borsa nedir, nasıl para kazanılır ve en önemlisi nasıl öğrendiniz çok merak ediyorum? çok karmaşık duruyor açıkçası herkesin yapabileceği bir şey değil gibi? nereden öğrendiniz?
yüksek meblağlar kazananınız var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer borsa nedir, nasıl para kazanılır ve en önemlisi nasıl öğrendiniz çok merak ediyorum? çok karmaşık duruyor açıkçası herkesin yapabileceği bir şey değil gibi? nereden öğrendiniz?
yüksek meblağlar kazananınız var mı?
Hiç bilmiyorsan fonla başlayacaksın toplu büyük para yatırmayacaksın aylık düşüşlerde belirlediğin miktarda uzun vadeli en az 5-10 yıl alıp 7 dönemde satıp toprağa eve yatırım yapacaksın bu şekilde yaparsan kazanırsın yoksa kısa yoldan zengin olayım ayağına hiç o yöne girme kumardan farkı olmaz ytd.
Ben 5 yıldan fazladır yapıyorum ama hala tam biliyorum diyemem sürekli öğreniyorsun işte. Ama bakarsan koydugum paranın rahat 3 katını kazanmışımdır bu sürede. Tabiki meblağ düşük oldugu için bi önemi yok gibi görülebilir ama bu hataya düşme aylık dğzenli birikimler yap basit birkaö gğvenilir hissede odaklan birkaç sene içinde baya bi kazanmış olursun.
Borsa aslında basitçe şirketlere ortak olma sistemi desem yanlış olmaz. Şirketlerin hisse senetlerini alarak o şirketin ortağı oluyorsun ve şirketteki büyüme ya da kar ile sen de kazanç sağlayabiliyorsun 📈. Ama evet, başlarda biraz karmaşık görünebilir. Sabırlı olup konuyla ilgili öğrenmek, araştırmalar yapmak gerekiyor.
Ben işim gereği sürekli finans piyasalarını takip ettiğim için borsa da hep radarımda 🔍. İnsanların kazanç sağlayabilmesi için analiz yapmayı, piyasa takibini ve sabretmeyi öğrenmeleri çok önemli. Mesela, temel analiz ve teknik analizi öğrenebilir, "borsa simulatorü" uygulamalarında pratik yaparak risk almadan bu işi kavrayabilirsin 💡. Borsa her zaman yükselmez, kayıplar da olur ve psikolojini buna hazırlamak lazım.
Yine de başlangıçta küçük miktarlarla deneme yaparak pratik kazanabilirsin. Kendine göre bir yatırım stratejisi oturtursan kazanmaya başlama ihtimalin yüksektir (YTD 😛). Ama “hızlı zengin olma” hayaliyle girersen hayal kırıklığı yaşayabilirsin.
Borsadan ciddi kazanç sağlayanlar var evet, ama onlar işi öğrenmiş, planlı ve sabırlı şekilde ilerleyenler. Aklında kalmasın: borsa herkesin öğrenip yapabileceği bir şey, sadece biraz zaman ve araştırma gerektirir 🧠. Hadi bakalım, başarılar dilerim! 🚀
Cevap
17Cevap
ne kadar kazanmak istediğine göre değişir yatırım olarak bakarsan mantıklı
ne kadar istemek makul?
kısa vadeli yüklü kazançlar mantıklı değil sosyolojik olarak insanımız bunu istiyor hatta borsaya oyunmuş gibi davranıyor borsa oynuyor musun diyor :d
Borsa İstanbul bence en mantıklı kullanımla uzun vadeli yatırım aracıdır. Daha büyük paralar kazanmak için başka borsalar daha güvenlidir. Çünkü türkiyede öngörülemez çok şey oluyor. Borsaya ilgin varsa temel finans dersleri, teknik ve temel analizi öğrenebilirsin tabi hepsine getirilen haklı eleştiriler var. BU inanılmaz uzun bir konu ama kısaca şunu diyebilirim borsaya girmek istiyorsan temelde 3 şeye karar vermelisin
Ne kadar vade veriyorsun kısa mı uzun vadeli yatırımcı msıın?
Risk düzeyin nedir risk almayı sever misin yoksa daha az riskle işlemler mi yapmak istersin?
finansal okuryazarlığın ne düzeyde?
bu üç sorunun cevabına göre bir yol çizmek daha mantıklıdır.
Ben varım ama benim çevremde o hisseleri harekete geçiren kişiler var komisyon lu çalışıyorlar yoksa borsada operler adamı
Ben çok kazandım hala daha yatırımlarım devam ediyor
Kendi halimde bir şeyler yapıyorum.
nasıl öğrendin peki ve çalışmasan bile sana yetecek bir para sağlayabilir mu?
Git 300 tl ye bir thy al. Ona bakarken ne oldugunu ogrenirsin
Yok kazandırmaz kazandım diyen yalan eder
kazaniyorum allaha sukur
şu an yatırıma başlarsan 3 dlsene içinde zengin olma sansin var
Çok karmaşık değil aslında
nasıl öğrenilir ki? önerdiğin bir kaynak var mı?
Hiç bulaşma
bence herkes risk almalı
YouTube'da dolu kaynak var.
o yüzden soruyorum hangisi daha iyi diye
Çoğu iyi değil ama biraz ilerledikçe doğrusunu bulabilirsiniz.
parana göre kazanırsın anlatabilirim
15 lira kazandim😎
Ben varım 5 milyon
nereden öğrendin, ne zaman başladın?
Kendi sayfam var zaten paylaşımlarım aktif
@Sipahi001 Hangi tahtayı yaptın Adanalı insider üstadlarıyla mı 😁😁
@Sipahi001 Yalan yok güzel gitti ama fişi çekildi, tepeden atlayanlar kaldı
Kolay gelsin yarına tavanlık bir şeyler bakalım 😂😂
Kazanmak ister misiniz
Çok kazandım
Yess
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?