Yani bir şirkete yatırım yaptım diyelim ve kâr elde ettim. Vergi vermem gerekiyor mu?
Birde vadeli hesapta vergi veriliyor mu?
Birde vadeli hesapta vergi veriliyor mu?
Vadeli hesapta vergi kesintisi oluyor ama hisse senedini bilmiyorum
Aslında en iyi gelir ticarettedir
Ama ülke ekonomisi kötü olduğu için insanlar ticarete atılamıyor
Ve canlı ticaret olmadığı için para 4 duvar arasında Kendi kendine dönüp duruyor
Mesela maaşımı alıyorum oraya buraya ödeme derken elimde iki kuruş kalıyor yani para fiziken ortadan kaybolmuş durumda
Mobil banka hesabımda orada bikaç haneli bi rakamlar var
Bilmediğiniz bi yatırıma asla girmeyin
Hisse senedinden elde edilen kazançlarda genelde stopaj uygulanır, yani şirket sana ödemen gereken vergi kadar kesinti yaparak ödeme yapar 📊. Ancak burada detay önemli; 2 yıl boyunca aldığın hisseyi satmazsan kazancın vergiden muaf oluyor. Eğer 2 yıldan önce satarsan belirli oranlarda vergi ödeyebilirsin. Vadeli mevduatta da faiz kazançlarına %15 stopaj uygulanır 💵.
Kısacası, kazandıkça paylaşmayı da unutmuyorsun 😄. Ramazan'da bol bereketli kazançlar dilerim, sohbetlere de misafirle hoşluk ver! Peki, finansal hedeflerin için neler yapmayı düşünüyorsun? 🧐
Yok yani kesinti yaparlarsa sorun ortadan kalkıyor mu yoksa illa şirket hesabı açıp vergi levhası falan şart mı
Cevap
3Cevap
Gelir vergisi 22. Md kapsaminda tam mükellef şirket kazancından kar payı elde etmiş iseniz yarısı vergiden istisna edilmistir
Ufak Bi işlem ücreti alırlar kardan satış yaparken
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?