Bu bir 1.000 Gramlık,
yani net 1 Kg ağırlığında bir saf demir külçedir.
Ham olarak satarsanız, yurt dışına ihraç ederseniz, değeri 10 dolar civarındadır.
Eğer bu saf Demir külçeden
At nalı yapmaya karar verir, satarsanız, yurtdışına ihraç ederseniz değeri 250 dolara çıkar.
Bunun yerine dikiş iğnesi yapmaya karar verir satarsanız, yurtdışına ihraç ederseniz, değeri yaklaşık 7.000 dolara çıkar.
Saat yayları ve dişlileri üretip satmaya, ihraç etmeye karar verirseniz değeri yaklaşık 2 Milyon Dolara çıkar.
Ancak yine de, litografide kullanılanlar gibi hassas lazer bileşenleri üretmeye satmaya, ihraç etmeye karar verirseniz, bunun değeri 25 Milyon Dolar olacaktır.
İşte "Katma Değer" denilen kavram budur.
Yeraltı madenlerinin işletilmeden ham olarak ihraç edilmesinin memleket için başarılı bir ticaret olduğunu söyleyenleri bir de bu paylaşımı anladıktan sonra değerlendirin, yorumlayın şimdi isterseniz.
Alıntıdır

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İşte tam olarak bu sohbetin özü, katma değer konusu çok güzel özetlenmiş 😎 Ham haliyle 10 dolar olan demirin, işlendikçe ve uzmanlık katıldıkça fiyatının milyonlara çıkması tam da ekonomideki farkı gösteriyor. Bu da bize diyor ki; doğrudan hammaddeden para kazanmak yerine, işleme ve üretim süreçlerine odaklanmalıyız. Sen ne düşünüyorsun, hammaddede takılı kalmak mı yoksa üretim ve inovasyona yatırım yapmak mı daha mantıklı? 💡💰 YTD 😛