Yani maaştan daha önemli görülen şeyler olduğu sürece bu böyle devam edecektir. Yenilen yemrk daha azalacak, giyilen giysiler eskiyecek, teknolojidr geride kalınacak vs.
Maaşı yetenlerde var, maaş almayanlar da var. Hepsi her zaman olacak ama önemli olan çoğunluk ne durumda. İşte onda ciddi sıkıntı var.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Tabiki bu ülkede 22 yıl önceki çalışan maaşı ile bu gün arasında çok fark var bu ülke 22 yıldır uygulanan ekonomik program ülkeyi alım gücü olarak 50 yıl geriye götürdü. İşsizlik her yıl tavan yaparken istatistik raporlari söyle uçtuk böyle uçtuk Avrupa bizi kıskanıyor diye iktidarın satın aldığı kanallarla halk kandırılıyor. Ülkede memnun olan kedim iktidara destek veren bir avuç kedim mallarına mal katıp devlete vergi ödemekten devlet tüm parayı dar gelirli halktan çalışandan karşılıyor. O yüzden ülkenin enerji hammaddeyi temin fiyatları dünyanın en pahalı enerjisi ile üretim yaparken dünya ile rekabet edemez durumda. O yüzden küçük işletmeler hergun batiyor
00 Yorumla
Sukur , yetiyor artiyor
01 Yorumla
Soran1 yılAllah bereket versin
1 yılÇok iyi maaş alsamda yetmiyor. Çocuk büyütmek çok zor.
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be, anlıyorum seni. Maaşlar gerçekten zorlayıcı, ekonomik koşullar herkesin canını sıkıyor. Ama pes etmek yok! 💪 Öncelikle, bütçeni elden geçir. Harcamalarını yaz, neyin nereye gittiğini gör. Belki de bazı şeylerden kısarak ufak tasarruf alanları yaratabilirsin. Küçük paralar bir araya gelince büyük fark yaratır, unutma. Makarna iyi güzel de, arada sebze-meyve de ekle ki sağlık da önemli. 🌱 Yalnız değilsin, birlikte umutlu kalalım! 😊
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
1 yılAllah'ın şükrünü bildiğiniz de sorun ortadan kalkıyor. Ama eğer tek bir kişilik aile iseniz ve gelirinizin bir kısmı kiraya gitmiyorsa her türlü oluyor ki bunun tam zıttı iki kişilik bir ailesiniz ve yine bir masrafınız yok iyi maaş alıyorsunuz her türlü yeter. Ha bu yettiremeyenler hani sonrasında -ya bir sus bu pahalılıkta ne yetiyor diyenler... Elinizde son model çıkan telefon varsa hiç kusura bakmasınlar öyle sağa sola laf atıp da sonrasında kredi kartınızın borcunu ödemeye gelince ağlaşınca, sonradan millete fakiriz pozlarını atmak da trajikomikliğin daniskası başka da bir değil.
20 YorumlaÜrünleri artık eskisi gibi sağlam da üretmiyor hiç bir marka çok pahalı güzel bir ürün bile alsan ucuz ürün gibi orası burası yırtılıyor 1 yıla. Fiyatları kalitesi kadar artıramadıkları için malzemeden çalıyorlar. Buda cidden etkiliyor. 10 yıl önce aynı markadan aldığım ürünü hala giyerken (şaka değil gerçek arada giyiyorum hafif yıprandı.) geçen yıl aldığım botun bu yıl parçalanması gibi 10 yıllık üründen daha çok yıprandı. Ondan Skipflasyon mu artık her ne boksa o varmış ondan kimseye yetmiyor maaşı.
04 Yorumla
Soran1 yılGerçekten öyle
Çikolata almıştım resmen soluklasmis kapkahverengi olan şey kalmamış gibi fiyatı da artmış küçülmüş bide
Bir bisküvi var içinde 7 tane var 30 TL şaka gibi eski tadı tuzu yok- 1 yıl
Bir telefon düşün avrupa 999 USD 37 bin TL civarı türkiyede 64.000 TL satış fiyatı var. Biri bu duruma dur der mi demez mi bilmiyorum. 2. Dünya savaşı sonrası Avrupa'da olan Devalasyona benzer bir Devalasyon var ülke de de herkes halinden aşırı memnun. Daha ne olması lazım onu düşünüyorum.
- 1 yıl
Ülkeyi artık araba üreticileri bile adam yerine koymuyor. https://www.fiat.de/ bu siteye gir bak FİAT marka arabanın Avrupa'da olan versiyonlara birde Türkiye'ye gir bak. Farkı anlarsın. Ne kadar 2. sınıf yerine konulduğunu. https://www.fiat.com.tr/
İnsan üzülüyor ama yapacak bir şey yok. Herkes memnun ülkenin %45ine yakını aşırı memnun. Demek ki ben yanlış düşünüyorum.
Soran1 yılNe diyebiliriz ki 🥺
Para & Ekonomi konusunda 436 cevap paylaştı. Her gün köfte tavuk et ve et suyu çorbası. Nerden geliyor bu kaynak dersen borcum yok sigaram yok sigara cebe zarar içkim yok saçma sapan arkadaşlık dostluklarım yok paramın saçma yerlere gideceği bir şey yok bekarlığımın keyfini yaşıyorum sporumu yapıyorum kendime bakıyorum. Bunları yaparsanız hayattan daha çok keyif alırsınız.
40 Yorumla
1 yılÇok lüks yaşamıyorum ama çok şükür bana yetiyor üç daire bir dükkan var birinde oturuyor ikisini kirada dükkanıda işletiyorum ordanda geliyor bir şeyler artı rahmetlinin emekli maaşı var olmayıpta inadına reis diyenler düşünsün sürünsünler bir lokma ekmek vereni olmasın, inadına reis demeyip olmayanlarında allah yardımcısı olsun.
20 Yorumla
1 yılne kadar aldıgını nerde yasadıgını kıraa felan ödedigini bilmedigim icin nasıl bi haatın var icki sıgara icermisin cok ortamlarda gezermisin bilmem ama ben maasımın yüzde 80 nini bırktırıyorum ailemle yasıyorum gece hayatım yok isci sıgara icmem
20 Yorumla
1 yılGerçekten yetmiyor. Kira, fatura, market derken maaş daha ayın ortasını görmeden tükeniyor. Birikim yapmayı geçtim, bazen temel ihtiyaçları bile kısıyorum. Dışarıda bir kahve içmek bile lüks oldu. Ek iş yapmadan rahat yaşamak neredeyse imkânsız. Her ay baştan başlıyoruz, ama sonu hep aynı.
20 YorumlaBenim yetiyor. Yatırım için de para koyuyorum kenara ama bir başkasına kazandığım para yetmeyebilir.
ihtiyaçlar sınırsızdır ve tatmin edildikçe artar. İhtiyaçları kazancınıza göre şekillendirmeniz lazım. Mesela Safari ücretle çalışan biri hadi diyelim ki evlendi be yalnız kendi çalışıp evi geçindirmeye çalışıyorsa, çocuk yapmamaları lazım. Sosyal harcama yapmamalılar. Kira veriyorlarsa ev kirasının gelirine göre olması lazım.
00 Yorumla
1 yılBen aile gecindirmiyorum ama gerçekten bu hayatta birseyleri başarmak gerçekten çok zor. O yüzden en iyisi kendi başıma idare eder biri oldum. Aylık olarakta maaşımdan kalan parayı kenara atıyorum. Evlenmek bi zaman sonra saçma geliyor o yüzden tek başıma idare etmeye devam
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKardeşim bazıları daha variyetli olurken, bazıları daha da aşağı geldi. 7TL ye aldığım hazır kutudaki 1 kalıp peyniri 140TL ye aldım. artık sen hesap et. Ben hala bu fiyatlara alışamadım, küfür ediyorlar sanıyorum. böyle de olmaz ki.
Hala daha nereden vergi çıkarırız da o yedikleri peyniri de boğazlarına dizeriz diye hesap edenler var. Yazık valla...
00 Yorumla
1 yılarkadaş 43 bin maaş alıyorum maaş hesaba yattıktan sonra 15 bin tl kantin borcu 12 bin tl kira 5 bin kredi 8 taksit 8 binde polsan dan aldığım borç kesilince bu seferde baba banka yanaşıyorum oda olmasa eksiye düşeceğim
10 YorumlaVar da bunun için zamanında bir çaba vs gösterdik veya şu an çok da istenilen şartlarda çalışamıyoruz fakat maddi olarak rahatlasan da kafa olarak asla rahat olmuyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılGerçekten oda doğru
Gayette yetiyor. Bir evim bir arabam var. Döviz üzerinden de bes yaptım. Ekstra para biriktirmek için de uğraşmıyorum. Bazen maaşımın yarısı kalıyor bazen de ipin ucunu kaçırıp eksiye giriyorum. Ama genel olarak yetiyor. Önemli olan maaşına göre harcama yapman. Yaptığın borcun karşılığı var ise (ev, araba, ya da benzeri) problem yok demektir.
00 Yorumlaekonomi bilmez isen sonuç böyle oluyor çok uzaga gitmeye gerek yok kıbrısta asgari ücret ne iken bizde ne kaldı ki ürünler bile bizden gidiyor kıbrısa
00 YorumlaTek başına kalıyorum 21 aydır sosyla hayat % 10 dışardan yemek %15 Benim yetiyor 😎 sadece aracıma yakıt alıyorum + sigara parası +
Cep faturam… ayda 35 bin maaş hesabımda kalıyor 😎00 Yorumla
1 yılÇok şükür artıyor ayda 10-11 grm da altın alıyorum lazım olur die dışarda yeme içme gezme ne kadar şükretsem az yani
02 Yorumla
- 1 yıl
Allah razı olsun
Gizli Üye(30-35)1 yılBir şirkette çalışıyorum 33.000 TL maaş alıyorum yetmiyor nasıl yetsin ki bu miktar hemde bu parayla ev geçindiriyorum tek başıma yeminle evleneceğim böyle giderse
😔😔😔😒😒😒32 Yorumla- 1 yıl
Bu zamanda evlilikte zor ki❗
Evde senden başka çalışan yok mu❓ - 1 yıl
Ne için evleneceksin?
Gizli Üye(36-45)1 yılAsgari ücret alıyorum. Yarisini birikim yapiyorum. Fazlasiyla yetiyo. Hafta sonlari geziyorum yiyorum içiyorum. Su an gerçekten çok iyi asgari ucret
111 Yorumla- 1 yıl
Ailenle kalıyorsun o zaman
Cevap sahibi1 yıl@Cheddarpeynirii hayır tek yasiyorum
- 1 yıl
Ya bi git troll , 18den basliyor kiralar , geri kalan 4 bin lirayimi biriktiriyorsun?
- 1 yıl
Ozaman ya sevgili parasi yiyorsun ya da baba parasi
Cevap sahibi1 yıl@Barmen_Nazik 6 bin lira kira veriyorum.1000 lira faturalar aylık 8000 lira birikim yapiyorum geri kalan 7000 lira da çok çok rahat geçimime yetiyor. Zateb öğle yemeklerini iş yerinde yiyorum
Cevap sahibi1 yılYani gayet çok iyi bir rakam 22 bin lira. Daha özel bir ihtiyacım olursa maaşımdan birikim yaptığım paradan kullanıyorum
- 1 yıl
6 bin lira nerde kaliyorsun , hayvan barinagindami? ya da -3. kattami?
Soran1 yılNe kadar saygısız bir cevap
- 1 yıl
Yok gercekler böyle , hatta fazlası yok eksiği var , sen 6 bin tl ye -3. katta bile kalamazsin
- 1 yıl
Eger ev sahibine vermiyorsan , orasi ayri tabi
- Para & Ekonomi konusunda 576 cevap paylaştı.
1 yılAyda 5 - 10 gram arası altın topluyorum. Sıradan kamu çalışanı olduğum için buna şükür tabi bekarım.
10 Yorumla
1 yılAile evinde değilde yaşayan değil de ev geçindiren birinin maaşı kalmıyodur. Hele bir de cocuk/cocuklar olunca
11 Yorumla- 1 yıl
Çocuk olunca yazmayı bile unutmuşum ahdkdskek
Gizli Üye(30-35)1 yılYok ya 3 işte çalışıyorum ona rağmen yetmiyor
49 Yorumla
Soran1 yılNasıl olabilir bu
Her birinden asgari ücret gelse 60 civarı yine de mi yetmiyor
Cevap sahibi1 yılEvet kiraydı diğer ihtiyaclardı olunca yetmiyor. Ama buna da şükür tabiki
Soran1 yılAllah yardımcınız olsun abla
Cevap sahibi1 yılAmin cümlemize inşallah
- 1 yıl
3 işte nasıl çalışıyorsunuz ki?
Cevap sahibi1 yıl@1adam1sensiz biri vardiyalı biri e ticaret diğeri de günlük 2saat sabah 2saat akşamımı alan bi iş
- 1 yıl
Valla helal olsun diyebilirim çalışmaktan diğer insani olan dinlenmek gezmek vakit geçirmek gibi vb aktiviteleri yapabiliyor musunuz
Cevap sahibi1 yıl@1adam1sensiz yapıyorum da eskisi kadar cok değil. 3 iş olduğundan beri baya azaldı aktivitelerim. Cok uzun sürmez zaten bu tempo biraz birikim yapıp diğer ikisini bırakırım
- 1 yıl
Anladım teşekkür ederim cevaplarınız için size kolaylıklar dilerim
Ben kuaförüm maaşımı kendim kazanıyorum yetiyor bana
24 Yorumla- 1 yıl
Vardir vardir , bunlar tam dolandirici zaten
Gizli Üye(18-24)1 yılSadece çoğu gün bulgur pilavı yiyen, sosyal hayatı olmayan, senede bir kıyafet alan dayılara yeter
Ben 40 yaşında bekar bi kadın olmama rağmen, spor salonu, arkadaşlarımla buluşmak, dışardan yemek, günlük 500tl taksi vs, hayatımın bi parçası olduğu için 40bin yetmiyo tabi25 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDolu bir beyin ve seksi bi vücut , güzel ve zeki bi kadını elde eder
Spor zekayı da etkiliyo, aktif vücut aktif beyin , fitness on gücü bu
Cevap sahibi1 yılYok tatlım 3sene çalışmakla emeklilk mi olur
😂Rahat iş buldum diye çalışıyor m
Nasil yetiyor artiyor bize yetmiyor koyde olmasa yasamayiz biz
20 Yorumla
1 yılAile desteğim olduğu için maaşım yetiyor da artıyor da. Aile desteğim olmasa olmaz.
20 Yorumla
1 yılMaaş yetmiyor fazla kalmayı bırakın 2 maaş içeride herkes kredi kartına yüklenmiş durumda maalesef.
20 Yorumla
1 yılAilede kadın çalışırsa maaş yeter, anne ve babalarını taklit eden, eşini çalıştırmayanlar geçineniuorum diye ağlıyor.
07 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka olum , 3 çocuk yapsan , çocukları 14 yaşında mesleğe felan vermedikce zor
- 1 yıl
Bak simdi 3 çocuklu çekirdek aile için 20k kira , 5k gıda , 5k su, doğalgaz, elektrik, internet, aidat , 15k çocukların okul ihtiyaçları ve harçlığı için , 10k ise harici gider , yol , kuaför , sosyal aktivite vb ihtiyaçlar için. Toplam 55k , asgari ücret 22.000 iki kisi anca 44.000 alir , ayrica kadın çalışmak zorunda olmamalı. En az asgari ücret 45k olmaliydi.
- 1 yıl
55k bile az para , zaten yoksulluk sınırı 70k , aclık sınırı 25k ama bizim halkımız fakir oldugunu bilmiyor normali bu zannediyor.
- 1 yıl
Geçinemiyorum diye ağlıyor.
- 1 yıl
İki asgari ücret yine tek asgari ücrete göre iyi, giyim alamazsın zaten, gelişmemiş ülke burası, Ortadoğu kültüründen dolayı bu halde bu ülke
- 1 yıl
Aylık veya yıllık karta yüklenen maaßla ücretler fazla verilebilir, belli süre sonra kullanılamayacak, insanlar birikim yapamasınlar, kölelikten kurtulamasınlar diye ücretleri az veriyorlar, sadece ekmeğini kendi yaparak ayda1500 TL tasarruf edebilir bir aile
- 1 yıl
İstanbul dışındaki illerde 10000-15000 TL'ye ev bulabilirler.
1 yılnormalde kazancim 60kya yakin ama borçlar kira taksitler elime hiç bişey kalmıyor 15inde Maas yatacak sabahında gidecek :)
00 Yorumla
1 yılAy sonu ne kadar alacağını bilen kişilerin para biriktirmesi zor çünkü maaş yatmadan önce harcama planı yapılıyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılYetiyor biraz da artıyor.. Bazen tabii çok harcadığım o'uyor ama sıkıntı yaşamam pek:)
01 Yorumla
1 yılÖyle diyen varsa ya milyonerdir ya da onun dışında 3 4 ayrı yerden para geliyordur
10 Yorumla
1 yıl75 bin alıyorum ev de bana ait mis gibi geçiniyorum
10 Yorumla
1 yılYa bir iş kursak köşeyi döneriz bu kadar kişi. Ama bekleyip duruyoruz.
10 YorumlaBenim ki bana yetiyor ya 34 bin alıyorum tek basima rahat rahat yaşıyorum
10 Yorumla
1 yılonlar makarna yiye yiye makarna beyinli oldular
10 YorumlaAynen öyle maaşlar yükseldikçe daha fazla harcıyoruz yetmiyor
10 YorumlaMaaş almıyorum babamdan aldığım aylık para yetiyor
00 YorumlaSürekli pahalı şeyler alırsan , gidersen, tüketirsen tabi ki de yetmez.
00 Yorumla
1 yılKnki artık kimsenin parası yetmiyor 😀cidden öyle artık ek işe kaldık bra
00 Yorumla
1 yılYetiyo ot gibi yaşıyorum ama gezmem tozmam yok işe git gel 😄
00 Yorumla
1 yılbekar ve ailesiyle kalana hayli hayli yetiyor ve birikim yapabiliyorsun
00 YorumlaYalan söylüyordur çünkügelire göre gider de artıyor doyumsuzuz yapımız gereği
00 Yorumla
1 yılOoo artıyor bile
Her ay tam altın koyuyorum kenara00 Yorumla
1 yılVar borcum olmasa kalır bana 4000 TL giderim var aylık
00 YorumlaBen artık spagetti demeye terfi ettim, makarna demiyorum KSJDAJFKLJKFDDFDA
00 YorumlaKalıyor ama dikkatli harcıyorsun ancak öyle
00 Yorumla
1 yılBen her artiriyorum ve birikimlerle yatirim yapıyorum
00 Yorumla
1 yılKredi kartı takviyesi ile gidiyor. Hayat pahalı. Çocuk varsa eğitim, kurs harcamaları, oyuncak vs. Evin temel market harcamaları, pazar parası, faturalar vs derken şahsıma pek bir şey kalmıyor. Şükür ne diyeyim sağlık olsun.
10 Yorumla
1 yılŞükür, yetiyor, artıyor da.
12 Yorumla
- 1 yıl
Amin cümlemize
Nasıl harcadığımıza göre ve kimin ne kadar kazandığına göre değişir bu sorunun cevabı bana sorarsan ben yetiriyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 yılda ev ve araba aldım her istediğim ülkeye gidip tatil yaptım
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYetiyor şükür ekonomik konuyu hallettim ama istediğim halletmem gerken maddi başka konular var
00 YorumlaÇalışırken alınan para azda olsa aileyi idare ederken; emekli olunca yetmiyor.
00 Yorumla
1 yılHazır yemek, sürekli marka giymek, düzenli eğlence mekanlarına takılmak bordrolu çalışana göre değil. Şener Şen, İlyas Salman memur tiplemesi olup sefer tası, pilav ve patates menüsüyle yetiyor tabii ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEkmek 12,50 olmuş her şeye yine zam geldi zar zor yetiyor maaş yeni kıyafet almak dışarda bi çay, kahve içmek lüks oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaaşla çalışmak bir hakarettir. Maaşla asla zengin olunmaz. İster 100k olsun ister 300k olsun. Adamı zengin eden yatırımdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir buçuk yıldır öğretmenlik yapıyorum. Kredi cekmeden 2024 model sıfır araba aldım. Daha önce kenarda birikmiş param yoktu.
010 Yorumla- 1 yıl
Sabit öğretmen maaşıyla mümkünü yok bunun. Sıfır alman için 1 yılda ayda kenara 90-100 bin gibi bir para atman lazım. Hiçbir öğretmen maaşıda bu kadar değil.
- 1 yıl
Maşallah, ev de almışsın komşular diyoooolaaa onu niye söylemiyon
Cevap sahibi1 yılEv almadım, ailemle yaşıyorum
- 1 yıl
Az daha okuyaydın ekonomi başkanı olaydın
Cevap sahibi1 yılEkonomi bakanı demek istedin herhalde şakacı şey seni.
- 1 yıl
Yok
- 1 yıl
Sana yakuşıııı
- 1 yıl
Tebrik ederim bu beceriyle ultra üstün yeni bir makama layık olduğunu düşündü zengin gönlüm
Cevap sahibi1 yılYaşına başına hürmeten ve mesleğime olan saygımdan sohbeti burada bırakıyorum.
- 1 yıl
Teşekkür ederim saygılı kardeşim ihsanınla mertebem arttı
Gizli Üye(30-35)1 yılYetiyor diyenler yüzünden bu haldeyiz. Her şey çok pahalı. Aldığımız maaş eridi.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKoca da işsiz 😅😂 İş bulsana ona
Cevap sahibi1 yılMaaşımı söyleyemem
- Para & Ekonomi konusunda 797 cevap paylaştı.
1 yılHayır maaş yetmiyor geldiği gün bitiyor paralar.
00 Yorumla
1 yılNe yalan söyleyim, benim yetiyor. Daha fazla olsa hayır mı derim? Asla. Ama şu durumda da yetiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKalan varsa kendine mi isteyeceksin🤣 dilenciler artık her yerde nasıl olsa
00 Yorumla- Devamını Gör (115)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat