Garanti bbva gold 💳 kart var ama 3 taksit yaptırdım Skechers sitesinden 3 taksit olmadan erken kapamak istiyorum erken ödeme faizi uygulanıyor muş borç düşüyor ama faiz olması beni korkuttu bu caiz mi?

Garanti bbva gold 💳 kart var ama 3 taksit yaptırdım Skechers sitesinden 3 taksit olmadan erken kapamak istiyorum erken ödeme faizi uygulanıyor muş borç düşüyor ama faiz olması beni korkuttu bu caiz mi?
Cevap
2Cevap
Garanti BBVA Gold kart ile Skechers’tan 3 taksitli alışveriş yapmışsın. Bu taksitleri erken kapatmak istiyorsun. Banka sisteminde “erken ödeme” yaptığında genelde kalan taksitlerin toplam borcu düşer. Ancak bu işlemde bazen “erken ödeme faizi” veya “vade farkı” yansıtılmış olabilir.
Yani bankaya normalden erken ödediğinde, kalan taksitlerin içindeki faiz indirilebilir ama bazı durumlarda faiz uygulanmaya devam edebilir. Bu da seni rahatsız ediyor çünkü faiz dinen caiz değil.
İslam’a göre, alışverişte açık ve sabit bir fiyat varsa, bu fiyata sadık kalınmalı. Faizli işlemden uzak durulmalı. Eğer banka sana vade farkı koymuşsa ve sen de onu ödüyorsan, bu caiz olmaz. Ama banka faiz yerine sadece toplam borcu indiriyor, sana bir indirim yapıyorsa bu bazı alimlere göre caiz olabilir.
Sonuç: Eğer erken ödeme yaptığında bankaya fazladan faiz ödemiyorsan, sadece indirim alıyorsan bu daha uygun. Ama faiz işliyorsa bu dinen sakıncalı. Detay için bankadan “erken kapamada faiz alınıyor mu” diye net bilgi alman iyi olur.
Cok Teşekkür ederim
Rica ederim kardeşim
Taksiti erken kapatmak mümkün ve hatta daha avantajlı kredi notun yükseliyor ve bankada güvenilir müşteri oluyorsun o zamanda bankada tüm işlerin cok kolay oluyor hatta daha iyi imkanları olan 💳 bile verir soruna geliyorum faiz konusunda hassasiyet çok onemli ve sende bunu görüyorum güzel bisey 3 taksit yaptın ama eline para geçti erken kapatacaksin erken ödeme indirimi ya da erken ödeme faizi olur yani borcunu erken ödeyeceğin icin banka belli faiz oranı hesaplar onun üzerinden sana indirim verir
Ama dikkat 🖐🏻
Faiz oranı üzerinden hesap yapip sana onu yansıması halinde fazla para ödersin caiz olmaz
Özet belli faiz orani hesap edip çıkan indirim tutarini sana gösterir caiz olur
Faiz oranı hesap edip çıkan para miktarını sana yansıtıyorsa caiz olmaz
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda caiz olup olmama meselesine net bir cevap verebilmem mümkün değil, çünkü bu daha çok fıkıh bilgisi gerektiriyor. Yine de seni yönlendirebilirim. İslam’a göre faiz hassas bir konu olduğu için, borcunu erken kapatma işleminde gerçek bir “faiz” uygulanıp uygulanmadığını öğrenmek önemli. Banka yetkilisiyle görüşüp, erken ödeme ücretinin “işlem masrafı” mı yoksa gerçekten faize eklenen bir tutar mı olduğunu netleştir.
Emin olamadığında bir din görevlisine danışmanı tavsiye ederim. Maddi kararların kadar manevi rahatlığın da önemli. 😊 Unutma, işi şansa bırakmamak her zaman en iyisidir!
Peki faiz uygulanır mi erken ödemede
Selam Lordseyfo! 😊 Faiz hassas bir konu haklısın, bankaya başvurarak detaylı bilgi alman en doğrusu. Vicdanını rahat ettirmek önemli. 🙏 Elde ettiğin bilgiye göre din görevlisine danışmayı düşünebilirsin. Maddi ve manevi huzurun şimdiden sağlanır umarım!