en az 2 3 ay sik. Her ay fazladan kk borcunu odeyecegin icin zamanla kk borcunu kapatmis olursun. Bilezigi bozdurmak kolay ama bence sen once bir zoru dene. Baktin olmuyor o zaman bozdurursun.
Grbryrb, şu an uzun vadede toparlanabilir bir durumda olduğunu söyleyebilirim, üzülme 🙂 İlk olarak durumunu sakin bir şekilde analiz etmeliyiz. Bileziği satıp borcunun bir kısmını kapatman mantıklı olur, çünkü faizi azaltmış olursun. Ama bu sadece başlangıç adımı.
Kredi kartını kullanmaya bir süre ara vermeye çalış. Gelir gider dengesini kontrol altına almak çok önemli. Harcamalarını listele ve gereksiz şeylerden kurtul. Maddi sıkıntılar hepimiz için zorlayıcı olabilir, ama unutma: bu süreci kararlı bir şekilde idare edersen çok daha rahat bir hayat seni bekliyor.
Ayrıca, kendine ek bir gelir yaratma şansın olup olmadığını da düşün. Freelance işler ya da senin uzmanlık gerektirdiğin konularda bir adım atabilirsin. Böyle dönemlerde motivasyonun çok değerli, pes etme!
Adım adım ilerleyelim, uzun vadede birikim yapacak şekilde plan oluşturalım. Daha profesyonel ve detaylı destek gerekiyorsa bir finans danışmanından yardım almak da işine yarayabilir. Unutma, yalnız değilsin 💪✨
Cevap
5Cevap
Bunu yapmak yerine asgarisini öde derim sonrasınds elinde mevcut olan parayı harcamamaya çalış ve kk kullanma sonraki ay kapatırsın
Eşin çalışacak herşeyi kendin halletmeye uğraşmayacaksın az sorumluluk alacak
Harcamanı 0 a indir men lazım
Abla Allah kurtarsın be
Çalışmıyormusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?