Nelere dikkat etmek lazım?
Kapora muhabbeti var ama hiç bilmiyorum.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
Kapora muhabbeti var ama hiç bilmiyorum.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
Kanka tapu kadastroya gidince orada ki görevli soruyor sen paranı aldın mı diye. Karşı taraf aldım derse sana tapuyu teslim ediyor yok almadım derse teslim etmiyor zaten. Araya emlakçı koymayın derim komisyon alıyorlar öyle 3-5 te değil baya baya büyük rakamlar. Sana verilecek olan tapuyu güzelce kontrol etmeden imzalama. İmzaladığın şeye bakmaktan çekinme bekleyen beklesin. İmzaladığın şeyin adresine bak arsanın durumuna bak sıkıntı yaşamazsın inş.
Eğer banka kredisi ile alacaksan her şeyi işlemler üzerinden yaparsın tabi parayı ödeyene kadar banka ipotek kpyar. Yani kağıt kürek işleri olur. Araya hiç emlakçı koyma tabi. Nakit olarak alacaksan tapuda işlemleri imza ile onaylatıp al ve öyle ödeme yap. Bir de üstüne şerh koydur ki tam olsun.
Ne şerhi
Şerh dediğin nedir abi söylermisin
Gayrimenkul üzerinde koruma. Tapuda bunu sorarsan daha ayrıntılı bilgi alabilirsin. Bende hukuktan biliyorum.
Kapora işine hiç bulaşmayın emlakçıların en sevdiği şeydir geriye iadesini dürüst emlakçılar hariç yapmazlar. Paranız yetiyorsa alın anlık bir karar olarak düşünün daha ödeyeceğiniz emlak komisyonu, vergiler, harçlar var...
Cevap
4Cevap
Evi beğenince kapora veriyorsun. O kaporanın sözleşme süresi boyunca geçerliliği var. 1 ay sanırım o süre 1 ay bitiminde evi hala satın almadıysan kaporan yanar evi başkasına satabilir sahibi.
Anladım.
1. Peki bankalarda güvenli ödeme sistemi varmış adı nedir
2. Şerh koydurma nasıl oluyor?
Serh olan ev satılamaz. Şerh bir sorundan dolayı koyuluyor mesela benim dedem ölünce babaannem amcam babam arasında ev hissesi paylaşıldı. Babaannem ev satilamasin diye intifa hakkı aldı onun izni olmadan satılamaz diye bu bir şerh. Babaannem öldükten sonra belediyeye gidip bu kaldırılsın diye işlem yapıldı.
Güvenli ödeme konusunda bir fikrim yok ama tapuda genelde ev fiyatı düşük gösteriliyor vergi az çıksın diye. Ev sahibine tapuda yazan miktarı atıyorsun kalanını ya elden veriyorsun ya da bir yakınına atıyorsun.
Anladım teşekkürler 🌹❤️
Yazılı olmadan asla para verme. Verdiğin parayı imzayla ver.
evin parasını tapuda imza attıktan sonra ver
Araya emlakçı sokmayın yeter. Gerisini banka halleder.
Nasıl hallediyor detaylı anlatırmısın
Neden emlakçı sokmayalım?
Siz diyelim ki alıcısınız ve satıcı ile ilan için buluştunuz. Sonra birebir bankaya gidiyorsunuz. Banka satıcıya evin ederini ödüyor, alıcıya taşınmaz kredisi açıp borçlandırıyor. Fakat banka eve ipotek koyuyor. Borç bitinceye dek bankanın ipoteki kalır. O şekilde. Araya emlakçı girerse çok komisyon yer haberiniz olsun.
Ben kredi çekmeden peşin parayla alacağım
O zaman direkt olarak satıcı tapu'dan randevu alsın, alıcı ile birlikte o gün en yakın Tapu Kadastro'ya gidin. Devir teslim yapın.
Hah işte o devir teslim esnasında dolandırılmamak için ne yapmak lazım? Önce parayımı göndericem?
Bildiğim kadarıyla evet önce hesaba geçiliyor sonra imzalar atılıyor. Tabi her şey tapuda çalışan memurların gözü önünde olduğu için dolandırılma gibi bir vaka olabileceğini düşünmüyorum
Aynen bende öyle düşünüyorum sağol kral
Lafı mı olur, sen de sağol kral. Zaten için rahat etsin diye tavsiye ederim bir noter ya da tapu dairesine sorabilirsin
Paranız varsa bile banka üzerinden alın, banka sizin yerinize araştırma yapacaktır.
Noter ile sözleşme yapabiliriz.
Bunları daha detaylı anlatırmısın hiç bilgim yok
Detaylı bilemem ama takas bank gibi aracı kurumlarda var parayı ev alırken o kuruma ödüyorsun, tapu devri gerçekleşince para mülk sahibine geçiyor. Güvenilir yöntemler var güncelini ben de çok bilmiyorum
Eyvallah kral
Rica ederim ☺️ alın satım süreçte yalnız olmayın en az yanınızda bir dostunuz olsun.
Tapudan devri almadan parayı ödeme
Karşı taraf kabul eder mi ki
Sen niye kabul edesin dolandirilirsan ne olacak
Doğru bende kabul etmeyeceğim
Yapı kullanma ve arazi ile ilgili problemler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?