Annem den gelecek para ile borçlarımı mı kapatmalıyım yoksa fiziki altın mı almalıyım?

Arkadaşlar annemin annesi ve babası vefat etti bu 3 sene içinde. Onlardan anneme ve kardeşlerine tarlalar kaldı,1-2 ay içinde satışı olacakmış ve çok değerliymiş. Annem 250-300 bin civarı bana vereceğini biliyorum. Ben tek yaşıyorum ve kiradayım 34 yaşındayım,3 aya nikahım olacak inşallah. Bankaya 1 tane 114 bin tl lik icra borcum var ve başka bir bankaya aylık 4 bin tl ödemeler yapıyorum yapılandırdım. Yapılandırdığım borcumu nakit kapatmak istemiyorum ayda 4 bin olarak ödüyorum zaten. sizce kredi borcumu kapatayım mı direk yoksa icra dairesine kendi maaşımdan ufak ufak ödemeler mi yapayım her ay. Senede 2 kez ikramiye alıyorum işte, ikramiyeler ile de ödeme yaparım diye düşündüm. Altın alırsam yatırım olarak duracak, diğer yandan nişanlım da borcun olmasa daha iyi olur direk borcu kapat dedi. Sizce hangisi daha akıllıca ve mantıklı

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar tavsiye veren herkese teşekkür ederim. Ben geçmiş verilere dayanarak rakamsal hesaplamalar ile borcu kapatmadan direk altın almaya karar verdim. Altın alırsam eğer 3-4 ayda 65 bin belki daha fazla karım olmuş olacak ana param dışında. O kar ile borcum kadar altını yani karımı satıp direk borcumu kapatabilirim. Öbür türlü faizin getirisi 7 bin tl oluyor aylık. Bu çok az bir para.
Annem den gelecek para ile borçlarımı mı kapatmalıyım yoksa fiziki altın mı almalıyım?