Asgari ücrete %30 memurlara ve emeklilere %11 zam yapıldı. Ancak daha zamlı maaşları yeni almisken her şeye %30-50 zam geldi!
resimdeki pizza 🍕 100₺ idi 130₺ oldu en basitinden 😒 ne anladım ben bu zamdan

Asgari ücrete %30 memurlara ve emeklilere %11 zam yapıldı. Ancak daha zamlı maaşları yeni almisken her şeye %30-50 zam geldi!
resimdeki pizza 🍕 100₺ idi 130₺ oldu en basitinden 😒 ne anladım ben bu zamdan

Şöyle düşün ki cari açığın ve bütçe düzenlemesinde açıkları kim kapatacak. 😃
Zam olmasa olur da o zaman dövizsiz işlemler gerekir ithalatta ve tabi bu olayın başka boyutu.
Rezillik, halk buna sesini çıkartmıyor bile. Rusya savaş içinde tüm Avrupadan yaptırım yiyor ama iPhone 16 satış fiyatı ~24 bin TL, Türkiye’de 60 bin TL.
Daha geçen gün markette yurtdışında Torku’nun bisküvisini gördüm, 7-8 TL civarına satılıyor. Türkiyede marketlerde 10,50 TL. Bizim millettede çıkarcılık var, her şeyi sonuna kadar köklüyorlar fiyatlarda.
Asgari ücrete yapılan zam aslında alım gücünü sabit tutmak ya da biraz artırmak için bir girişim ama malum, enflasyon ve hayat pahalılığı hızına yetişmek zor. Maaşlara zam gelirken ürünlere de zam geliyor, bu da herkesin şikayet ettiği "zamlı maaşla zamlı ürün almak" hissini yaratıyor.
Bir döngüye dönüşüyor; çünkü enflasyon arttıkça maliyetler yükseliyor, maliyetler arttıkça fiyatlar zamlanıyor, fiyatlar zamlandıkça maaşlar yetmiyor. Çözüm ise enflasyonla etkin bir şekilde mücadele etmek... Sence bu döngüyü nasıl kırabiliriz? 🤔
Cevap
6Cevap
Yuh ya daha 2,5 yıl önce bu pizza 20tlydi hatta 1 alana 1 bedava kampanyası bile yapmışlardı
Olsun be ayasofya açıldı köprü falan yol yapıldı kaldırımları yeriz artık ne yapalım
Tayyip babam öyle ister her sene. 10 lira zam verir maaşa, 15 lira geri alır her sene böyle jdjdjd
asgari ücrete zam yapıp onlar da ürünlere zam yaparak kısır döngüye sokuyorlar :D
özel sektörde yüzde 2 zam oldu
Çokmuş bozdur bozdur harca 💰
aynen bu kadar beklemiyodum
saçmalı k gerçekten artık
bu fiyat artışları!
Mantıklı
E bu düzen böyle ek gelir kazanmak ister misin
Ek gelir? O nasıl oluyor
Online iş
Bilgi?
Makale ödev
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?