Beylere soruyorum özellikle Maddi durumunuz zorda olduğunda çok borcunuz varken sevgili yapmaktan kaçar mısınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
11 ayPara ve İlişkiler Bir Kaçış Noktası mı?
Para yüzünden sevgili yapmaktan kaçıp kaçınmamak tamamen kişisel bir durum ve her bireyin bu konuya yaklaşımı farklıdır. Genel olarak, para bir ilişkinin temelini oluşturan bir faktör olmasa da, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir boyuttur.
Neden Kaçınabilirsin?
Bazı insanlar maddi durumları nedeniyle ilişki kurmaktan çekinebilirler. Bunun başlıca nedenleri şunlar olabilir
* Yetersizlik hissi Yetersiz maddi imkanlara sahip olmak, partnerine yeterince iyi bir hayat sunamayacağı veya beklentilerini karşılayamayacağı endişesiyle birleşebilir. Bu durum, kişinin özgüvenini düşürerek ilişkiye başlamaktan alıkoyabilir.
* Bağımlı görünme endişesi Karşı tarafın maddi durumuna bağımlı olmak istememe veya bu şekilde algılanmaktan korkma, bazılarını ilişki kurmaktan uzaklaştırabilir. Özellikle geleneksel cinsiyet rolleri nedeniyle, erkekler bu konuda daha fazla baskı hissedebilir.
* Stres ve çatışma korkusu Maddi sorunlar, ilişkilerde sıkça gerginlik ve çatışma kaynağı olabilir. Bu tür durumlarla karşılaşmaktan kaçınmak isteyen kişiler, henüz bir ilişkiye başlamadan bu konuyu bir engel olarak görebilirler.
* Hayat standartları farkı Eğer potansiyel partnerinle yaşam standartlarınız arasında büyük bir fark varsa, bu durumun ileride sorunlara yol açabileceği endişesiyle geri adım atabilirsin. Ortak aktiviteler, hobiler veya gelecek planları bu farktan etkilenebilir.
Kaçınılmalı mı?
Para yüzünden ilişki kurmaktan kesinlikle kaçınılması gereken bir durum değildir. Ancak bu konuda farkındalık ve açık iletişim son derece önemlidir.
* Para, sevginin yerini tutmaz Unutulmamalıdır ki bir ilişkinin temelini sevgi, saygı, güven ve anlayış oluşturur. Para, bu değerlerin önüne geçmemelidir.
* İletişim her şeydir Maddi durumunuz hakkında potansiyel partnerinle açık ve dürüst bir şekilde konuşmak, yanlış anlamaları ve beklenti farklılıklarını ortadan kaldırabilir. Karşılıklı beklentileri ve sınırları belirlemek, ilişkinin sağlıklı bir zeminde ilerlemesine yardımcı olur.
* Ortak çözümler üretmek Eğer maddi durumlar bir endişe kaynağıysa, bu konuda birlikte çözümler üretmek mümkündür. Ortak bütçe oluşturma, harcamaları planlama veya birlikte gelir kaynakları yaratma gibi adımlar atılabilir.
* Değerlere odaklanmak İlişkinin kalitesi, sahip olunan parayla değil, paylaşılan değerler, ortak ilgi alanları ve birbirinize olan desteğinizle belirlenir.
Sonuç olarak, para elbette hayatın ve ilişkilerin bir parçasıdır. Ancak bir sevgili edinme konusunda birincil belirleyici olmamalıdır. Önemli olan, bu konuyu bir engel olarak görmek yerine, açık iletişimle ve karşılıklı anlayışla ele almaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayGelin size gerçek bir hikaye anlatayım.
Çok yakın bir erkek arkadaşım vardı. Yıllar önce, şakası bile olmayacak kadar zor durumdaydı; temel ihtiyaçları, bir ekmek için bile muhtaç seviyedeydi. Benim maddi durumum ise oldukça iyiydi, bu yüzden ona sürekli destek oluyordum. Aile evlerindeki buzdolabı neredeyse her zaman bomboştu.
Sonra, %75 bursla Bilkent Üniversitesi'ni kazandı. Üniversite dönemi boyunca, her hafta yol parasını ve üniversiteyle ilgili temel ödemelerini ben karşıladım. Geri kalan ihtiyaçlarını ise part-time işlerde çalışarak kazandığı harçlıklarıyla gidermeye çalışıyordu. Arkadaşım son derece kültürlü, yakışıklı, kendine iyi bakan ve sürekli kendini geliştiren bir insandı.
Bu zorlu yıllar içinde iki kez sevgilisi oldu. Ancak maddi sıkıntılar yüzünden sevgilisiyle düzgün görüşmeye bile cesaret edemiyordu. Ben de ona destek olmak için kredi kartımı veriyor, "Ye kardeşim, senden kıymetli değil" diyordum. Neyse ki o da çok fazla harcamayan, tutumlu biriydi. İlk sevgilisinden ayrıldıktan aylar sonra yeni bir ilişkiye başladı. Bu yeni ilişkisinde de parasızlık yüzünden sevgilisi tarafından aşağılanıyor, zorbalığa uğruyordu. Sonunda, yakın arkadaşım, bu duruma daha fazla dayanamayıp sevgilisini güzelce ve sakince terk etti.
Zaman geçti, aylar birbirini kovaladı, ama sevgilisinden ilişkiyi yeniden başlatma yönünde hiçbir adım gelmedi. Üzgün olan arkadaşımın o dönem bana söylediği şu sözü asla unutamam: "Boş ver be kardeşim, benim gibi çulsuzu ne yapsın, kız haklı!"
Nihayet okulu bitirdi ve küçük de olsa bir sermaye biriktirip bana teslim etti. Ben de bu parayı düşük riskli yatırımlarda değerlendirerek dolar bazında neredeyse ikiye katladım. Ardından, KOSGEB desteğinden de faydalanarak krediler çekti ve ilçe merkezinde bir pastane açtı.
Yaklaşık 9-10 ay önce açılan bu pastane, inanılmaz bir hızla popüler oldu. Peki, bilin bakalım, arkadaşımı zorbalayan ve terk edilen eski sevgili ne yaptı? Tabii ki, yaklaşık bir buçuk ay boyunca her gün pastaneye gelerek arkadaşımı yeniden kazanmaya cüret etti! Ama artık her şey için çok geçti. Arkadaşım, bu olayların üzerinden birkaç ay geçtikten sonra başka biriyle tanıştı ve tanışmalarının üzerinden sadece 2 ay geçmesine rağmen evlenme kararı aldı. Düğünü de sadece birkaç hafta sonra!
En yakın çevremden en uzaktaki çevreme kadar, benzer durumlara defalarca şahit oldum. İşte bu yüzden her zaman şunu söylerim: "Kadınlar bitiş çizgisinde bekler!"
00 Yorumla
Her erkek hayatındaki kadına bir şeyler ısmarlamak, gezdirmek ister. Beraber geçirilen vaktin maliyetini üstlenmek.
Kadınına göre bu çok pahalı bir şeye dönüşebilir. Bazı kadınlar kapının bir karış dışında vakit geçirmek istemez. Onlarla para sıkıntısı olmaz ama bazıları neredeyse sırf erkeği masrafa sokmak için sevgili olurlar.
Paramız var. Sorun yok. Kadına para harcamaktan da keyif alırız ama "sevgililik karşılığında bana para harcayacaksın" hissini uyandıranlardan uzak dururum. Herkes de uzak durmalıdır.
00 Yorumla
Ya şöyle bir şey borç olan adam sadece borcu düsünür baska birseye odaklanamazki
07 Yorumla
Soran11 ayBu doğru mu cidden
Soran11 ayBahane değildir yani gerçektir diyorsun bu sebep
Soran11 ayÖzelden konuşabilir miyiz
Yapay Zeka Cevapladı
Maddi durumlar kesinlikle insanın hayatındaki birçok kararını etkileyebiliyor. Özellikle borçlar varken ilişki başlatmak, bazen kişiyi ekstra bir yük altındaymış gibi hissettirebilir. Ama burada önemli olan şey, partnerinle olan iletişim 🌟. Eğer karşındaki kişi seni anlamaya hazırsa ve açık bir şekilde sıkıntılarını paylaşabiliyorsan, maddiyat bir engel teşkil etmez.
Ama bir yandan borçların varken ekstra sorumluluk altına girmeyi istememen de çok doğal! Kendini bir dengeye oturtmadan başka bir sorumluluk almak istememen de saygı duyulacak bir seçim. Önce kendini toparlamayı mı istiyorsun? O zaman önceliğin finansal ve duygusal düzenin olsun diyebilirim 💪.
Hem unutma! Doğru kişi, zorluklar içinde de yanında durandır 😉. Tabii sevgi varsa gerisi kolay!10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
89Cevap
11 ayŞahsen sevgilim yoksa ve borcum varsa kimseye yanaşmam çünkü derdimi çözmeye odaklanırım. Durduk yere bir kız bana yürürse ve güzel enerji alırsam karşılık veririm tabiki. Ama borcum varken birini hayatıma almamaya çalışırım. Buluşalım dese maddiyat yüzünden canım sıkılır, sevgilime istediği şeyleri alamasam üzülürüm. Ona bel bağlayarak buluşmaya gidersem de gönlüm razı gelmez
06 Yorumla
Soran11 ayBenim flörtüm şu an bunu karşıma çıkartıyor ama bahane mi anlayamıyorum
- 11 ay
Sorun her ne olursa olsun ilişki istemiyor ve doğru söylüyorsa haksız da sayılmaz. Ondan vazgeçmen gerekiyor. Belki de seni kırmadan ayrılabilmek için bunu bahane ediyordur, belki tipini veya bazı düşüncelerini beğenmemiştir. Olabilir insanlık hali. Hayatına devam etmelisin
Soran11 ayBen uzak duruyorum o kendi geliyor. Bana zaman ver seni kaybetmek istemiyorum vs diyor
- 11 ay
Eğer gerçekten böyle düşünseydi, sıkıntıda olduğunu sana hiç belli etmezdi. Günahını almayayım ama kız olsaydım şöyle düşünürdüm. Başka bir flörtü var, o olmazsa bana gelecek.
Soran11 ayİyi de ilişkiye başlayamıyor maddiyattan dolayı. Bunu başka nasıl açıklayabilir ki? Ayrıca başkası olsa beni idare eder rahat bir şekilde ayrı şehirlerdeyiz
- 11 ay
Seven otostop çeker yine gelir diyeceğim de neyse. Ben karışmıyorum
- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
11 ayPara ile ilgili sıkıntım olmadı.
Kaçmam konusunda tek sebep ve neden.
Herkes gibi davranış içinde olması.
Aynı sorulara maruz kalmam.
Verdiğim cevaplar doğru fakat karşı cins yalan söylediğimi zannediyor.
Ve ben ikna etmek için uğraşmıyorum.10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Parası olmayan biyer sevgili yapmamalı kızı erkeği yok bu işin bir kafeye gitsen ya da restorana en az 500 tl hesap gelecek her seferinde karşı tarafa öde demek olmaz parasız aşk da yaşamak imkansız artık. Bazı saf erkekler var tabi her zaman hesap ödeyen onları bulursanız güzel güzel parasını yersiniz
00 Yorumla
11 ayKaçınma demeyelim şu anda şöyle bir düşünce var ki buda kadınlardan kaynaklı diyip kesip atamam insan sevdiği kişinin karşısında mahcup olmak istemez, tabi ki anlayışlı bir insan olursa karşında her şey olabilir ve çokta güzel olur yani burada anlayış onemli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayValla param yok çok fazla insan da ilk bulusma için bana ısrar ediyor gel diyor bişey olmaz diyor senin için 1000 kusur TL harcamisim ne var sanki gibi cümleler çok duydum ama yok kendime yediremiyorum benimde cebimde atıyorum bir günü çıkaracak kadar 1000TL-2000 TL olsun öyle görüşmek istiyorum.
10 YorumlaPara yüzünden sevgili yapmak genellikle sağlıklı değil; duygusal bağın ön planda olduğu ilişkiler daha sağlam olur. Kaçınmak akıllıca, çünkü maddiyat temelli ilişkiler güven ve samimiyeti zedeler. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
01 Yorumla
Soran11 ayBen ne düşüneceğimi şahsen şaşırmış durumdayım
Ben param olmadığı zamanlar uzak durdum hep. Çünkü bir erkek için para demek özgüven demektir. Bir erkek sevdiği kıza kaliteli bir yaşam sunmak ister. Bunu yapamadığı zaman önce kendisini sonra yanındaki kızı mutsuz eder.
01 Yorumla
Soran11 ayBenim flörtüm şu an bu durumdan dolayı ilişkiye hazır olmadığını söylüyor. Ama bahane mi gerçek mi emin olamıyorum. Çok borcu olduğunu biliyorum ama
Gizli Üye(25-29)11 ayBen kaçıyorum ama sadece bundan dolayı değil hani benim gibi düşünen aklı başında birisi karşıma çıkarsa bunu sorun etmez yani lükse kaçmayı vs. ama sadece bunun için değil, insanların artık nasıl birisi çıktıklarını gördükçe insanın yeni birisini tanımaya heyecanı kalmıyor.
00 Yorumla
11 ayValla ben kaçıyordum ama görüyorum ki ne çulsuz erkekler ne kızlarla takılıyor. Kiza otostop çektiren sevgililer var. Allah kahretsin diyorum böyle erkeği 😅 arabam yokken sevgili yapmak istemiyordum. Şimdi arabam var yine istemiyorum 😅
00 Yorumla
11 ayTabiki kaçınmam hayatıma biri girecekse benim maddi durumumla veya borçlarımla ilgilenmemeli tabiki o kişiyi rahat yaşatmak için elimden geleni yaparım ama benim düşüncem iki insan sevgili oluyorsa maddiyata bakmamalı
00 Yorumla
11 ayYooo param var işim var evim var yazlığım var arabam var ama yine sevgili adı altında pi clikler yapmıyorum gerek duymuyorum çünkü karakterim kisililgim düzgün...
02 Yorumla
Soran11 aySoru o değil ama?
- 11 ay
Param olmasaydı da yapmazdım karsiyim çünkü sevgili islerine. tarzım değil..
11 ayBen kendi hesabımı ödeyebilecek ve partnerime arada bir şeyler alabilecek kadar param yoksa inzivaya çekiliyorum. Onlarda bu konudaki baskı çok daha fazla. Zor bu norm muhabbetleri cidden.
10 YorumlaBen bu nedenle hiç sevgili yapmadım. Bu benim önyargım. Herkes kötü değil, halden anlayan anlayışlı insanlar tabii ki var ama sebebini bilmediğim bir önyargı işte
00 Yorumla
11 ayŞu an, 2.5 yıldır çalıştığım işimden şirketin küçülmeye gitmesi nedeniyle ayrıldım. Evet, şu an işsizim ama bir çıkış yolu aramaktan da, mücadele etmekten de asla vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim.
Öte yandan, kalbimi gerçekten sevecek bir kadınla evlenip, sevgi ve saygı temeliyle bir yuva kurmayı, hastalıkta ve sağlıkta, ömrümün sonuna kadar onunla yürümeyi çok istiyorum. Ama böyle bir insan kaldıysa...00 Yorumla
11 ayşu an bir ilişkim ilk başlarda maddi durumum yoktu saolsun o da cok anlayışlı 2 çay içip oturdugumuzda oldu ki sonradan öğrendim o çayı hiç sevmezmiş en ucuz o diye çay icermis bu durumlarda karşılıklı anlayış cok önemli ben cok sevdiğim icin zorumada gitse ayrılmadım durumu düzeltmeye çalıştım bir cok erkeğin gururuna dokunur bu tarz durumlar ama sevdiğim kızdan ayrılmak daha cok zoruma giderdi
00 YorumlaNe alaka? Sevgılı gıbı olduğum erkekler asla maddi olarak elinş cebine atmadı tek kuruş harcamadı mesela
10 Yorumlataraf seçimi ortalamaya göre gayet doğru olmuş. erkekler ne düşünüyor acaba?
masrafları kızların geneli erkeklere kitliyor... öyle değil mi?10 YorumlaEhliyetim yok ve kendimi zavallı görüyorum o yüzden hiç sevgili yapmadım utandım, çekindim hep.
00 Yorumla
11 ayYani bunu yapan arkadaşlarım var ve gayet doğal bir şey. Adamın o dönem maddi durumu iyi değilse dışarı çıktığında ne yapacak :)
00 YorumlaBir tek erkek değil kız da olsa yapmamalı bence
04 Yorumla
Soran11 ayEvet benim açımdan da zor mesela su an
- 11 ay
Tamam da hayatım her şey para değil ki yani düzgün bir ilişkiyi kurun oturtun bu zaten zaman alacak bir şey öyle hemen birbirinizden birşeyler beklemez iseniz o zamana kadar da maddiyat in oturucagini düşünüyorum uzak sehirdesiniz zaten hergun dışarı çıkıp Starbucks a mı gidiceksiniz bence bu tür durumları şu an dert etmemelisiniz
Soran11 ayBen değil o dert ediyor
11 ayHer gün 1 duble rakıyı çöpe at diyorsun? hayatta olmaz. o kalbi söker kebap meze yapar rakımı içerim.. aşk ne ya alla sen uğraşamam
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 837 cevap paylaştı. Maddi durumum kötü iken doğal olarak sevgilim de olmamıştı ve tabi ki sevgilim olsaydı da bu kötülüğü ona yapamazdım
00 Yorumla
11 ayKaçmam eğer seviyorsam ve karşımdaki insanda beni seviyorsa iki gönül bir olunca samanlık seyran olur bence
00 YorumlaKaçılmamalı bence. Yani az bir miktar da olsa yeterli. Enayi gibi kızları beslemeyin az akıllı olun olm
00 Yorumla
11 ayBence kaçılmalı. İlişki esnasında para sorun olduğunda karşındakine kızmayacaksın başta gücün yetmiyorken giriştiysen.
00 Yorumla
11 ayEvet kaçarım basit bir şey gibi durabilir senin için ama emin ol bir yerden sonra karşı tarafa batarsın
00 Yorumla
11 ayBu hayatta maddiyat cok önemli elbette Ama maneviyat saglik bence hepsinden daha onemli
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
11 ayKaçınmalılar bence hiçbir kız sırf seviyor diye aç kalmamamlı
10 Yorumla
11 ayO olmadı da, manita varken paraszlıktan çıkamasığımız haftalar olmuştu
00 YorumlaKaçarım işsizsizlik parasızlık durumunda ne sevmek ne sevilmek isterim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayHayır korkmam ama dozunu seviyesini saygısını bilmeli
00 Yorumla
11 ayKaçarım ona maddi manevi yetemez isem kötü hissederim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBir erkek maddi durumunu düzeltir, bir kızla ciddi dener, sonra kızların %90’ının yaptığı gibi iyisini bulur gider, sonra erkek altüst olur ve tekrar toparlanır ve tekrar tekrar tekrar yaşanır
00 Yorumla
11 ayKonuşurum durumu anlatırım kacmam ama tabi karşıdaki kişinin de Duygu ve düşüncesi önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayAçıkçası evet. Sebebi çok belli karışmdaki kişiyi mutlu etmek için hediyeler falan almak lazım böyle lişiki yürümez 2 3 hafta idare edilir ama sonra sıkıntı çıkacağını düşünüyorum ya da karşımdakine göre de değişir belki hiç paraya gerek duymadan da mutlu olabileceğiniz kişileri bulabilirsiniz
00 YorumlaMaddi değer kadar manevi değerlerde önemli kii manevi değer yoksa zaten ilerlemez
01 YorumlaMaddi durumu olmayan adam sevgili işini düşünmez bence kafası meşgul olur
00 YorumlaBorc her zaman olur olmaz diye birsey yok. Dusunulecek bi tarafi yok. Kiz arkadas her zaman lazim.
00 YorumlaBence erkeklere hesap ödetmek hiç hoş değil herkes kendi hesabını ödesin ya da çagıran ödesin
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,7b cevap paylaştı. Böyle bir durumda asla yapamam. Borçlar bitene kadar bir gün bile sosyalleşemem.
00 Yorumla
11 ayHayır kaçınmam karşımdaki ona göre biri olur çünkü ki şükür çok uzun yıllardır öyle derdim olmadı
00 Yorumla
11 ayErkekleri bilemem ama kadın olarak refah içinde olmazsam, arada sevgilime jest yapacak yemek vs ısmarlamaya gücüm olmazsa kimseyi almam hayatıma. Anılar bi yerde parayla birikiyor ne yazık ki.
33 Yorumla- 11 ay
Nikin değişik imiş 😝
- 11 ay
@DiplomalıHavuç senin de 😅
- 11 ay
Havuç havuç da
Zembelek ne ola apla 😝
Gizli Üye(25-29)11 ayBence kaçınılmaz.
Karşına düzgün biri çıktı diyelim paran yok diye ona açılmaktan vaz mı geçiceksin¿10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayErkeklerde her zaman para oluyo. Bizim gibi makyajmis pedmis öyle masrafları yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayPara için yanımda olacak kadını ben ne yapayım.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)11 ayKaçmak lazım cok masraflı iş. Az önce hediye saat baktım 3.500 TL dediler 😳
15 Yorumla- 11 ay
Gerçekten seviyorsan ve seviliyorsan, maddi hediyelere gerek yoktur. İyi demlenmiş bir çay eşliğinde sevdiğinin gözlerine bakarak yapılan derin ve anlamlı bir sohbet, her şeyden daha kıymetlidir. Şimdi biri çıkıp 'yok öyle, yok böyle' demesin; sevenler, her zorluğun altından birlikte kalkar.
Cevap sahibi11 ayDoğum gününde buluşmayı düşünüyoruz elim boş gitmek olmaz diye hediye baktım ama fiyatı uçuk
- 11 ay
Anladım, çok güzel düşünmüşsün. Fakat dediğim gibi, eğer gerçekten seviyorsan ve o da seni seviyorsa, en güzel ve anlamlı hediye birbirinizin hayatında olmaktır. Bu yüzden maddi şeylere kafa yormak yerine, birbirinizin kıymetini bilin. Aksi bir durum söz konusuysa da, birbirinize zarar vermeden, saygı çerçevesinde yollarınızı ayırın.
Cevap sahibi11 ayİçine mi doğdu ne, ilişkimizi biliyor gibi konuşuyorsun. Evet birbirimize zarar veriyoruz ama sorun maddi şeyler değil tabi.
- 11 ay
Demek ki hissedilen şeyler evrensel... Çünkü yazarken sizi değil, aslında genel bir gerçeği düşünmüştüm. Ama belli ki sizin hikâyenize de dokundu. Kimse kimseye zarar vermek için sevmez... bazen sevmenin şekli yoruyor insanı.
11 ayaksine kendime sponsor ararım daha çok sevgili yaparım :))
00 YorumlaEvet para önemli rahatlık verir insana sevgili yapmayı dahi etkiler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayaylık maaşımın %150sini fuzuleve bağışladığımdan dolayı evet :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayParam yokken sevgilim oldu hep sürekli. Şimdi para var kız yok anlamadım bu işi
00 Yorumla
11 ayYani erkekler kaçabilir ama ben üşeniyorum artık sevgili yapmaya kim uğraşacak
30 Yorumla
11 ayBu durum kişinin karakterine bağlı ya karşılıklı kullanma yoksa her şey maddiyat değil
214 Yorumla- 11 ay
Böyle kız vardıda ben mi cıkmadım
- 11 ay
Ya sanki değerimizi bilen oldu
- 11 ay
Ben onlardan değilim belki böyle kız olsa çıkarımda değerini bilirim de
- 11 ay
Aynennnn knkaaa
- 11 ay
Knk demesek
- 11 ay
Ya jddjwkwks
- 11 ay
Oyle knk olmaz 😂
- 11 ay
Profile fox atipta mesai atmamazlik olmaz 😂
- 11 ay
Sorularına bakmak için baktım sjskskks ama vazgeçtim
- 11 ay
Sebep sorundan mi yargilican
- 11 ay
Evett
- 11 ay
Bence on yargi yapmayalim insanlar konustukxa cozerler
- 11 ay
Peki zargana bey ben ön yargı severim iyi günler
- 11 ay
Iyi gunler hanimefendi
11 ayKactim yas 35 oldu. Artik intihar düşünüyorum. Hasret ve özlem bitiriyor. Üniversitesi bitti olmadi
00 Yorumla
11 ayErkek param yok diyorsa yoktur. Sebebini söylemiş. Daha neyi uzatıyorsun
05 Yorumla
Soran11 ayBunun için zaman istiyor benden şu an hazır değilim diyor ama bahane mi doğru mu emin olamıyorum
- 11 ay
Değil diye düşünüyorum ben şu an iyi kazanmama rağmen bazen düşünüyorum
Soran11 ayKafam karıştı açıkcası
- 11 ay
Sal adamı
Soran11 ayBen saldım kendi zaten bana geliyor ama samimi gelmiyor işte
Yani maddiyat önemli şu dönemde kendimi ve karşı tarafı rahat hissettirecek seviyeye gelirsem ne ben mahçup olurum nede o tabikide zor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayevet kaçarız, bu durumdan dolayı bir kızdan ayrılmıştım :/
02 Yorumla
Soran11 ayCiddi misin
Cevap sahibi11 ayevet ciddiyim, parasız olduğum üniversitenin bir dönemine denk geldi. Kız da güzeldi aslında, sonradan pişman olmuştum buna.
11 ayEvet fakir olduğum için kadınlardan uzak duruyorum ))
10 Yorumlaelbette maddiyat şimdi önemli mahçup olmam lazım
01 Yorumla
11 ayEvet hep adam ödeyecek değil hesabı haliyle kötü hissederim param yoksa yokum
10 Yorumlaevet rezillik çekecegime yalnız takılmayı tercih ederim
00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026