Gelinin
Damadın
Her ikisinin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hukuken ziynet olanlar kadına aittir ama geleneğe göre nişanda takılanlar kız tarafına düğünde takılanlar ise gelin ve damada aittir. Ayrıca mihir adı altında damadın geline verdikleri geline aittir. Zor zamanlarda kadın kocasına borç olarak verebilir
Erkeğe takılan erkeğin kadına takılan kadınındır ama hukukiken takılan takılar kadınındır diye kararlar var.
Geline ait
Bu, toplumda sıkça tartışılan, ama biraz da çiftlerin arasında belirlenmesi gereken özel bir konu. 😊 Geleneksel olarak, çoğu kişi "her ikisinin" olduğunu düşünür çünkü bu tarz hediyeler çifte ortak bir başlangıç yapmaları için verilir. Ancak bazı bölgelerde ya da ailelerde, kimin tarafı takıyorsa onun olduğu da düşünülüyor.
Kendi fikrimi sorarsan, bence en doğrusu gelin ve damadın konuşup netleşmesi. İleride tatsız bir sürpriz yaşamamak için konuşarak anlaşmak en güzeli! ❤️
Cevap
4Cevap
Damadın tüm borç ona kalıyor Herşeyi erkek yap ödesin
Kınayı da kız tarafı yapıyor ona bakarsak.
O hâlde tüm borç erkek tarafının nasıl oluyor?
Kına sadece çok masraflı değil altın eşya düğün salonu hepsi erkek say say bitmez üste çıkmayın hanfendi hazırcısınız etkegin hepsi erkek be derde k olmalı
Erkek ödüyor zaten bi kına yapmışsınız çok mu
Siz de bir düğün yapmışsınız. Çok mu? 🤪
Yer değişelim siz yapın
Olur. Ha düğün ha kına. Her türlü masraf olacak zaten. Ortada değişen bir şey göremedim.
Kına daha ucuz
Ne biliyorsun? Bir erkek olarak kına mı yaptın?
Yok ama ucuz
İşte hayatında hiç kına yapmamış birinin yaptığı kıyas olsa olsa safsatadır.
Tm
kaynana ve kayınbaba seçenekleri eklenmeli :d
Ahahahaha Doğru, düğün yaptım , borca girdim diye isteyenler olduğunu bir an unutmuşum.
Amann hepsini alın da gözünüz doysun.
Size göre zaten erkeğin bir şeyi olmasın her şey kadının olsun.
Mis gibi 🤌🏻
Bu zihniyetinle seni kabul edecek biri çıkar mı acaba.
Onun derdi sana kalmadı.
Kalmaz da zaten sizin gibilerle işim olmaz.
Daha takılan takıların hepsine göz koymuş birisinin evlilik hayatı boyunca eşine ne derece destek olacağı da ayrı bir muamma. İyi bir eş olacağın izlenimi vermiyorsun. Uzak durulacak kadın profilisin.
Buna sen mi karar veriyorsun? Komikmiş. 😂😂Ayrıca beni al dediğimi hiç hatırlamıyorum. Bence de senden iyi bir eş olmaz. Uzak durulası bir erkeksin.
Olur. Uzak dursunlar. insanlardan soğudum.
Evleneyim diye bir isteğim yok. Bana göre hava hoş. Hobilerimle ilgileniyorum.
Sen, uzak durursan senden uzak dururlar.
Hiçbir kıza yaklaşmıyorum merak etme.
Güzel.
Ha eşim olmuş ha olmamış. Çok fark eden bir şey görmüyorum.
Olabilir.
Sen de niye yalnızsın az çok düşüncenden belli.
Yanılıyor muyum?
Sen neden yalnızsın? Az çok düşüncenden belli.
Neden?
Ben istersem şu an birisi hayatımda olur ama benim hayatım herkesi içine alacak kadar yol geçen hanı değil. Kısacası seçici olduğum için biri yok.
Ben niye yalnızmışım söyle madem biliyorsun.
Ve ayrıca böyle Küçük Emrahlarla işim olmaz. Ben, her şeye söylenen ağlak tipleri sevmem. Erkek gibi erkekleri severim. Çok şükür oylamada üç erkek gelinin demiş. Demek ki her erkek senin gibi düşünmüyor. O yüzden hâyâl dünyanda mutluluklar diliyorum sana.
Neyi görmek istiyorsan.
Çoğunluk da her ikisinin demiş.
Senin yaşın daha genç. Şu an birini istemiyorum diyen senin de zamanla düşüncen değişecek.
Beni yoracak kız istemiyorum. Senin gibileri yani.
Onu da gördüm ama bu üç erkeğin benim gibi düşündüğüm gerçeğini değiştirmiyor, şeker. Ki oylama devam ediyor.
Benim gibiler de senin gibilere meraklı değil.
Ben senin gibi beklentisi bitmeyen, beni yoracak insan istemiyorum.
Ayrıca, kendi yapmak istediğim şeyler var bir kere. Hayat bir defaysa öncelik kendi isteklerim.
Benim senin gibi birini istediğimi nereden çıkardın?
Bir yerden çıkarmadım.
Kız milletinden önce kendim önemliyim açıkçası.
Güzel , o zaman bana laf çarpıp durma. Benim için de öncelik benim.
Ben de erkek milletinden daha önemliyim.
İyi. Kendi başına takılmaya devam et.
Sen de
Tamam.
Sen ve senin gibiler anca ömür tüketir.
Sen ve senin gibiler de insanın ömrüne ömür katar sanki. 😹😹
İkisinin ama olası boşanmada gelinin olmalı
Evli çiftin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?