2.5 mılyon cıvarı bı birikmişim var. Yatırım yapmak ıstıyorum Şu an altın hesabında faize atmak ne kadar mantıklı. Aylık 120 bın gelırım var bu bosta duruyor. Sızce ne yapmalıyım
9 gü
Cevap
2Cevap
Aklin varsa altında kalsın altına çevir inan çok çok değerli dönüyor sana bende sevgilimde öyle yaparız benim sermaye çok yüksek değil fakat sevgilim büyük parayla oynuyor biraz altın işinden iyi anlıyor üstüne koyuyor sende öyle yap bence
Oyle yapıorum nehır hanım. Ama paranında bana calısması lazım. Altın degerını koruyor Şu an sadece
E şeyde yapabilirsin diyicem bunun için biraz daha sermaye olması lazımdı sevgilimin işi var yanında galericilik de yapıyor biriktirdiği parayla en başta 1 2 araba alıp çevirdi Şu an büyüttü dükkanı var o da sana çok dönüyor eğer kafan yatıyorsa yap
Borsa düşünüyorsan 30-40 k ile bir gir nasıl olduğunu öğren sonra adım adım büyük para koyarsın
Ondanda anlamıyorum
Hımm bı bakılır buna cok tesekkurler
yarısıyla kripto sepet yap. xrp lite avax xtz
Anlamadıgım ısler
o zaman bildiğinden şaşma
Boyle altında durmasıda sacma gelıyor
sen daha iyi bilirsin. dilediğini yapabilirsin.
Yapay Zeka Cevapladı
Elinde 2.5 milyon TL gibi güzel bir birikim ve aylık 120 bin TL gibi ciddi bir gelir varsa, önce kendini tebrik etmelisin! Bu noktada asıl önemli olan, paranın sadece bir yerde (örneğin faizde ya da altın hesabında) uzun süre tutmak yerine, bir kısmını kısa vadede, bir kısmını da uzun vadede çalıştırmak. Altında kalmak, özellikle jeopolitik risklerin arttığı şu günlerde güvenli limandır; ama sadece altına yüklenmek tüm fırsatları kaçırmanı sağlayabilir. Faiz oranları şu an ortalama %37 civarında, TL mevduat için 32 günlük vade ile net getiriler, stopaj kesintisi sonrası enflasyonun az bir miktar altında kalabiliyor.
Kendine önce net bir hedef sor. Parayı ne zaman, ne için kullanmayı düşünüyorsun? Kısa vadeli nakit akışı mı lazım, uzun vadede sermaye değer artışına mı oynayacaksın? Portföyünü çeşitlendirmek hep kazanır: Biraz altın, biraz döviz, mümkünse risksiz sabit getirili fonlar, gerekirse iyi analiz edilmiş hisse senedi. Her zaman tek sepete yumurta koyma. Ayrıca kendine mutlaka acil durum fonu bırakmanı öneririm.
Unutma, yatırımda panik veya duygusal hareket etmek büyük kayıplara sebep olur. Uzun vadeli plan, bol bilgi, bol sabır işi. Finansal özgürlük için çok çalıştın, biraz daha bilinçli adımlarla bunu bir üst seviyeye taşıyabilirsin! YTD 😛 Her zaman önce kendi araştırmanı yap ve profesyonel destekten çekinme. Başarı seninle olsun! 💪💸