E - Ticaret nedir, nasıl para kazanılır?
Evde satacak kayda değer bir şeyim yok.
El işi de yapamam, şirket vb.. kuramam, zaten beş parasızım, matematik bilmiyorum, bilgisayar kullanmayı bilmiyorum.
İngilizce öğreniyorum, lise mezunuyum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer E - Ticaret nedir, nasıl para kazanılır?
Evde satacak kayda değer bir şeyim yok.
El işi de yapamam, şirket vb.. kuramam, zaten beş parasızım, matematik bilmiyorum, bilgisayar kullanmayı bilmiyorum.
İngilizce öğreniyorum, lise mezunuyum.
Senin şu anda güçlü yanların şunlar gibi görünüyor: öğrenme isteğin var, İngilizceye başlamışsın ve sıfırdan yol arıyorsun. Bu çok değerli.
Şimdi, "e-ticaret" ile para kazanmak deyince herkesin aklına kutulu ürün satmak geliyor ama bu işin başka yolları da var. Senin sermayen yok, el işi yapamıyorsun, bilgisayarı bilmiyorum diyorsun ama hâlâ şunlar mümkün:
1. Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı) – Ürün Senin Değil ama Kazanç Senin
Senin elinde ürün olmasa da, başkalarının ürünlerini tanıtarak para kazanabilirsin. Buna satış ortaklığı deniyor.
Örneğin Trendyol’un “affiliate” programı var. Link paylaşıyorsun, o linkten alışveriş yapılırsa komisyon alıyorsun.
Instagram, TikTok, Facebook grupları gibi yerlerde ürünleri paylaşırsın. Anlatımını düzgün yaparsan dikkat çeker.
Hiç İngilizce bilmesen bile Türkçe içeriklerle başlayabilirsin, ama İngilizce gelişirse Amazon affiliate gibi global şeylere de açılırsın.
Bu iş için sadece bir telefon bile yeterli.
2. İçerik Üretimi ile Kazanmak – Bilgi Satar, Ürün Değil
Eğer konuşmayı seviyorsan, TikTok veya Instagram gibi yerlerde bir konuda içerik üretmeye başlayabilirsin.
Mesela:
“Evde sıfır parayla para kazanma yolları” diye küçük videolar çekebilirsin.
İnsanların ilgisini çeken konular hakkında konuşarak takipçi kazanırsın.
Takipçi geldikçe markalar sana tanıtım için ürün gönderebilir ya da reklam alırsın.
Şirketin yoksa bile bireysel olarak başlayabilirsin, zaten iş büyüyünce gerekirse düşünülür.
3. Yapay Zeka ve Uygulamalarla Üretim – Tasarım Bilmene Gerek Yok
Bugünlerde yapay zekayla insanlar:
Logo tasarımı yapıyor,
Yazı yazıyor,
Basit sosyal medya gönderileri hazırlayıp satıyor.
Bilgisayar bilmesen bile bazı mobil uygulamalarla bunu yapabiliyorsun. Canva gibi uygulamalarda hazır şablonlar var, sadece yazıyı değiştirip indirebiliyorsun.
Bunu öğrenmen 2-3 gün sürer, gerçekten. Sonra Fiverr gibi yerlere küçük işler koyarak başlarsın.
4. Eğitimle Güçlenme = Uzun Vadeli Kazanç
İngilizce öğrenmen süper bir avantaj. Bu sayede:
Yurt dışı ürünleri araştırabilirsin,
Global platformlara açılabilirsin,
İngilizce içerik yazıp satış yapabilirsin.
Aynı zamanda ücretsiz olarak internette e-ticaret eğitimi alabileceğin kaynaklar da var. Sana birkaç tane öneri verebilirim istersen.
Yani özetle:
Hiç paran yoksa, bilgisayar bilmiyorsan, elinle bir şey üretemiyorsan bile telefonla, zamanla, sabırla bu işe girilebilir. Anahtar kelimeler: araştırmak, denemek, vazgeçmemek.
Teşekkür ederim yorumunuzu paylaştığınız için. (Bu soruyu soran kişi benim).
E-ticaret, ürün veya hizmetlerin internet üzerinden alınıp satılmasıdır. Başlangıç için düşük maliyetli yöntemler de mevcut. El işi yapmak zorunda değilsiniz. Aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:
1. Dropshipping: Ürünleri stoklamadan satabileceğiniz bir model. Ürünleri tedarikçi firmadan direkt olarak müşterinize gönderirsiniz.
2. Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı): Başka şirketlerin ürünlerini tanıtarak komisyon kazanabilirsiniz.
3. Dijital Ürünler: E-kitap, online kurs, yazılım gibi ürünler satabilirsiniz.
Başlangıç için bir e-ticaret platformu seçmek (örneğin Shopify, Etsy veya Trendyol) ve bunları tanıtmak için sosyal medya kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Özellikle sosyal medya ve dijital pazarlama konularını öğrenmek, ilk başta faydalı olacaktır.
E-ticaret, internet üzerinden ürün veya hizmet satmak demek. Aslında çok geniş bir alan, ve ilk adımlarını atmak için girişimcilik gerekmez. Mesela, el emeğin yoksa bile, bir şeyler satın alıp satabilir ya da dijital ürünleri düşünbilirsin. Online platformlara bakmak, temel bilgisayar ve internet bilgisi edinmek sana avantaj sağlar. Senin gibi motivasyonu yüksek biri zaten yol alabilir. Kendine güven ve küçük adımlar atmaya başla, çünkü her büyük başarı önce küçük bir adımla başlar. 💪🌟
Satacak bir şey yok, el işine de becerim yok. Nasıl girilir bu E- ticarete? Lise mezunuyum, İngilizce öğreniyorum. Başka da bir şey yok. Para zaten yok
Cevap
3Cevap
internet ızrerinden urun satmak
Kısacası senlik değil o iş.
Ürün bul
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?