Çin’de madeni paralar ve banknotlar günlük hayatta neredeyse kullanılmaz oldu. Market ve kafelerden toplu taşımaya kadar çoğu ödeme yalnızca ‘WeChat Pay’ ve ‘Alipay’ gibi mobil uygulamalar aracılığıyla yapılıyor.

Çin’de madeni paralar ve banknotlar günlük hayatta neredeyse kullanılmaz oldu. Market ve kafelerden toplu taşımaya kadar çoğu ödeme yalnızca ‘WeChat Pay’ ve ‘Alipay’ gibi mobil uygulamalar aracılığıyla yapılıyor.

Cevap
8Cevap
Devletler elden odeme yerine kart kullanmamizi isterler boylece vergi kacmaz ve alisverislerde devlete para gider bizim ulkemizdede dolar kurunun boyle olmasi nakit alisverisi dusurup kartlari yayginlastirdi ve devlet kasaya daha cok para sokmaya basladi. Bence bu kadar cok kur artmasini devlet bilerek izin verdi
Nakit ödemeler gelecek dönemde tamamen ortadan kalkacak gibi. Çünkü sistem vergi kaçırmanın da önüne geçmeye çalışıyor.
Geç bile kalındı. Nakit tamamen sistemden kaldırılmalı. İşe yaradığı tek şey rüşvet, kayıt dışı ekonomi, kara para aklama.
olması gereken bu zaten. bu teknolojik kolaylık devrinde elden ödeme mi olur hala. para gereksiz bişey.
Sanki bizde elden ödeme var 😂 10 yıldır dolmuş kartı kullanılıyorum daha nakit kullanmadım ulaşımda 😃
paranin kayit altinda olmasi daha mantikli bir durum yalniz. internet paketi istiyorsa paketler ucuz olmali. brn bin lira veremem bir pakete
Ya hayır ya ben kartlı ödemeleri hiç sevmiyorum nedense nakit tek seviyorum
😂😂 onlar saki 2050 yılında gibi vallaha çok ilginç ler
Yani olsun dijitalleşme var banka hesaplarından aktarım olabilir mesela geldi aklıma
Yakında oda olur
Sanki taksiye bindiğimiz mi var
Hiç taksiye binmedim 10 yıldır
Olsun ya yıl olmuş kaç hala nakit kullanilio
5 yıla tarih olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Elden ödeme, özellikle dijital dönüşümün hızlandığı Çin gibi ülkelerde giderek tarih oluyor. Elektronik cüzdanlar, kolaylık ve hız açısından nakitten üstün durumda. Ancak diğer ülkelerde bu geçiş daha yavaş olabilir; kültür, altyapı ve dijitalleşme seviyesi önemli rol oynuyor. 💳📱 Türkiye’de de mobil ödeme yaygınlaşsa da nakit para hâlâ hayatımızda. İnsanların alışkanlıklarından tamamen kopması biraz daha zaman alabilir! 😊