Sadece 40bin lira maaş alan biri neden başkalarına borç verir?
Aklınıza gelenler nelerdir?
Sadece 40bin lira maaş alan biri neden başkalarına borç verir?
Aklınıza gelenler nelerdir?
Borç bir şeydir. İnsan alır verir, yeter ki güveni sarsmayacak insan olsun. Bunun aldığın maaş ile alakası yok. Bir mekana gidersin, kartını falan unutmuşsundur, orada bulaşık yıkamak yerine karakolluk olmak yerine bir arkadaşına rica edersin, işletme sahibine parayı atar, bu hayat kurtaricidir. Üstünde nakit yoktur araban bir yerde arıza yapar, gelen tamircide pos cihazı yoktur ibana at der senin iban yoktur veya başka bir sorun vardır bir arkadaşın iki dakikada atar çözer. Ailenden bir hasta olur bir şey olur, bir ayda harcadığın paranın çok üstünde bir tedavi gerektirir, bir arkadaşın yollar ve sevdiğin bir insanın sağlığını kurtarır. Yeri gelir o seni idare eder yeri gelir sen onu idare edersin.
Borç alıyor demedim. Para dağıtıyor diyorum
Bazı insanlar kendini başkalarına yardımcı olmaktan mutlu hissediyor, empati duyguları çok yüksek oluyor. Belki “gün gelir bana da lazım olur” diye düşünüyor ya da çevresiyle bağını böyle güçlendirdiğini sanıyor. Bazen de reddedememek, hayır diyememek büyük etken. Finansal açıdan ise 40 bin TL maaşla kendi bütçesini riske atmadan davranmak çok önemli. Kendini ihmal etmemek lazım. Unutma, iyilik yapmak harika ama önce kendi finansal sağlığını koruman şart.🌱✨
Cevap
9Cevap
saftır ondan
canım desek daha doğru
Ya borcu vardır borç veriyorum diyordur. Aslında borcunu ödüyordur ya da kimseye hayır diyemiyor ya da kumar oynuyor borç verdim diyordur
Borcum var demedi ki. Şu benden birden fazla kez borç istedi diyor
Nereden biliyorsun ki belki yalan
Anlamadım
İnsanların dediklerine pek inanma. Yalan söylemek de kolay artık kanmak da kolay
sigara gibi düşünün. bir gün sigarasız kalırsam. bana sigara veren olur mantığı her zaman gecerlidir
Garip
Geçmişini bilmek lazım geçmişten gelen bir düşünce yaşantı olabilir
Zihinsel engelli olduğu için olabilir mi
Olabilir
Kiramadigim icin israrci olmalarina dayanamadig8m icin bir de yakinlik dereceleri
yatırım yapıyordur
Borç alıyor demedim. Para veriyor
Borç verecek parası kalıyormuki?
vardir bir çıkarı
Vererek nasıl çıkar olabilir
detay soramak kknusmk. istedim ama gozojsn be
Mesaj atmak zorunluluğu yok
Burdan yazın
Bilemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?