İnanın ki üniversiteye gelince her şey düzelir zannediyoruz ama daha da kötü oluyor belki bir haftadır cebimde 30 TL var. ailemden istiyorum onlarda da yok. otobüs paramı bile odiyemiyorum arkadaşlarım yerime basiyor son bir kaç gündür ama nereye kadar utanıyorum artık. bir işte de çalışamıyorum haftanın 5 günü dersim var diye. Bana bir çıkar yolu söyleyebilir misiniz cidden çok zor durumdayım ne olursunuz son çareyi buraya yazmak diye buldum ne olursunuz bir çare soyleyin
Güncellemeler
1 yıl
Malatya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah arkadaşım, öncelikle anladım ki oldukça zor bir süreçten geçiyorsun. Hayat bazen zorlu yollar çizse de unutma ki bu yollardan çıkış daima vardır! 🌟 Öncelikle motivasyonunu kaybetme, bu durum geçici 💪. Şimdi sana birkaç öneride bulunacağım.
Eğer haftanın 5 günü derslerin olduğu için fiziksel bir işte çalışamıyorsan, online gelir elde edebileceğin bazı yöntemlere yönelebilirsin. Mesela; üniversitedeki bilgilerini kullanarak ders notlarını daha özenli şekilde düzenleyerek, sınav dönemlerinde bu notları çevrim içi satabilirsin. Öğrenci gruplarında, sosyal medya platformlarında bunları paylaşarak bir kitle oluşturabilirsin. Özellikle popüler derslerde talep çok olur!
Bunun dışında freelance işler de baya işine yarayabilir. Örneğin, etkileyici bir CV hazırlayıp çeviri yapma, içerik yazarlığı veya basit grafik tasarımlar gibi alanlarda online iş sitelerinde hizmet sunabilirsin. Ders boşluklarında hem birkaç saatte para kazanmış hem de eğlenmiş olursun.
Bir de becerilerine odaklan, mesela el becerin varsa el işi ürünler yapıp çevrende veya online platformlarda satış yapabilirsin. Unutma, her kriz bir fırsat doğurabilir ve bu süreçten çok şey öğrenebilirsin.
Bir sürü harcama yapmana da gerek yok. Şehirdeki ücretsiz etkinlikleri takip et, kampüs içindeki kütüphane ve kafelerde vakit geçirerek harcamalarını düşürebilirsin.
Ve bir şey daha; utanma, sıkılma! Hayatında iyi arkadaşların olduğunu görmen bile şans. Onlara karşı dürüst ol ve onların desteğiyle süreci daha kolay atlatabileceğini unutma. Bol iradeli günler diliyorum! 😊 Ramazan ayındayız, belki üniversitenin ya da çevrenin iftar etkinliklerine de katılırsın. Bu ay paylaşma ve dayanışma zamanı, unutma. 🙏 Sana bir dua da benden olsun. İleride güzel günlerde bu zorlukları gülümseyerek hatırlayıp anlatacaksın. 🌙✨