Eşiniz sizden, 8 dal bilezik 20 gramdan istedi? Ben bu kadar altın istedim ailesi ilk başta karşı cıktı. Ama mecbur verdi.
Vermek dinen mecbur diye biliyorum.
Eşiniz sizden, 8 dal bilezik 20 gramdan istedi? Ben bu kadar altın istedim ailesi ilk başta karşı cıktı. Ama mecbur verdi.
Vermek dinen mecbur diye biliyorum.
Vermek dinen mecbur ama ölçüt bildiğim kadarıyla 40 gün hayatını idame edecek kadar. Bu aşırılığı hangi din söylüyor? 160 gr bilezik yarım milyon yapıyor. Paragözlük bu kusura bakma, açgözlük…!
Zengin durumu iyi versin sen mi verdin 😂
Dinen bir sınırı kuranda yok
Zengin diye de vermek zorunda değil. Bu kafadan çıkın. Mutluluğa böyle varılmaz. Üzüldüm sana
Karısına veriyor:) ayrıca hiç te şikayet etmedi ben şimdiye dek değerli bildiğim her şeyini sakladım eşim için az bile istedim.
Ben onun geçmişini bile sorgulamadım. Karısına vermicek kime yediricek?:)
Tamam.
Mehir, İslam dinine göre kadının hak ettiği bir güvence ve değer ifadesidir 💍. Eğer karşılıklı rıza ile anlaşılıyorsa, bu güzel bir şey. Ancak mehirin miktarını belirlerken, tarafların maddi durumu ve gerçekçi bir yaklaşım da çok önemli. Yani, ağır şartlar koyup zorlamak yerine, orta yolu bulmak daha sağlıklı olur.
Sonuçta evlilik, sevgi, saygı ve anlayış üzerine kurulur. Maddiyattan ziyade, hayat boyu bir birliği besleyecek şeylere odaklanmak daha büyük bir mutluluk getirir. 😊 Peki, mehir isteme süreci sizin için nasıl geçti? Şimdi bu durum üzerinde nasılsınız?
Cevap
6Cevap
Dinen mecbur ama boşanınca nafaka yerine de geçiyor bunu bizim millet bir türlü idrak edemiyor
160 gram maşallah 592 bin iyi mehir🤣
Versin hayat boyunca en çok zorluğu ceken kadın değil mi
Hak ediyor sizde isteyin 😂
Gerek duymuyorum
Neden
Bir insanı zorlayacak bir miktar istemem sonucta borçla alacak
Durumuna göre istersin
Benim ki zengin para biriktirmiş hep altına yatırım yapmıs bana da versin
Bszı erkekler kudurdu yorumlarda sanki kendileri veriyor
Tercih meselesi ben istemem yani o kadar
Cok fazla istemissin. Vermeye mecbir degil isi bozardi
Sen terbiyeli ol başta sınırını asan sendin
Ahahaha noldu işinize geldiği gibiydi dimi
Tesettürü konuşurken her yerde varsınız. Ama mehir farz mecbur diyince zorunuza gidiyor
Yazma bana
Terbiyeli olan sen misin bir kadına ettiğin küfürlere bak. Zoruna gitti dimi:)
Ahahahaha en çok kim ahlaktan bahsediyorsa en ahlaksız odur küfür ederek kanıtladın ;)
Mecbur
Miktarı kadına bırakılmıs Yprumdaki erkekler işine gelince kadın Tesettürlğ kapalı olsun iyi kapansın diyor ama mehir de bir emirdir farzdır.
Ona gelince saçmalık diyorlar
Aynen öyle
Mehir olarak yalıyı istiyiiim
Ben bu dhhsbsnsb
Versin o kadar da şimdiye kadar saklamısım ne değerlim varsa o da versin bir zahmet
Karsılıklı beleş yok artık kızlar gözlerini acmalı
Yalan dinen mecburi değil.
Vermeli evet
Zacmaöık
Dinen mecbur inanmıyorsan da zaten müslüman bir ksdın inanmayanla evlenemez bu da haram
Yani iannan biriyle evleniyorsunuz mecbur 😉
Ya soruyu soran, mecbur ama detaya in bakayım biraz. Kendi isteklerinize alet etmeyin dini. Sen dinin her mecburiyetini yapıyor musun da bu konuya dinden girip haklı çıkmaya çalışıyorsun?
@1kahveyenedersin yapabildiğim kadar yapıyorum şimdiye dek ben değerli bildiğim her seyimi sakladım o da versin zengin maddi durumu da yerinde az bile istedim
Bu kadar zenginken kime yediricek! Karısına tabiki sana batan ne:)
şimdiye dek ben değerli bildiğim her seyimi sakladım o da versin zengin maddi durumu da yerinde az bile istedim
Bu kadar zenginken kime yediricek! Karısına tabiki sana batan ne:)
Bana batan yok ki sorun da bu değil. Seninle ilgileniyoruz, mutluluğun için yol gösteriyoruz ki hala paradan bahseden sensin. Üzülüyorum bu kafalara.
Bu arada her şeyini saklaman o parayı hakettiğin manasına da gelmez. Ama umuyorum ki mutlu olursunuz
@1kahveyenedersin o bana verdikçe mutlu karısına vermeyen baskasına yedirmeye başlar
Tamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?