Ortalama bir düğün salonu
Ekstra masraflar gelin saçı makyajı bilmem nesi artık ne varsa.
Daha çok yakın zamanda evlenenler yorum yaparsa sevinirim.
Ve pişmanlar mı
Ortalama bir düğün salonu
Ekstra masraflar gelin saçı makyajı bilmem nesi artık ne varsa.
Daha çok yakın zamanda evlenenler yorum yaparsa sevinirim.
Ve pişmanlar mı
Normalde ev eşyaları neyin dahil 500-600 ile çıkılı işin içinden. Ama bizim saçma örf adetlerimiz yüzünden 1 milyonun altına inmez. İniyorsa ortalama bir düğün değil gayet mutevazi bir düğündür...
Bence korkunç bir para gider bu ekonomik zorluklarda düğün yapmak asla mantıklı değil bir gecelik bir olay sonuçta bu masrafı balayı tatili ya da eve eşya almak gibi kullanmak çok daha mantıklı...
Evi de güzel diziyolar zaten. Düğün kına nişan her şeyi yapıyorlar. Kimse geri kalmıyor gördüğüm kadarıyla
Cevap
19Cevap
1 milyon gider
Şu düğün vs şeylere yapılan masraf kadar fuzuli şey yok ya. Ona verilecek parayla bir sürü şey yapılır israf resmen.
Aynen
Düğün istemeyen kız var mı ya merak ediyorum, yani bu düğün yapılacağına balayına gidilse daha iyi olur gibi kafama geliyor
Ben istemiyorum pek
Sence mantıklı değil mi
İnsanların hayali oluyor genelde. Ben düğün kına gibi eğlenceleri sevmem. Ayrıca oynamayı seven biri de değilim. Ayrıca milleti eğlendirme gibi geliyor bana. Üstüne çiftler için çok yorucu olur gibi.
İnsanlar eğlensin millete bak benim düğünüm demek için de evleneceğim kişi zorlasınsın istemem. Sonuçta ev diziyoruzdur. Borç şu bu evlenince ikimizin olacak. O düğünde göbek atanların değil
Vallahi sen ne güzel konuştun böyle ya, ben de öyle düşünmekteyim. Sırf milleti eğlendirmek için borç altına yatıp stresli hayat yaşayamam. Ha işine gelmeyen varsa da evlenmez başkasını bulur hiç umrumda olmaz
Evet herhalde erkek de çok istemez yani kız istemezse tutturmaz herhalde düğün düğün diye
Bu sene ve geçen aydan beri kaç tane düğün davetiyesi geldi bize. Geçen sene de öyle. Herks her şeye rağmen düğğn kına yapıuor. Aklıma geldi sordum
Çoğunun zorunlu olarak yaptığını düşünüyorum da bana yaptıramazlar. Zaten bu devirdekilerle de bir halt olmaz gibi
Bakalım artık istediğimiz gibi olue umarım
Umarım kendine iyi bak
Ben de senin gibi düşünüyordum onun yerine balayı için yurtdışına gidelim diyordum ama sevgilim benim aksine düğün istiyordu çünkü o zamanında taktıkları altınların geri döneceğini zannediyordu ama ben şu devirde altın takacaklarını hiç sanmıyorum fazla hayal dünyasında yaşıyordu.
Düşünmesinin amacı altınmış da bu zamanda güven zor ya
Ya eskisi gibi evet altın almak da kolay değil. Bir de zaten nikah yapınca takı töreni de yapıyolar nikah salonunda. orada zaten insanlar ne takacaksa verirler. Yani bunun için düğün de şart değil
Hiç kimsenin parasında altında desteğinde gözüm yok ben bakarım kendi kuracağım aileme
Ya hayır ona güvenmezsin zaten ama orada yine kim ne takıyosa alırsın. Yani düğüne yine gerek yok
Gene olmasa da olur. Ben karıcığıma da yavrucaklarıma da bakarım
Peki😀😀 ama veren olursa al
Seni mi kıracağım alayım madem 😂
Anlaştık😀
Eğer bir gün karşıma gerçekten evlenmeye değer bir kız gelirse, zamanında gizli bir üye vardı, o kırılmasın diye eğer bedava ise alıyorumdur derim 😂
😅😅😅 unutma
Benim ha hafızam çok kuvvetlidir unutmam söz
Tamamdır😀
Kendine iyi hak ve hak eden birini bul, mutlu olman dileğiyle
Teşekkürler umarım sen de mutlu olursun
Kısmet
Evleneceğin kız düğün isterse mecbur düğün yapacaksin ayrılmayı göze alamazsin
Sırf borç altında gereksiz bir düğün için beni kaybetmeyi göze almak istiyorsa çekip gidebilir.
Hee ona da derdin bunları yiyosa
Hayırdır bir prensesle mi evleniyorum?
Evlenmeye değer kız bulmak kolay mı sevip evlenmeye karar verdiğin kızdan kolay vazgeçebilir misin aptal olma. Kız düğün istiyorsa düğün yapmak zorundasın ayrılmayı göze alamazsın öyle kolay değil o işler burada konuşmaya benzemez. Bir düğün için ayrılan adama kimse normal gözle bakmaz
Bir düğün için ayrılan kadına ne demeli, demek ki bir düğün için erkekten vazgeçebiliyor. Sanki düğün yapmak günümüzde çok kolay da bunu asla anlayamıyorsunuz. O zaman kendi ailesi yapsın bu kadar istiyorsa
Çok boş konuşuyorsun ya çok akıllı mı sanıyorsun kendini güldürme
Evet hem de borç altına girip stres dolu hayat yaşamak istemeyecek kadar akıllı
Düğün yapanlar canım zaten. Gelinin istediği olur damadın değil gelin düğün istiyorsa mecbur yapacaksin nikahtan gitmek isterse veya razı olursa ne âlâ.
Zaten ben böyle şeyleri önceden konuşurum ki eğer istemiyorsa ona göre kendi yolunu çizer zaten, zorlamam onu
Baştan nereye konusuyorsun daha evlenme teklifi bile etmeden. Baştan söylersen hikaye daha başlamadan bitebilir evet kız bu ne acelecilik ne alaka diyebilir hoşlandığın kızı yolun başında kaybetmek istemezsin. Yahu sen ne sanıyorsun kolay mı öyle duygular kolay mı yeşeriyor. Full mantıkla ilişki başlatmak ve yürütmek mümkün değil. Dediğim gibi burada yazmak gibi olmuyor iş başa düştüğünde. Bir duygu yakaladığında onu kaybetmek istemiyorsun öylece bitmesini göze alamıyorsun çabalıyorsun erkek olarak. Hiç tecrüben yok belliki
@biranbirhatıraa yetmez mi artık. Siz evlenmeyeceğinize göre tartışmaya gerek yok
Tamam
arkadaşıma tuttuk 2 ay önce , Mayıs ayı için tuttuk 140bin salon parası
Nasıl bir yer peki sıradan bi salon mu
yani bence ortalama üstü, başka bir arkadaşıma ama 240a tutmuştuk 5 ay önce, yemekli falandı ama iyidi baya. yerine ve paket içeriğine göre değişiyor ama her türlü herkes bi mana bulur zaten. benim düşüncem 150bini geçmemeli düğün salonu ve hazırlık masrafı. yazık günah çiftlere çok zorlamayın kendinizi. ağırlayın milleti alın takıları iki halay sonra kapat gitsin. eskisi gibi tören vs demode kaldı. herkes telefonla sosyal medyada sidik yarışına çeviriyor olayı şimdilerde, düşük maliyet yapın huzurlu olun
Ben zaten sevmiyorum. Merakımdan sordum
300den aşağı olmaz
Mesela o kadar para harcamak yerine kocanla balayına git çünkü düğün gelip geçici musmutlu anlar yaşa en temizi nikah kiy biraz oyna falan yeter
Düğün yapan ya aptaldır ya da zengindir.
Düğüne para harcamak saçmalık
Tahmini 100.000 gider en az
Düğün yapmayin masrafli nikahtan sonra kaçın
Cıraganda yapicaksan 2 milyon
Düğüne para harcamak... 🤢🤢
Evlilik teklifimi aldın
Ben pişmanım.
500 bin rahat var
Sırf düğüne mi
700-800 bin gider
Pişmandirlar😅😅😅
1 milyonu gözden çıkartmslısın