Altın olur. Ama ne kadar istemeliyim?
Başka ne istenir?
Orta gelirli bir aile.
Başka ne istenir?
Orta gelirli bir aile.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Altın gibi geleneksel bir mehir istemek oldukça yaygın bir uygulamadır. Üzmeden ve kendini de düşünerek isteklerini iletebilirsin. Örneğin, altın miktarını sizin ve karşı tarafın beklentilerine göre belirleyebilirsiniz. Bunun dışında, mehir olarak altın dışında değerli eşyalar, takılar, ya da belirli bir miktar para da istenebilir. Önemli olan, karşılıklı saygı ve anlayış içinde bu konuda iletişim kurmaktır. Orta gelirli bir aile olarak, makul ve karşılıklı kabul gören bir mehir miktarı belirleyebilirsiniz. İsteklerinizi açıkça ifade ederek, hem karşı tarafı hem de kendinizi memnun edecek bir çözüm bulabilirsiniz.
Benim bildiğim mehir sadece boşanma hastalık vs durumunda değil öncelikle. Alttaki yorumlarda arkadaşlar öyle demişler de. Mehir, evlilikte erkeğin kadına vermesi gereken para ya da mal aslında. Yani kadın, evlenirken buna hak kazanıyor ve erkek de bunu geri alamıyor, çünkü Kur’an’da bu konuda net âyetler var. Hatta nikâhta mehir konuşulmasa bile, Hanefîlere göre kadın yine de mehir alıyor. Eğer mehir miktarı nikâhta belirlenmişse buna mehr-i müsemmâ deniyor. Ama eğer belirlenmemişse ya da geçersiz sayılmışsa, o zaman mehr-i misil devreye giriyor, yani kadının akrabalarındaki benzer durumda olan kadınların aldığı mehir kadar hak kazanıyor. Mehirin ödenmesi de iki türlü olabiliyor. Peşin verilen mehr-i muaccel ve sonraya bırakılan mehr-i müeccel. Peşin olanı almadan kadın, kocanın evine gitmeme hakkına sahip. Vadeli olan ise ya belirlenen tarihte ödeniyor ya da boşanma ya da ölüm halinde kesinleşiyor. Ayrıca, mehirin maddi değeri olan her şey olabileceği gibi, en az miktarı Hanefîlere göre 10 dirhem, Mâlikîlere göre ise 3 dirhem gümüş. Ama üst sınır yok, hatta Hz. Ömer bunu sınırlamak istemiş ama bir kadın Kur’an’dan delil getirince vazgeçmiş. Kıssadan hisse, sen mehri müeccel seçersen boşanma veya ölüm sonrası miras yoluyla alırsın o parayı veya malı. Yahut diyebilirsin ki ilk evladımızın doğumunda bana mehrimi versin vs. Mehri muaccel seçersen hemen alabilirsin. 10 dirhem ve 3 dirhem olayına gelince o zaman 10 dirhem yaklaşık 3 koyun ediyormuş. Ona göre en az 15-20 gram altını şu an din adamları alt seviye olarak söylüyor. Üst seviye yok. 25 gramlık bir bilezikten aşağısını seçme.
Çok teşekkür ederim
Bizde altın istenir ve genellikle buna kız ya da annesi değil buna baba karar verirler misal babam 100 gram dedi çok bilgim yok salıyorum tamamen şu anda (altın konusunda)🤣🤣 işte karşı tarafta kabul ediyor sonra kuyumcuya gidiyorlar ve alıyorlar belirlenen girmada altın alınıyor geline ve eğer o sürede geline düğünde takı takmak isteyen olursa da diyor ben bunu bunu takarım falan benim bildiğim bu yani annem ve babamdan duyduğum kadarı ile
Boşanma masraflarına uygun bir miktar olsun. Öncesinde avukat masraflarına bakmadan evlenmeyin, sonra yürümez de ayrılmaya karar verirseniz kamyon çarpmışa dönersiniz bilginize.
Ah canım Mevrim! 💖 Ne güzel bir şekilde düşünüyorsun, "hem karşı tarafı üzmeyeyim, hem de kendimi." İnsan evlilikte zaten böyle empatiyle yaklaşmalı. 🌸
Altın konusunda orta bir yol bulabilirsiniz; maddi durumunuza uygun miktarda istemek en mantıklısı olur. Orta gelirli ailelerde genelde 5-10 bilezik gibi bir ortalama oluyor mesela, bunu ailelerle konuşarak netleştirmeyi deneyebilirsin. 💍
Altın dışında manevi değeri olan bir şey de istemeyi düşünebilirsin. Mesela bir kitap ya da güzel bir kur'an-ı kerim gibi... Eşinle bir hatıra yaratacak herhangi bir şey de olabilir. Ne istediğini en iyi sen bilirsin. Sana karşı zaten sevgi doluysa, ne istersen mutlulukla kabul edecektir. 🌟
Unutma ki mehir çok kişisel bir durum; önemli olan karşılıklı anlayışla çözüm üretmek. Umarım gönlünce olur! ❤️
Birtane altın kolye gibi bir şey var 25 bin değerinde. Onu bozdurmaycam diye düşünüyorum.
Ah güzel Mevrim 🌺, ne hoş bir düşünce! Gönlünde yatan kolye ise, bu senin için anlamlıdır. 😊 Ömür boyu bir anı olarak saklamak harika bir fikir! 💖 Eşinle bunu paylaşmak, aranızdaki bağın ne kadar özel olduğunu gösterecektir. Maddiyatla değil, anlamıyla değerli olan şeyler kıymetlidir. ✨ Umarım her şey tam hayal ettiğin gibi olur canım! 🥰
Bi bilezik kac para biliyor musun en ucuzu bile olsa yapay zekacigim, orta gelirli ailenin ortalamasi nasil 10 bilezik olsun kiz
Yapay zeka saçmalıyorsun orta gelirli aile nasıl 10 tane alsın
Cevap
60Cevap
bir şey istemek zorunda değilsiniz
Bu devirde maalesef istemek zorundayız. İstediğin kadar güven bazen yanıltabiliyor insanlar. Öyle olmasa bile birgün tek kalınca insan kendini güvence altına almak istiyor. Bunu eşin yapmazsa evlenmenin de anlamı yok. Kendi kendimi korurum eglenirim calisirim özgürce. Niye hayatimi sevgi cercevesi icinde yasamaya mahkum edeyim
Karşı tarafı neden düşünüyorsun ki? Mehir bosanma durumunda madur olmamak için veriliyor. Boşanma noktasına gelindiyse karşı tarafın cebini düşünecek halimiz yok. Araştırmalara göre İstanbul'da dört kişilik bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için 32 bin gerekiyormuş. Boşandıktan sonraki 90 günden hesap edersen 3×32= 96 bin eder. Ben olsam daha fazla isterdim tabi ki ama sen zorlaamak istemiyorum dedigin için düz 100 bin diyebilirsin.
100 , 150 arası değerde bisey isticem
@Seagod nafakayı çocugunuza veriyorsunuz. Kendine isteyen kadınlar da var ama benim sorumluluğumda degil tabi... ayrıca şeriatın olmaması Allahın hükmüne göre yaşamayacağımız anlamına gelmez. İsteyen yasamasın. Ben yaşamak istiyorum. Kime ne?
Ayrıca resmi nikah soy bağının güvencesidir. Dinen bir hükmü olmasa bile aklı olan herkes resmi nikah kıymalı bu modernlik değildir. Soyunu ve devamliligini korumaktır. Lütfen yazmadan önce bir araştırin olur mu..
Mehirin asıl amacı bir kadının kocasından 90 günlük rızkını verilmesidir. Maalesef onunda cılkı çıkmış durumda.
Günlük ne kadar harcıyorsan mesela
250 dersen 250*90= 22.500
Bununda ederi kadar altın makbul olanı.
Bu hesaba göre, gram altın (3.600 ) se 6 gram falan olur. Bunun 10 a tamamlanmış hali uygun.
Ama çoğuna göre bu miktar az gelir. Bu hesaba göre arttırabilirsin. En azından açıklamasını da yapabiliyor olursun.
Ben numunelik kaldım. O yüzden alanım yok 😊
esya mısın alsınlar senı?
Anlamadığınız konuda yorum yapmayın.
İyi geceler.
bosanma durumunda seni 3 ay idare edecek kadar para istemen gerekir normalde. para istemek mantiksiz olacagi icin altin olarak istemen en dogrusu, genelde asgari ucret uzerinden hesaplarlar bunu da, 25 bin desek 3 ayligi 75 bin. asagi yukari 25 gr altin. daha fazlasini istemek etik gelmiyor cunku mehir bir gelir kapisi degil, bosanma halinde seni 3 ay idare edecek bir imkan sadece
Bunun birbirini üzüp üzmemekle alakası yok! Bir kadının boşanma halinde en az 3 ay kendini idare edebileceği bir para ederinde bir şey olmalı! Yani 70-100 bin arasında bir şey istemen kafi! Mesela işçiliği olmayan 2 bilezik isteyebilirsin ve bunun gereçkesini de söylemelisin :)
@YesMama , Mehir genelde boşanma hukuku için geçerli diye biliniyor diye yazmamıştım. Eksik yanımı tamamladığın için teşekkür ederim güzel bayan :)
O ayrı mehir ayrı
Şerefiniz kadar takın de 😂 iste tabi sakın istememezlik yapma yoksa değer vermezler. Altın istemeyince eşşek sanıyorlar tc toplumu böyle. Orta gelirli olduğuna bakma herkesin birikimi var çaktırmıyorlar. En az 20 tam altın kadar istemen lazım.
Mehir'in amacı ;
olası bir boşanma durumunda kendi hayatını idame edecek sürdürebilecek, sokakta kalmayacak kadar bir güvence bedelidir.
Bu da kadının en doğal hakkıdır. Neden birilerinin kırılacağını düşünüyor, böyle bir endişe taşıyorsunuz ki?
Oyacağım oy Ülkem sen nelerle varsın nelerle güzel nelerle çirkinsin elbet haktır istersin kimsenin sözü yok haddi de yok istemek en doğal hak ama var mı güneşin altına gölge çekmek belki doğru olanıdır aslında başka şeyler söyleyecektim ama haklısın kız bu ülkede herkes her şeyi hak ediyor anasını satayım en iyisini iste Ödün verme
İstemek derken. Bizde kağıda yazıldı imza atıldı kaldı öyle bişi olduğunu o an yapılırken öğrendim hatta... bikaç sene sonra tüm altınları satıp borca girip ev aldık mehir falan ne gerek var bi aile kurduk mutluluk önemli olan kocam evi arabayı da üstüme yaptı
Nasıl üstüne yaptı istedin mi
İstemedim o teklif etti
Ben eger olursa 2 ya da 3 bilezik istemeyi dusunuyorum. 20 şer gramdan olabilir. Ya da 2 tanesi 20 gram bir tanesi 10 gr seklinde olabilir. Ya da toplam 40 gr 2 bilezik seklinde dusunuyorum. Durumlara bagli. Su devirde 3 aylik beni idare etmis olsa aylik 40 bin liraya denk gelmis oluyor beni idare etmesi. Normal geliyor yani bana bu devir icin bu miktar
Eğer bir ilişkide para ve mal mülk süreci devreye girdiyse geçmiş olsun. O an o ilişkinin bittiği andır. Yok mehirmiş, yok kuranın ve islamın bilmem şu şu ayetiymiş falan filan. Bunlar çıkarların yaş pasta versyonuna dönüştürülmüş hali.
Sen ne istersen iste kanunen zorunlu bı hak olmadığı için eşinin insafına kalmış verip vermemek. Dunyalarida istesen bı çeyrek altında istesen yapan erkek herturlu yapar verir. Bunu seninde ona karşı gösterdiğin saygı sevgi belirler
Dini nikah kabul olmuyor mehir yoksa
Ayrılık aşamasında kimse kimseye altın vermez hatta öyle ki günümüz erkekler kendi taktıkları altınları bile geri istiyor sence o aşamada mehiri mi düşünüp verecekler.
@yyaseminncee bende onu diyorum işte be Yasemin kızcağız ne istesem diye dert etmiş kendine bence çok gereksiz böyle şeyler
Ayrılırken değil evlilik içinde mutlaka verilmeli. Ayrılırken eğer evliyken vermediysen zorunlu. Yani illa ayrilacaksin diye bir şey yok.
Bu işi karşı taraf ile pazarlık yapabilirsin. Ben simdi karsinin durumunu bilemem.
Kimi beni Umreye götür diyen de var. Bu da borç sayılır. Tabi işi yuksek tutarsan karsilayamayacaklari zaman sanırım bu evlilik isi son bulabilir.
evlilik ticaret hane olmuş üzücü zaten saçarlar altınları bizimkiler takı setleri evlensem istemen garip geldi
Herkesin ailesi bir degil
bende başlık parası isticem kız tarafın dan orta yolda buluşalım :)
Dini hak bu
@Maviigunlerr benim ki de hak başlık parası
Bana saçma geliyor mehir falan, zaten ortak bir yaşam kurulacak, ne gerek var?
Aynen bu dediğine katılıyorum. Günümüz kızları daha evlenmeden erkeği dibine kadar nasıl sömüreceklerinin hesabını yapmaya başlamışlar. Resmen ortalık maddiyatçı karaktersiz kızla dolmuş
Onu istemek yerine ondan sana huzurlu bir hayat vaat etmesini isteyebilirsin
Mehir diyor orta gelirli diyor yorum yapan bazı gerizek@lılar 1kg altın, ev, arsa küçük beyinlerine ne geliyorsa yazmışlar.
50 gram altın çok mu olur mehir için bilemedim bizde geline takılan bütün altın mehir olarak konur yengem için 300 gram yakın mehir koyduk ortaya
Şuanki durumda 80 gram altın yetərli olur. Veya şöyle de yapabilirsin 50 gram altın ve Balkan turu falan isteyebilirsin. Həm birlikte gəzmiş olursunuz. Anınız olur.
Mehiri tekrar isteyecek ya da alacak karakterlerse boşuna istersin. Sen sana sahip çıkıp sevecek birini bulduysan çok fazla abartma bence mehiri önemli olan mutlu huzurlu olmaniz
Tanrı mehir olarak kadınlara istediği şeyi verin diye bir hüküm vermiyor. Kadınlara mehirlerini isteyerek verin, mehrin bir kısmını size verecek olurlarsa bu takdirde de onu afiyetle yiyin
Ben Mihri müeccel olarak 200 gr altın istedim. Mihir boşanma anında ödensin diye. Elbette boşanmaya niyetim yok. 👍
Sırf bir şey istenmesi gerektiği için, evlenirken takılan altınları mehir olarak istemiştim.
Boşanırkende elimde avucumda ne varsa verdim 😂
EİC seçilmelisin. Herkes kendince verilmeli verilmez kavgasındayken nasıl da iki cümleyle özetlemişsin sayfalarca cevabı ama 😂
Teşekkür ederim. Evlilikle önemli olan sevgi saygı. Paranın pulun değeri yok.
İkisi de önemli ama öncelik saygı olmalı bence de.
Siz neyi uygun görürseniz o kadar olsun diyen kiza 300 gram alicam. Ama su kadar sukadar diye belirtene bi yüzük dahi almam aldirtmam sahsen
@Happy6161 anlatir misin?
Çocukluk aşkımla hayatımda ki en sevdiğim insanla 12. Yılda evlendik. 8 aydır da evliyiz. Önceden durumunu belirteyim. Kendisi varlıklı bir aileden geliyor. Annesi zengin ama ailesi çok cimri ve tek çocuk. Yani ne varsa ona kalacak herkeste diyor zaten ne var ne yoksa senin diye mal zengini bu arada kira gelirleri var. Bu bilgiyi verdikten sonra başlayayım. Ailem bizim nikah olmadan sürekli gezmemizi istemedi bende öyle çok seviyorum ki resmi nikaha kadar aramda bir bağ olsun onla istiyorum dini olarak nikahlanmak istiyorum. Allah 1 o 2 yani bende. Oda bize tamam dedi. Hoca bizim evde annem anneannem kardeşim varken nikahı kıydı ondan da vardı ama ailesi bilmiyordu çünkü onlar düğün zamanı kıydırmak istiyorlardı bir şey arada yaşanmasın diye oysa ki yapan her şekilde yapar dimi? Neyse ben ev istedim. Çünkü dediğim gibi zaten bir sürü ev dükkan kalacak ona garantim olsun istedim çocuğum da olacak onu da düşünerek. Ben kendi babamdan da bazı kötü şeyler yaşadığım için yüksek bir şey olarak kesinlikle ev dedim eşimde kabul etti o ailesi gibi asla değil zaten normal gördü isteğimi onun olunca zaten hepsi resmiyette verecek neyse kötü olaya geçelim. Tabi bir dini nikah daha kıymak zorundayız. Ailesi bilmiyor çünkü bu sefer onlardayken oldu. Babası tam işgüzar. Kendi köylüsünü getirmiş hoca olarak ve adamla akşamdan konuşmuş şu kadar mehir olacak diye kendi aralarında anlaşmışlar? Pardon gelin hanginiz? Gelin benim benim hakkıma girdiler ben 300 gram altın düşünüyordum eşim ailesini bildiğinden 200 gram de dedi bende ikiletmedim isteyeceğim oydu ama kimse bana sormadı.
Ve sadece 100 gram anlaşmışlar daha ne olsun diyordular. Yalandan mı bilmiyorum ama kaynanam bile dedi ki biraz daha fazla olsaydı o az falan ama bence onunda hoşuna gitti. Ben itiraz etmedim aslında çok ağır laflar diyebilecek karakterde çok açık sözlü de bir insanım ama valla sırf aşkımdan sırf aşkımdan sustum tek kelime ses etmedim. Kocam bile sonradan diyor ki. Çok beleşe oldu neden sesini çıkarmadın falan ve dedi ki bizim için ilki geçerli ev senin olacak ilk kıydırdığımız neyse o. Şunu da belirteyim ne nişan da ne düğün de hiçbir şey istemedim. Aslında istemek her gelin gibi hakkımdı. Ama siz ne yaparsanız o dedim. Onlarda durumları çok iyi olduğu halde ve tek çocuk olduğu halde normal durumda yapanlardan bile az yaptılar. Olmayana yapacak bir şey yok herkes kendi gücüne göre yapmalı bence. Onların gücü vardı bana onu layık gördü aynı para direkt o an eşimde olsa bana her iyi değerli şeyi layık görürdü bunu biliyoru ama kısacası kayınbabamın yaptığı ona kinlenmeme sebep oldu. Gramında değilim saygısızlığındayım. Yoksayılmış oldum resmen ilk defa öyle dini nikah gördüm. Ve dediğin gibi istemeyene insanın daha çok yapası gelir bunlarda gelmedi. Neyse ki kocamın alakası yok onlarla.
@Happy6161 okucam araba kyllaniyom
@Happy6161 esin niye ses cikarmadi
@Maviigunlerr orada benim konuşmam gerekiyordu aslında eşim benim konuşmamı bekledi çünkü biliyor zaten nasıl insan olduğumu susmayacağımı düşündü benim de susma nedenim şuydu eşim başından beri beni uyarmıştı onlara şunu bunu istiyorum deme diye çünkü biliyor onları onları ben bilmem o bilir eşim aşırı eli açık her şeyini önüme dökecek biri ailesi ise cimri insanlar şükür onlara çekmemiş. Şunu da belirteyim ben adamların işgüzarlığına yoksayışına kızdım saygısızlığa gelemem. Ama netice de onların haberi yok bizim zaten geçerli olan ilk nikahımız vardı o yüzden de demedim işte. Ev geçerli 100 gramı değil.
Düğünde takilanlar dersen daha iyi olur sansina ne çıkarsa ordaki paralarda altina dönecek diye anlasma yapabilirsin
Mehir kaldi mi hala. Sirf o yuzden nisanlimi birakmistim. Gereksiz adetler. Zaten bosaninca edindiginiz mallari bolusuyorsunuz.
Bu olayları hiç görmedim bilmiyorum
Ama bizde pırlanta isteniyor kolye oluyor genelde bu bide yüzük tek taş
Mehir konusu önemli bir konu. Kadınlar bazen uçuyorlar, ancak talebin çok olursa ret cevabı alabilirsin, bunu unutma
70 gr altın isteyebilirsin bunu ister bilezik olarak taksınlar ister başka şey.. 250 k civarı bişey yapıyor ki bunu almalılar yaniii
Benden biri leblebi istese ondan tiksinirim. O istemeden dünyaları ve kendi hayatımı ona sunarım! Yeter ki o istemesin!
Sacma dusunce
1- istemede kahveye tuz acı falan atılması
2- evlenırken para hesabı yapılması
Benım ıcın evlenmeme sebebi
Kendinizin belirmek isteyeceğiniz şekilde de olabilir, örneğin; 10 tam altın, 20 gram altın gibi...
Onların gücü neye yeterse sende ona razı olursun 3 bilezik alabilme imkanı varsa 3 bilezik olur mehirin
Su yolu kolye isteyebilirsin, zumrut ya da pirlanta kupe falan olabilir.
Üç bilezik ve orta yollu günlük bi kolye küpe seti isteyebilirsin makul ve yeterli
Omu karşı taraf ile konuşup uzlaş bütçesi ne ise ona göre bir şey iste
Allah bozmasin bosanma olursa ona gor bir miktar altin belirle mehir olarak
100 bin karşılık gelen altın, insaflı ve ideal. hatta az
Hani kadın erkek eşitti 😁 hani Türkiye laik devletti. TC anayasasının neresinde mehir yazıyor?
o nedir ki :) anlamadığım konular ama hani bütçesine göre istenir saırım
Ben ev istedim ama bir sürü evi dükkanı vardı zaten o yüzden onun için bir kayıp değil. Ama normal şartlarda biriyle evlensem 300 gram altın isterdim.
Ufak bir miktar altın olabilir. Ama bizim insanımız abartmayı sever
Yahu istiyosun da almak zorunda mi
Sanki al bunu diyip ailene vereceksin
Evlilikte ev de araba da alsa ortak zaten senin olacak
O da mehir yerine gecmis olacak
Sen mal değilsin. Başlık parasına satılamazsın.
Başlık parası değil bu
@Huzurmelegim ne parası?
Dinen kadına verilen bir hak. Başlık parası evlenme şartıyla kızın babasının istediği bir şey.
Mehir direkt eşe verilir
@Huzurmelegim verilmezse ne olur
Kul hakkı
@Huzurmelegim erkeğin hakkı nerede
Hani kadının çalışması evi geçindirmesi zorunlu değil ya
Ve kazandığı para kendine ait olduğu için isterse eşiyle paylaşır ( bu devirde zaten artık çoğunlukla böyle ve bir bakıma mecburen ) ama erkeğin çalışması zaten zorunlu.
Benden sana abla tavsiyesi adamın canını biraz yak ki maddi anlamda değerin olsun
Kadınlar paragöz diyenler utanır mı? sanmam...
Şuna bak bizimki bize mehiri ispatlayacaksın altınların hepsini senden alacağım diyor sen mehir istiyorsun şaka gibi boşanmamak için gerçek bir sebebin var mı cidden
Kim diyor
Seni ayakta tutacak bir ihtiyaç iste. Atıyorum ehliyet almak istiyorsun ehliyetin yok. Onu iste. Veya ehliyetin varsa uygun fiyatlı ortalama bir araba iste
Ya ben mehir nedir bilmiyormuşum xjhxhshsjsjsn evet yorumdakiler haklı sen beni dinleme
Her sene şatafatlı doğum günü partisi iste 😏hem ucuz hem gosterisli
Lütfen cok da degersiz bir sey isteme. Degersiz bir seyler isteye isteye degerimizi sorgulatir oldular cünkü. Orta bir seyin bi tik üstü olsun yine de.
Zaten en geç 1-2 yıla ayrılacaksın ona göre iste birseyler işte
Müneccim
Kendinizi mi satıyorsunuz niye öyle şeyler istiyorsunuz görmemiş gibi
Ben 50 gr istedim hoca senin gibi geline 50 az dedi bende 100 gr o zaman dedim 🤣🤣🤣🤣 13 yıl olacak hain kocam hala mihirimi almadı 🤭
@GeeLincik34 100 rm ne kadar ediyo bilgin var mı acaba
@mehmetsercan06 Ben evlendigimde 11.000 tl idi şimdi 330.000 tl cik :)
masallah evlenıyonmu soyuyonmu bellı degil
Biz buna hamama giren terler diyoruz 😁
yok bi müslımana bu kadar evlılık olmaz zina kolaylastı seninde colgun cocugun vardır elbet yani Şu an bi evlılık 1 mılyon 1 kisi bi birey bi evlılık icin 5 yıl dogru düzgün yemeden icmeden para biriktirmeli insaf arkadasın sakası bi yana gercekten cok zor evlılık yapmak
Mental olarak hazır olmakta zor ya iki taraf içinde. Herseyi geçtim çok tuhaf hisler oluyor sanki sevdigim kisi baska evlenecegim baska
Karşılıklı sevgi anlayış olunca her şey halledilir eşim çok fazla daha iz olsun dese kabul ederdim 😁 ayrıca hala alınan bir şey yok lafta kaldı yani
Ben şu an parqdanda geçtim kendimi bulamıyorum karşılıklı sevgi anlayis var ama evlenince degisicek gibi dusunce yapıyorum kendi kendime. Nisanlimla konusuyorumda bunu. Ama o cok seviyor cabaliyor ama bazen kücük ama etkili hareketleri oluyor evlenince ya diyorum değişirse bana karşı
Evlilik gerçekten çok farklı bisey. Hani derler ya doğarken nasıl yalnız doğuyosun ölecekkende yalnız gidermiş insan o yalnızlık hissi şu an bende mevcut nebilim yaa çooooookkk kötüyüm mental anlamda. Paradan puldan geçtim
Sana az değil mi @GeeLincik34 330bn?
50 Gram altın yeter ya şuanın parasıyla 180 bin TL falan herhalde
Eşinle aynı evde huzurlu olmak istiyorsan bütçelerine göre birşeyler iste
Borçla alacağı tüm zinetlerin borcunu adam ödeyecek elde avucta da bir şey yoksa mutluluğunuz huzurunuz olmaz asla
1 kilo altın yeter varsa arsa tarla da olur
Mehir kendini garantiye almak demek ev iste bence ilerdeki çocukların için olurda birsey olur boşanma durumunda kalırsınız zorda kalmazsın
Düşünüyorum aslında. Ama hemen alamaz ve uzun zaman icinde belki alabilir. Bana ev alabilmek içinde benim yasantimdan kısacaksa o zamanda anlamı kalmıyor. Bu yüzden istemiyorum. Alma imkani olsa sadece ev isterim.
Evlendiginizde ayrı evde yaşarsınız diye düşünüyorum o evin tapusunu kendi üstüne yap mehir olarak
Boşanırsanız bile düzenin bozulmaz yani yinede siz bilirsiniz ama hiç olmazsa çocuklar için
Onun kendi aldığı evde anneleri yaşıyor
Ben onlarla yaşamak istemediğim için ve düzenlerinide bozmak istemediğimden kiraya çıkıcaz şimdilik
ileride olacak cocugumun yatırımı icin 100gr altın istiyorum ama bunu beraber bırıktırecegiz de geç
Bunu manevi istek olarak söylicem
Mehir boşanırken verilmez. Evlilik süresinde verilmelidir. Yaklaşık 1 senelik asgari ücret kadar vermesi normal olabilir. 12 × 22 bin dersek ortalamaa 264 bin olur 250 bin 300 bin arası değerde altın isteyebilirsin
Biz bişey istemedik de almadıkta daha gelenleri de verdik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?