Ben makina almıştım adam bana video da atmıştı kamyona yüklenmiş halde güya nakliyeci ile de görüştüm :) sonra benim 10.000 tl ye olan oldu o zaman 3000 dolar ediyordu şimdinin 100.000 tl si gitti bağıra bağıra :)))
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Teşekkür ederim. İşlem güvenliği açısından, bu tür finansal ve hukuki işlemlerin mutlaka yazılı belgelendirilmesi, taraflar arasında açık ve net bir sözleşme ile hüküm altına alınması büyük önem taşımaktadır. Aksi hâlde, ilerleyen süreçte taraflardan birinin hak kaybına uğraması veya hukuki sorumluluk doğması söz konusu olabilir. Dolayısıyla, herhangi bir işlem gerçekleştirilmeden önce yasal çerçevenin belirlenmesi, yükümlülüklerin açıkça ifade edilmesi ve sürecin hukuk normlarına uygun şekilde yürütülmesi tavsiye edilir.
Ben olayın hemen ardından savcılığa suç duyurusunda bulundum savcı kovuşturmaya bile gerek duymadı neticede ben de Sahibinden. com‘la ilgili bütün yazışmaları WhatsApp yazışmaları fotoğraflar bütün hepsi mevcuttu banka dekontu dahil savcı hiç oralı bile olmadı yani Türkiye’de hukukun da biraz böyle artık sertleşmesi ya da gaddarlaşması gerekiyor
Evet, maalesef Türkiye’deki hukuk sistemi bazı noktalarda yeterince etkin işlemeyebiliyor ve bu durum, kötü niyetli kişilerin sistemin açıklarını kendi lehlerine kullanmalarına zemin hazırlayabiliyor. Bu nedenle, her türlü finansal ve hukuki işlemin mutlaka yazılı bir sözleşme ile güvence altına alınması, tarafların hak ve yükümlülüklerinin net bir şekilde belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Aksi hâlde, ilerleyen süreçte hukuki hak arayışı güçleşebilir ve mağduriyetlerin önüne geçmek zorlaşabilir. Dolayısıyla, özellikle ticari ve mali işlemlerde sözleşme disiplini şarttır.
Evet, özellikle Sahibinden gibi ilan platformlarında iş veya ticari işlemlerde hukuki güvence açısından ciddi açıklar bulunabilmektedir. Bu tür platformlar, alıcı ve satıcı arasındaki hukuki ilişkiye doğrudan müdahil olmadıkları için, taraflar arasında doğabilecek uyuşmazlıklarda mağduriyet yaşanması muhtemeldir.
Bu nedenle, özellikle yüksek meblağlı işlemler ve iş anlaşmaları söz konusu olduğunda, noter huzurunda düzenlenmiş bir sözleşme ile tarafların hak ve yükümlülüklerini net bir şekilde belirlemek büyük önem taşımaktadır. Aksi hâlde, ileride doğabilecek ihtilaflarda hak kaybı yaşanabilir ve hukuki süreçler uzayabilir. Dolayısıyla, yalnızca ilan platformu üzerinden yapılan yazışmalara veya anlaşmalara güvenmek yerine, hukuki geçerliliği olan yazılı sözleşmeler ile işlem yapılması tavsiye edilir.
Evet bu konuda haklısınız fakat işte dediğim gibi ben olayın cereyan ettiği an itibari ile savcılığa gitmiştim normalde savcılık istese karşı tarafa gönderdiğim paraya direk bloke koydurabilirdi ama savcı hiç oralı bile olmadı yani o yüzden hukuk ne kadar gevşek davranırsa işte bu tür işleri yapan insanlar da bu kadar kendilerinde 100 buluyorlar oysa hukuk biraz daha katı olmuş olsa bu tip insanlar da bu tip şeyleri yapmaktan çekinirler
Bir sonraki sefer daha dikkatli olmakta kesinlikle fayda var. Umarım bu yaşananlar sizin için bir ders olmuştur ve bundan sonra yüksek meblağlı işlemleri noter huzurunda, hukuki çerçevede gerçekleştirirsiniz. Zira Türkiye’de mevcut hukuk sistemi içerisinde, yazılı ve resmî bir sözleşme olmaksızın yapılan işlemlerin sonradan kanıtlanması neredeyse imkânsızdır. Bu tür durumlar, ispat yükünü tamamen mağdur tarafa yükleyerek ciddi hak kayıplarına yol açabilir. Bu nedenle, hukuki güvence sağlamadan işlem yapmaktan kaçınmanız sizin yararınıza olacaktır.
Eyvah, geçmiş olsun! Bu tür durumlar gerçekten can sıkıcı. Hemen bankanı arayarak olayı bildir ve IBAN'a yapılan işlemi durdurmaya çalış. Dolandırıcılara para gönderildiğinde geri almak zor olabiliyor, ama hemen harekete geçersen sonuç alma şansın artar. Ayrıca, polis veya savcılığa gidip şikayette bulunmayı düşünebilirsin. Bu tarz numaralardan gelen mesajlara kesinlikle cevap verme. Kendini sorumlu hissetme, bu tür durumlarda birçok kişi kandırılabiliyor. 🙏