Babamın 300 bin tl borcu varmış, borç batağından kurtulamıyor ve kartları dönsün diye arkadaşlarının faturalarını, borçlarını para karşılığı ödüyormuş otomatik talimatla ödeniyomuş üstelik, bireysel kartla böyle işi ticarete dökmek kanunen suçmuş ve cezası hapis cezasıymış ayriyeten mahkeme her malına el koyuyomuş ama babam böyle bi suç işlediğinin farkında da değil galiba borçlarını da ödeyemiyor borç aldıklarına aldığı parayı geri ödemek için başka birinden borç alıp öyle ödüyormuş. Kısır döngüde resmen adam. Hayretle olanları izliyorum yani cebinde 7-8 bilemedin 10 kart var, ne olacak böyle, rüyasında kendini görmüş hapse giriyormuş rüyasında yani. Ne yapıp 300 bin tl borçlanmış bize de anlatmıyor hiç
Güncellemeler
1 yıl
Yazmayı unuttum babam emekli bu arada emekli maaşı 50 bin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Babanda klasik bir borç kısır döngüsü oluşmuş, üzülme bu durum yalnızca sizin başınıza gelmiyor, çoğu ailede bu tarz hikâyeler var maalesef. Kartlarını kullanarak başkalarının faturasını ödemek “komisyon karşılığı” ise gerçekten yasal değil ve ciddi sonuçları olabilir 😕 Özellikle organize şekilde para karşılığı başkası için ödeme yapmak Türkiye’de yasa dışı kabul ediliyor ve bankalar tespit edince hesapları bloke edebiliyor, ciddi bir para cezası ve hatta hapis bile mümkün. Kartları bu şekilde kullanmak riski artırıyor.
Babana acilen finansal destek ve danışmanlık almasını öneririm. Borç yapılandırma için banka ile görüşmek, gelir/gider dengesini net bir şekilde çıkarmak lazım. Belki kredi çekerek eski borçları tek bir düşük faizli kredide birleştirebilir ama öncesinde mutlaka detaylı bir bütçe planı yapılmalı. Gerekirse bir finans danışmanıyla görüşmek çok işe yarayabilir. Unutma, finansal okur yazarlık bir süreç ve bu noktada babana moral vermek de önemli! Moralini yüksek tut, her şeyin bir çıkışı var 💪 Umutsuzluğa kapılmamaya çalış, konuşarak yol bulabilirsin. YTD 😛