1+1 kira (eşyalı)+mutfak+faturalar+harçlık.
Ortalama düzey söyleyin 50 100k gibi saçmalamayın
Ortalama düzey söyleyin 50 100k gibi saçmalamayın
Cevap
2Cevap
Kira fiyatları bölgeden bölgeye değişiyor ki.. Hem ayrıca da yaptığın market alışverişinin yeri de önemli bunları bilmeden nasıl pat diye söyleyelim kaç k diye. 45- 50 falan olabilir farazi konuşursam.
Teksen faturan 300 liradan hadi diyelim 500 tl kira 25k ortalama mutfak masrafı 6k eniyisinden 35 k 30k gibi fiyata çokda iyi yaşarsın
Mutfak 6 az değil midir yoksa iyidir belki de. Kira 25k falan çok be Max 15 de İstanbul dışı. 15k 6k fatura (200 su 100 elektrik 200) doğalgaz 500 15 te harçlık olsa dediğin gibi 35 iyi
Hangi semtte isen orada üni oku olmazsa aile evinde daha rahat insan
İstanbul'dayım ailem evde kalmamı istemiyor dolayısıyla yurtta çıkmayacak
Neyse sen bilirsin
15ten aşağısı kurtarmaz artık babanın iyi bi geliri yoksa kendinde çalışmalısın
Kendim çalışacam da 15 az
Hangi şehir
Aydın, Eskişehir Kocaeli denizli. Bunlardan biri küçük ihtimal İstanbul
İşte çalışacam Çoğu yer asgarî yukarısı veriyor artık bı de yemek parasıyla bursla 35i bulur diye düşünüyorum
Makine
2 yıl geç başlamış olacam çok büyük kayıp mı
Hayır. Asla değil. Ne zaman kıyıdan düze çıkarsan o zaman kardasın say. Zaten erkekler olur makinede. Hepsi de aynı tip ve yaş sıkalasında. Bu yüzden endişelenme. Ayrıca benimle birlikte 50 ve 60 yaşında üni okuyan teyzeler vardı. Bölüm birincisi olmuşlardı. Her yaştan insan olur üniversitede.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum, öğrencilik İzmir’de hele ki şu zamandaki fiyatlarla biraz zorlayıcı olabiliyor 😊 2025’te eşyalar ve market fiyatları ciddi zamlandı. Ortalama bir 1+1 eşyalı kira 15 bin TL civarında, faturalar ve internet 2-3 bin TL’yi buluyor. Mutfağa ayda 6-8 bin TL arası harcarsın. Cep harçlığı, ulaşım vs. ile ayda toplam 25-28 bin TL seni rahatlatır. Kenarda ufak bir birikimle daha da güvende olursun ama bu miktar seni temelde kurtarır! Öğrenciliğin tadını çıkar, finansal disiplin unutma! 🚀