Sitede mutlaka denk gelmişsinizdir. Özellikle internet kullanması gereken öğrenciler soruyor. İnternetin bu kadar zor satın alınabilmesi size ekonomi ile ilgili ne düşündürtüyor?

Sitede mutlaka denk gelmişsinizdir. Özellikle internet kullanması gereken öğrenciler soruyor. İnternetin bu kadar zor satın alınabilmesi size ekonomi ile ilgili ne düşündürtüyor?

Teknolojinin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde, internetin temel bir ihtiyaç haline gelmişken, onun bile zor erişilebilir olması büyük bir eşitsizlik ve ekonomik sıkıntının belirtisi. İnternetin temel bir hak olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum; çünkü eğitim, iş, iletişim gibi pek çok şey için artık internet olmazsa olmaz bir araç. Bu tür sorunlar, toplumdaki eşitsizliklerin daha da derinleşmesine neden oluyor. Ekonomik dengesizlikler çok daha fazla insanı etkiliyor, özellikle gençleri.
Güzel cevap eline sağlık 😀
Çok acı düşündürüyor. Dönemimiz teknolojisinde bile maddiyattan insanlar internetsiz kalıyor ya.. Ne bileyim yazık.. Bunun gibi kim bilir kaç tane örnek verilir.
Ekonomi ile payı da çok. Herhalde en berbat internet altyapısına sahip olup da böyle fiyatlandırmalara sahip olan ülkeler arasında kaçıncı sıradayızdır :))
Ben 1000 mb internete 500 TL ödüyorum, fiber. Ama başka bir şirketten baksam 20 mb interneti de 400 civarı gösteriyorlar. Madem altyapı yok, olsaydı insanlar aynı fiyatları ödeyecekti falan o zaman her yere altyapısını oluşturun, zeminini yapın.
Telefon faturalarına dokunmuyorum bile. En iyi çekim bana göre Turkcell'de ama onun fiyatları da çok fahiş. 25 GB internet, 1000 SMS ve dakika kullanıyorum. Fatura 750.
Dubleks evde oturuyorum, 2 kata da ayrı faturalandırma geliyor. Elektrik, doğalgaz ve su..
Bu ay ödediğim tüm faturalar (1 internet faturası, 2 cep telefonu faturası, 2 elektrik, 2 doğalgaz, 2 su, aidat) 7000 civarı tuttu. Ki geçen aylar da böyleydi. Önceden kiraya çalışıyorduk şimdi faturalara :D
Ooo adminim döktürmüşsün 🤩
Eline zihnine sağlık, duruma da noktayı koymuşsun 😀
Aynı hissiyattayım. Moderasyon yaparken o sorulara elim gitmiyor ama yapıyorum. Soru da oradan çıktı 🙃
O sorduğun listede en son 1.'ydik diye hatırlıyorum jdkdkd
İşin kötü tarafı ev sahibi olup kiradan kurtulunabiliyordu eskiden, şimdi de zor da olsa yapılır ama faturalardan kaçış yok 😂
Bazıları çok yalan geliyor, özellikle direkt buradan isteyenler. Yani direkt paraya vuranlar falan. Bu moderasyon konusunda ben de üzülüyorum, hatta geçmiş yıllarda bu tarz bir erzak sorusunu mecbur kaldırıp sonra aileye erzak götürmüşlüğüm var. Birebir adres isteyip kendi elimle teslim etmiştim. Durumlarını görmüştüm. Hiç dile getirmemişimdir. Yani gerçek durumunu yazanlar da var. Ama onlar da genelde ne yapabilirim diye fikir istiyor. Direkt bir şeyler talep edenler bana çok gerçek gelmiyor.
Acı ama ülke gerçekleri.. Gerçekten çok zorlanan bir kısım var, bir de bunu fırsata çevirip evi yatı parası olup da insanları sövüşlemeye çalışanlar.. Ayırt etmesi zor. Ancak birebir para göndermeden direkt kendin yardım etmek istersen görüp anlayabiliyorsun.
Artık ev sahibi olmak da çok zor ya.. Gerçekten zor. Benim oturduğum muhit öyle aman aman bir yer olmamasına rağmen yeni dairelerde 2+1'ler 4 milyondan aşağı değil.
Kesinlikle öyle.
Dediginiz gibi belli oluyor. Hatta bazen o gerçekten bir çözüm arayanların soruları da şikayet ediliyor. Onları oradan kaldırıp takibe alıyorum cidden niyeti ne diye.
Fark ediliyor üslubundan bile.
O mevzu için de yüreğinize sağlık 😇🙏
Aynen, diğer paylaşımlardan falan net belli oluyor. Biz de zaten tüm paylaşımları inceleyip bakıyoruz
Son zamanlarda bir spammerimiz var zaten bu tarz.
Bir hesabında kızı için eşya istiyor,
Diğer hesabında kira yardımı istiyor,
Diğer hesabında evlenmek için yardım istiyor falan uzar gider liste.. :D Şey gibi, bazıları bir soruda doktor oluyor, diğer soruda savcı, diğer soruda polis, diğerinde diyetisyen falan..
Ahahaha biliyorum onu 😂
Önceki aylarda daha başkaydı tarzı şimdi bu oldu, yine değiştirecektir.
Alttaki profillerden birini de sabah inceledim. Birisinde masajcıydı diğerinde pastacı 😂
Bütün tuşlara basıyorlar jdjdk
Sitede iki zevkim var zaten. Bir tanesi o tarz profillere moderasyon yapmak diğeride böyle sorularda yorumlaşıp fikir alıp vererek günün stresini atmak 😀
Adminim bu arada uygunsunuz gibi bir soru sorayım.
Sadece bu etikette fatk ettiğim bir şey vardı. Soracaktım yoğunluktan unuttum.
Ana sayfadaki vitrin gibi bir vitrin oluşmuştu Para ve Ekonomi'nin anasayfasinda. Bir de en aktifler diye bir liste vardı xper puanı olarak. Sonra kaldırıldı.
O tekrar gelecek mi her etikete yoksa iptal mi oldu?
Geri bildirim vereyim o zaman olur da gelirse diye. Erkek ve kadın olarak ayrıydı liste ama tek renkti, galiba erkekler de pembeydi bilginize 😂
Adminim günaydın.
Eic bildirimini görünce aklıma geldi, bazı sorulara birkaç gündür Yapay Zeka'lar gelmiyor.
Bayram tatilini uzattıklar galiba bu sorudaki gibi haberiniz olsun 😂
Adminkm tam az önce bir yorumda bunu sordum içinize mi doğdu 😂🤩
Evet onu da sağ olsun @firu_zen kesfedip benim de öğrenmemi sağlamıştı etiket mevzusunu.
Ellerinize sağlık tüm ekibin 🙏
Daha dün 40 tl lik cips paketlerinden çıkan 2 tane kod girdim. bunu hazırlayıp olası bir durumda, İnternetsiz kalmamak için Yedekte bekletiyorum. Belirli bir standardım var ve ona göre gitmem gerekiyor. İnstegram, facebook ve tiktok (zaten sevmiyordum) gibi video icerikleri üreten tüm platformları telefonumdan kaldırdım. Youtube'nin çakma versiyonu olan video içeriğini kaldıran bir program kullanıyorum sadece ses için.
İnternet paketleri acayip pahalı evet operatöre göre değişkenlik göstersede. Bazı operatörler çekmiyor her yerde. Burada bir deprem olsa ve ben altında kalsam malum bir operatör çekmez mecburi olarak başka bir operatör kullanıyorum.
İnternet bedava olabilmeliydi öğrenci olduğun sürece. Kampuste bedava internet erişimi sağlayabileceğiniz bir wifi ağı bulunsada herkes girdiği için vasat ötesi bir hızda çalışıyor.
Aynen öyle. Bir de o açıl wifi ağları o kadar da güvenlik ve gizlilik sağlayamıyor her işlem yapılmamalı.
Yalnız buradan cips yediğinizi anlıyoruz Sayın Psi o ne olacak? Jdjdkd
Yorum yapmadan önce bazı yorumlara dislike atıp ondan sonra soruna cevap yazdım.
Çipsi severim özellikle yoğurt ve sarımsaklı. O cipsi 5 kişi yiyoruz. : ) diğer insanlarım ihtiyacı olmadığı için o kodları ben alıyorum.
Nolmuş yani cips yiyip kod girmişsem he hı hı de bakam hele
Nolmus yani yiyemez mi🤣🤣
Geçen eksik kalan linci tamamlıyorum nxjd
Yok ben diplomasını iptal ettirip iceri atacaktim🤔🤣🤣
Bir cipssever daha gelmiş 🤣
Asıl cevabı vericem ama sondan baslayayım.
Bende 2 diploma var hangisini ettiricen? 😂
İkisini de ettiririm ki cjdjs
Cipssever mi o da kim🤔 tovbe 😱
Desteğe geldiğine göre sen 😂
İkisini de ettirirsen helal olsun derim 🤣
Cipse gelince tabi ki yiyebilir, yiyebilirsiniz, arada çoook arada ben de yiyebilirim ama sonuçta çok da faydalı değil yani jdksks
Bu arada kedi gelmeseydi zaten onu etiketleyecektim, tahminen aynı cevaplardan rahatsız oldunuz belki o da eksilemiştir 😂
Ayrıca o son kısım da rahmetli Erdal abinin repliğini getirdi aklıma 🤣
https://youtu.be/8i4kRjDJ_D0?si=lx8SiPJHLe2aoiDH
Eksilememistim xjdkd
Ahahaha çocuğun gazoz icmesi🤣😂😂
Ya ne içecekti jdjdkd
Ha onu da içiyoruz deyin tam olsun 🤣
Yok icmiyom🤔 seni linçliyoduk bana döndük nasıl oldu anlamadım 🤔
Ahahaha 😂
Bu aslında kadınların uzmanlık alanı bilmen lazım 🤣
Bende satranç sebepli var jdjdkd
Yok yok Nuri'ye gitmez 😂
Onun cevabı da seninki gibi sona sakladım daha gelmedim ama beni çok sıkıştırırsanız bir diğer doğal ve sağlikli destekçisi @firu_zen i alırım yanıma sadece mevzu oraya gidebilir 🤣
Sonra karışmam halinize djkdkd
Ben zar atmam 😎🤣
Ben masumum
Ahahaha @firu_zen ismin yetti kediler miyavlamaya başladı jdjdkdk
Miyavvvvv maow miow mauwwwww mırnaw
@Psigareşh Alın patatesi, evinizde yapın cipsi. İstediğiniz gibi de bir sos yapın diyeyim bari 😂
En azından katkı maddelerini vücuda almamış olursunuz kimyacı hanım hanım ahaha @s-r-ng-r-n_-s
Ahahah rahatlamadı çünkü etiketlerken rahattı zaten 🤣
Sen ki ata tohumu arayıp, biriktiren insansın. Oldu mu şincik hazır cips yemek😂
Al sana tarif ahaha
Baştaki o çıtırtıyı dinleyin derim🤩
https://youtu.be/0ADM8WpoJFs?feature=shared
Vakit mi var bağımlılık yapıyor zaten ben itiraf ediyorum cips bağımlısı olduğumu xjdksks
Yoksa bende biliyorum içinde bulunan monosodyum glutamat baş kanser sebebi🤣
Sigara içenler nasıl bağımlısıysa bende aynı xjsj dokanman halledicem nckd
Dbsjsksj bi bileşik ama çok zararlı ve bir çok paketli gıdada bulunuyor
Bunu yazmıştım arada kaynadı şimdi yapıştırayım jdjdkd
Ahahah şimdi Sezen doğru demiş hepimiz yedi yani bir şekilde o ayrı konu 😂
Fakat seni satan kedigil kankin oldu jdjdks
Bir felsefe şöleni olan 300 Spartalı filmindeki kalkanlı birlik sahnesinde, yanındaki kişinin de en az o kişi kadar sağlam durması gerektiğinden bahseder.
Çünkü o sağlam değilse digerleri de tehlikeye girer. O yüzden ben zar atmam, yanimdakinden emin olurum 😂
Zar atmayandan öğrendik bu işi, o zar atmazken biz niye atalım? 😇
Ahaha izle izle 😂
Bu arada burada seni etiketledim ama başka soruda bu kedigilleri de etiketleyebilirim 😀
Zaten o yüzden burada bu muhabbet dönebiliyor 😂
Ooo kedi bunu bilmiyordum , püskevit ve cips severim meğerse gülten bulunuyormuş içlerinde vay hainler.
Kediyi çözemedim ya bi satıp bi knk oldu anlayamadım ama iyi bilgiler veriyor ha @OrganIQ
Oooo zar atmaz emin olur muş , benden ne kadar eminsin he hı hı de pakim.
@Firu_Zen ağla ama mutluluktan kuzen. hangi film benim yaşım tutuyor mu acaba : )
Kedigiller kim he @OrganIQ
E bir kara kedi bir shrodingerin kedisi, burada iki kedi var 🤣
Sizi de başka soruya etiketleyebileceğime göre bence eminlik cevabı orada gizli 😎
Ahahaha @firu_zen senin bir tane püskürten gifin vardı galiba benden arakladığın onu şuraya şeediverirsin tam yeri 🤣
Yalnız @psigaresh ben söylenenin tersini yaparım, onu yazmasaydın iyiydi. Karpuz kabuğunu kaçırdın jdjsjsk
@Firu_Zen Hafta sonu olunca iste yoğunluk olmadı. Aynı sebepten moderasyon da yapan arkadaşlar çok oluyor.
Ben de soru sorup eğleneyim eğlendireyim dedim 😂
Hoş bu soruyu sorarken duygusallık daha hakimdi ama sonradan buraya döndü mevzu sizler sayesinde 😂
Evet ama @psigaresh in rolü büyük. İhalenin üzerine kalacağı şekilde pozisyon alınca alan açıldı bu konuda.
Onun da keyfi yerindeydi, biz de eslik edince sonuc bu oldu 😀
Daha burası bitince senin cevaba, sonra onların sorulara geçicem.
Sabahlamasak bari 🤣
"Nolmuş yani cips yiyip kod girmişsem he hı hı de bakam hele"
"Nolmuş yani hayallerimizi satmadıysak he hı hı de bakam hele"
"Heee anladım şimdi : ) o benim kuzenimki bişi yapmaz baa : ) emin misin bence cağırma düşeş gelmez bak. Risktir bilesiiiiin"
Emin misin? 😂
Bence Pers Savunması hazırlayıp hadi yık bakalım demek bu 🤣
😂
Eşlik eden karşımdaki oyuncu adam gibi adam ondan böyle akıyor 🤩
Satranç biliiin mi? 🤓
Benim beyin artık onu özümsedi. İster uzun konuşmalarda ister ilişkilerde veya iş konusunda açıkta bir şey bırakmam 😀
İlk yazdığınız yorumlardan buraya hepsi birbirine bağlı şekilde zihnimde.
Bir konu olunca sorularda hanginize nasıl pas atabilirim veya nereye ekleyebilirim hepsi bütünleşik.
Neden?
Çünkü açikta taş bırakırsan yerler 😂
Bilindik ama benim sevmediğim tabirle sürüden ayrılanı kurt kapar 🤣
Kaptırmam 😂
Mesela bak Göktuğ hesabı kapatmasa onu da dahil edebilirdim o bile aklımdadır jdjdkd
Önemsizler için benim de öyle, bu size özel 😂
Evlenmiştir. Sorun yaşarsa akıl almaya gelir o 🤣
Benim işi biliyorsun dimi? 😂
Hak etmeyen şeye fazla değer verirsem para kaybederim.
Verdiğimi alamazsam zaten denge bozulur 😀
Sen hem hak ediyorsun, hem de aynı şekilde verebiliyorsun.
Emin ol karşılık görmesem devam etmem, inanmazsan kuzenine sor 🤣
Hem neden o kadar kullanıcı içinde senin kuzenin o? 😀
Sor bakim herhangi birisi ile oluyor mu kuzen? 😂
Biliyor musun bu dünyada kim hak etmiyorum diyorsa ediyordur. Kim ben en iyisine layığım diyorsa o hiçbir şeye layık değildir 😀
Bu şaşmaz. O yüzden eminliği sordun ya, benim/bizim senden emin olduğum (uz) kadar sen de kendinden ol o yeter 😎
Noli noli yavaş xjdjdj
@Psigareşh sakin ol, korkma ama sanal/reel başkalarıyla kuzen olmuyorum, olmam😂
Bu seni rahatsız etmesin, tadını çıkar. Ekstradan bir şey yapmana da gerek yok. Kendin olmaya devam etmen yeterli 😇
Biraz mı, hakkımızı yeme be jdjdkdk
Ahahahaha 🤣
Kendi cevaplar ama kullanıcı adı ve profilinin geneline biraz daha dikkat et bakim 😂
Ben anormalim
Bu cevap altında normal yok ki jsjsksk
🤣
Bence de not et 😀
Vardır bir keramet 😇
Bazıları en geriden ve en dıştan gelir.
Burada yazdıklarını işaretleyeyim de hem sen hem ben unutmayalım diyeydi.
https://youtu.be/n-ZWoB75mhE?si=M5gVYVTFKop6jSlU
Aaa organik eig mi secmiss normalde bibota bırakıyodu
8 Nisan da yapması çok da anlamsız gelmedi 8 sonucta🤣(benim olaylara bir neden yamama seklim jcjd)
Zengin: İnternet kazandıran en ucuz kola, 60 tl ve o da en çok 1 GB veriyor; diye biliyorum. 1 GB internet neye yeter ki? Benim mobil tarifemde 50 GB internet var. Ay sonunda, mobil internetin çoğunu kullanmamış çünkü ben telefon çok kullanmıyorum, bilgisayar çok kullanıyorum ve bilgisayarda da ev internetini kullanıyorum. Ev interneti olmasa, 50 GB mobil internet biter; hatta, büyük olasılıkla, daha fazlasına da gerek duyarım. Yani; yalnızca kola kapaklarından internet bularak internet kullanabilsem, ayda 3000 tl gider ki o zaman Wi-Fi almak ya da mobil tarifedeki internet gigabaytını arttırmak daha uyguna gelir.
İşin ekonomik tarafından bakılmış ve ayağının tozuyla @bibot tan ÇSC kapılmış 😂
Cevap
5Cevap
Yalnız bi saniye bunu ben çok yaptım hala da yapıyorum🤣🤣🤣🤣
Evet evet, hala yapıyorum🤣 kazandirio yüklü bende jcdj
Cüzdanım bile var, 250 mb falan djsjs
Artık İnterneti var, 40 GB fazlasıyla yetiyor üstelik 10 GB daha eğitim desteği alıyorum ama, önceden fakirlik vardı bizde baya, İnternet yetmezdi🤣😂 biterdi, hatta İnternet bittiği için buraya giremezdim falan. O zamanlar o garibanlığı çektiğim için bilirim nasıl bir his olduğunu. Biri 1 GB verse de kullansam, sevgilime yazabilsem diye beklerdim😀
250 mb ile burada eğlence sorusu düzenlediğim olmuştu redayla falan🤣🤣🤣
Haliyle şimdi, yine olursa alıyorum çünkü o zamanlardan beri 250 mb nin bile değerini bilirim😀
Alışkanlık olmuş.
He kullanmıyorum orası ayrı. Çünkü 50 GB fazlasıyla yetiyor artıyor da. Üstelik tt de sil süpür de baya İnternet veriyor.
Ama cüzdana atıyorum. Olur da bir gün fasrü fakirlik çekersem kullanayım diye🤣
Çorabı yırtık gezen yabancı bir bakan vardı. Onu hatırlatırım cjjdj
Çok güzel bir cevap olmuş ya bu 😂
Olaya güzel bir yerden bakıp yorumlamışsın, şu anda GB'larca internet olması da bunun sebebi olabilir 🤣
Moderasyon haparken beni duygusal olarak en çok zorlayan sorulardan birisi bu. Elim gitmiyor aslında ama yapmak zorundayım 🙃
İyi yapıyorsun. Kullanmasan bile kişiye nereden gelindiğini hatırlatır, kat ettiği mesafeyi 😎
Yaşayan farkı diyebilirim😂
Cidden İnternetim yok diye 15 gün buraya giremediğimi ve arkadaşlarımın benim için endişelendiğini bilirim.
Hatta bazen bi İnternet alacak paran da mı yok demesinler diye internetin azalmasına yakın "ara vermek istiyorum gelicem" derdim.
Ay sonuna yetişmezdi İnternet, babana da bi daha baba İnternet alalım diyemiyorsun onun da eli sıkışık o zamanlar haliyle. Yetirmeni bekliyor.
Evet, zaten içim el vermiyor. Kapaktaki kodu okutursan internetin olucak, ama okutmazsan öylece çöpe gidecek, yazık
Peki şu anda bunları bu şekilde yazabilme olgunluğuna ne demeli? 😇
Yaşadığım ve yaptığım hiç bir şeyi unutmadım çünkü ilerde daha iyisi olabilmek yolunda hepsi bana yardımcı olacak ve oluyor
Aşağıda eziklik falan demişler ona güldüm😂
Ben hiç ezik hissetmedim, sadece üzülürdüm arkadaşlarıma yazamayacak olmak, internetsizlik.
Biliyordum bir gün GB larca internetim olacağını ve fazla bile geleceğini😂😂🤣
Üretkenliğimi tetikledin 😂
Böyle bir şey var mı bilmiyorum ama o fazlaca paketler boşuna gidiyor.
Askida ekmek misali o boşa giden internetler bir havuzda toplanıp ihtiyacı olanlara aktarılabilir 😀
Tabi şirketler yapar mı hayır ama keşke yapsalar.
Eğer kar edecekleri bi durum varsa yapabilirler diye düşünüyorum
Güzel düşünüyorsun 🤩
Ben de bu konuda bir şey yapılabilir mi onu düşüneyim bir ara 😂
Sen bi bak😂
Normalde uygulamalar var senden bir şeyler yapmanı istiyor ve sana cüzi bi miktar İnternet veriyor falan, ama şu kodlara bir çare olsa iyi olur bunun için de onların yapımcısı olan şirketlerle de iş birliği yapmak gerekebilir 😀
Notlar alındı efenim 🤓
Hayatın adil olmadığını.
Bazıları Starbucks ve Gratis kuyruklarında saç baş birbirine giriyor, bazıları hattına internet yükleyecek para bulamıyor.
Asıl önemli olan bu iki ucu da aynı kişilerin oluşturup, oluşturmadığı🤔
Yani internet alacak parası olmayan biri eline az bir miktar geçince Starbucks'a koşuyorsa ben ona üzülmem, empati de kurmam..
Yani diyorsun ki borçla, krediyle elmalı telefon alan sonra ödeyemeyen bizden değildir 🤣
Ahahahah harika bağladın 😂
Hem de öyle bir bağladın ki, o elmanın çıkış noktası da aslında o elma jdjdjdk
Bunu bilimsel olarak Newton'un kafasına düşen elma olarak tanıttılar ama orada bilinçaltına gönderilen mesaj var.
Newton'un kafasına düşen elma ısırılmış değildi, o ısırılmış elma 🤣
Hangi Kızıl Elma? 😀
Birkaç versiyonu var da 🙃
Orada o kavramın kendi içinde de farklı yorumlar var.
Fakat tahminen bu değil.
Kırmızı Uzak Doğu için önemli bir renk.
Bunu Çin'den de görebiliriz şu anda ve diğer ülkelerden de. Kırmızı içermeyen bayrak ya yok ya da çok az var.
Elma da yine orası için temel bir meyve ki en son en çok üretim yine Çin'de idi.
Haliyle iki kavramın birleşimi gibi duruyor.
Cips, dondurma, kola, kahve, atıştırmalık... Neyden kod çıkarsa biriktiriyorum... İnternetsiz kalmak şuanki dünyada hiç iyi gelmiyor. Ki ben kitapları da artık maalesef internetten okumak zorunda kalıyorum... Hiçbirşeye para yetiştiremiyorum... 😕
Maalesef durum bu.
Yalnız biriktirmek iyi bir alışkanlık bu güzel 😀
Ayrıca kitaplarda kağıt kullanımı yerine dijitale geçiş de fena değil. Ha kokusundan uzak kalmak tabi eksiklik ama o kadar olacak 😂
Kokusu için de eski kitaplarımı okurum artık tekrar tekrar 😅
Güzel çözüm 😂
Ödünç kitap var mı? Psikoloji veya polisiye veya macera olur 😅
Daha önce dağıttım ben geç kaldın 😂
Tühh şansını kaçırdım desene 🙃 ben kitap vereyim o zaman sana😇
😂
Yani aslında genel ve soğuk bir biçimde anlayışsız olarak bakarsam duruma devir internet devri her yerde ve herkese internet mevcut ama bazı gençlerimize Bu tür durumlar olabiliyor görüyorum geçmişte çocukken yapmış olabilirim bu tür şeyler ama günümüzde benim için çok eskide kalmış bir durum anlayışlı baktığımda gayet olağan bir şey
Demek ki her yerde ve herkes için internet pek mümkün değilmiş 😀
Evet
Magnum çekilişlerine katılıyorum sadece😅o da çıkmaz zaten bir umut😃
Ülke durumunu açıklıyor bu durum.
Aaaa bak onu hep atlıyorum aslında yapmak lazım iyi hatırlattın 😂
Çıkmaz deme belli olmaz.
Çıkması için almak yanlış ama zaten alınıyorsa kullanmak lazım. Benim baya boşa gitti jdjdkd
Denemekten zarar gelmez😅
E tabi Nasreddin Hoca ya tutarsa demiş 😂
Tasarruf hissettiriyor bea..
İçecek kapaklardan, dondurma uygulamasından vs. internet yaptığım olmuştu. Çok memnun kalıyorum.. 😃
Promosyon severisss diyorsun 😂
Profili yenilemişsin, güzel olmuş bea 🤩
Teşekkür ederim bea 🤩
Hollanda da yaşıyorum. Belirli bir çok yerlerde sınırsız fiber net ücretsiz. Telefon hatlarında ki sınırsız net bile uygun fiyatta. Tr de Afganistana giriş yapmış gibi hissediyorum. Ne? Kola kapağımı? Hangi devirde yaşıyorsunuz siz?
Zaten olması gerek bu. Özellikle bu çağda internet artık temel ihtiyaç gibi oldu. Sosyal devlet bunu yapmalı.
Her ülke veya bölge aynı çağı yaşayamıyor ya bu da o misal, oranın devir olarak gerisindeyiz 😀
Giriş yapmasak da gidiş oraya gibi.
Orada mı yaşıyorsun yoksa geçici süre mi?
Memletim hollanda
Çok iyi 😀
Senin adına sevindim 🙏
Allah size yar ve yardımcı olsun. Zor.
Yani öyle olsa bahsettigin durum orada değil burada olurdu galiba ama umarım 😂🙏
Türkiye tatil için güzel. Burada doğduğum için oranın şartları iyi bile olsa yapamazdım ben. İnsanın doğduğu yer memleketi değil mi?
Öyle deniliyor. Hatta doyduğu yer diye düşunen de var ki bu senin için yine geçerli olur 😀
Ben olsam ait olduğu yer diye tanımlarım galiba.
Aynen. Ben buraya aitim.
Kola içmetin zararlı insanları zaralı şeylere teşvik etmeyi
Sorudaki hangi kelimeler kola içmeyi teşvik etmiş?
İnternet için olmasın
Aslında teşvik eden şirket değil. Bunu fırsat bilenler onlar.
Herkesin interneti olsa kimse internet içkn kopa içmeyi düsünmez bile gerek kalmaz.
Ekonomi harika ya ondan interneti böyle arıyorlar
Galiba 🙃
Kola kapaklarından interneti aramam hiç o kadar küçük düşmedim ama arasaydım ezik hissederdim herhalde
Herkes o kadar şanslı olmuyormuş 😀
Aa benim bundan haberim bile yok. Güvenli mi?
Güvenli
Teşekkür ederim😅✨
Bazı markalar bu tür promosyonlar yapıyor hatta çoğu. Kurumsal şirketler olduğu için de güvebilir.
Kolaya gelince ben de Ronaldo ile aynı fikirdeyim ama o dediğin gibi bir şey yok 😀
https://youtu.be/bdIPcaGyQ5o?si=Cw3y4Ck4zB1BVEgv
Rengi vermek için meyan kökü kullanılıyor 😃halk uydurması diğer türlü
@Coraline-0 Bilinçli tüketicinin hali başka 😀
Malum kitleler tarafından bazı kişi kurum ülke ve toplumların üretimi diye yapılan karalama propagandası.
Sonra kendileri başladı üretmeye, helal adı altında jdjdjs
Şaşmaz😃keşke bir de güzel yapsalar
Olmaz ki taklitler her zaman aslını yaşatır 😂
Ben yapıyorum hâlâ internetim olmasına rağmen
Neden peki? 😀
Boşa gitmesin diye kdkdkdkd
Ahahah mantıklı 😂
Kdkdkdkd
Ekonomi yok artık yok
Yok diyemeyiz de hasta belki 😀
O değil de Pp gerçekse bir modellik ajansına kayıt ol da kendini kurtar 😂
Ahahaha ah şu babalar.
Modellerin kazandığı paralardan ve ona alacaklarından bahset izin verir 🤣
Harcama bu tipi sakın 😎
Rica ederim 🙏
Pek mantıklı bulmuyorum
Zavallı yıkık dökük
Kişi mi ekonomi mi?
Haklısın.
Hayat kolay değil artık ülkemizde
Hiç değildi galiba ama artık daha da değil doğrudur efenim.
Yazık gerçekten
Hiç yaptın mı bunun gjbi promosyonlardan? Çocukken falan?
O zaman için iyi miktar yalnız iyiymiş 😀
Bak bak bak jdjdkd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?