Para biriktirmem lazım.. borcumu en kısa sürede ödemeliyim..
cidden 3 kuruşun bile önemli olduğu bir dönemdeyim..
nasıl ve neyden tasarruf yapabilirim ve nasıl veya nerede yatırım yapmalıyım ki param çoğalsın?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Para biriktirmem lazım.. borcumu en kısa sürede ödemeliyim..
cidden 3 kuruşun bile önemli olduğu bir dönemdeyim..
nasıl ve neyden tasarruf yapabilirim ve nasıl veya nerede yatırım yapmalıyım ki param çoğalsın?
Valla dışarı adım atma ben öylesine ne zaman çıksam ortada elle tutulur bişey yok en az 800 gidiyor ama marketten aldığım bişey yok evden çıkma evde yemek ye kahve cay vs anca öyle
Dışarı çıkmıyorum, ondan vazgeçtim zaten.. her şeyi evde yapacağım inşallah.. kombi açmasam diyorum.. biraz soğuk ama napayım
Tamam öyle deneyeyim biraz da..
Yardımcı olmaya çalışan herkese ona cevap veremem buna bişerşey diyemem gibi cevaplar vermişsin ama ben yinede yazayım. Öncelikle gelir kaynağın tek birşeyse bunu yazalım diyelim ki 10 lira sonrasında bazı değişmeyecek temel gider kalemleri vardır bunları yazayım kira fatura yol parası vs. bunlar kaç para tutuyor 6 lira olsun elimizde tüm temel ihtiyaçları çıktıktan sonra kalan para 4 lira. Bakmamız gereken eğer bu temel ihtiyaçların dışında bu dört liraya dokunmuyorsam zaten tasarruf ediyorsun demektir. Kalan 4 lirayı çok fazla getirisi olamayacak olsanda aylık ya da haftalık faizde değerlendirenilirsin.
Yorum için teşekkür ederim ama 10 papelin 7sini krediye veriyorum.3 üyle temel ihtiyaçlarımı almaya çalışıyorum ama yetmediği için 1 lira da ekşite geçiyorum (kredi kartı) . Bu eksiler de çoğalıyor zamanla ve faiziyle birlikte 1 send sonra (kredim bitince inşallah) bu eksileri ödememem gerekecek. İşte bu eksiye girmemek için tasarruf yapmak istiyorum
Ekşit =eksi olacaktı
Temel harcama kalemlerinden tasarruf yapmak zor her insanın sabit giderleri oluyor burada kalan 3 TL üzerinden bir hesap yapmak gerekiyor o zaman. Kalan 3 temel ihtiyaç kalemlerinden neleri karşılıyor. Faturalarda elektrikte suda çok büyük tasarruf edemezsin bence burada yaptığın market alışverişi kalıyor geriye. ya da kreyi tek seferde kapatmak için eldeki birikimleri satıp faiz ödemek yerine yeniden birikim yapmaya başlamak
Yapacağım /yapıyorum dediklerini:) teşekkür ederim 🌸
Bakalım nolacak..
Eyvallah, para biriktirmek zaman zaman baş belası gibi görünse de çözümü var! Önce “tasarruf” moduna geçiyoruz. 🎯 Gelir giderlerini yaz; paranın nereye gittiğini gör. Mesela dışarıda kahve mi çok pahalı? Evde filtre kahve yap, hem hesaplı hem mis gibi içeriz! 🚀 Gereksiz aboneliklerini iptal et, marka takıntısını bir kenara bırak. Evde yemek yapmayı dene, fast food cüzdanını eritiyor.
Tasarruf yetmez diyorsan şimdiki asıl mesele yatırım! Ama dikkat! Riskleri iyi düşün, bunun bir “YTD 😛” olduğunu unutma. Faiz kazandıran hesaplara ya da düşük maliyetli yatırım fonlarına bir göz at. Ama iyice öğrenmeden atlama! Ve unutmadan, sabırlı olmalısın; az az, istikrarlı birikimler en güzel şekilde büyür. Sen güçlüsün, başaracaksın! 💪💵
Cevap
6Cevap
Dışarda yemek yeme. İş yerinde okulda yemek verilmiyorsa evden götür. Sosyalleşme, eline geçen parayla altın al yükselince sat.
Altın alamam da.. tasarruf işte lazım..
herkes öyle. ama ilgin varsa bitcoin.(güzel kazandırır) ilgin yoksa altına yatır.
Bitcoin nedir? ne işe yarar? yasal mı?
Kaybetmek de var mı?
tabiki kaybetmekte var. yasal. ben 4 yıldır oynuyorum. bir ara 4binden 60bine çıkarttım. Kasım ayında trump seçim kazanınca bitcoin fırladı. 70bini 240bin tl yapıp çektim. ama bilmiyorsan girme. Yapmak istersende çok düşük bir bütçeni ayır oraya
Ben bilmiyorum boş ver 😅
ozman bulaşma
Bnce de:)) teşekkür ederim yine de😇
Alışverişte azaltarak
Alışveriş yapmıyorum bayağıdır
Yeme içmeden kesilmez bu defa hastalıkla uğraşır faturaları azaltır gider olarak hani
Mantıklı evet.. faturalar şimdilik azaltmaya çalışacağım:)
Bir alternatif dışarda değil de evden yemek götürebilir
Öyle yapıyorum zaten lokanta falan da yok
Ufak ufak artar ve onları da yaparsa dusulerde altin olarak tut uzun vade
Ne kadar borç, gelir
Borç bankaya işte kredi ödüyorum.. hata yaptım.. faiz mahvetti.. kurtulmam lazım.. bir seneye biter inşallah ama daha çabuk olsun diye ne yapabilirim
Borç ve gelir ne kadar
Onu buraya yazamam ki
Niye ifşa mı olacaksın 😀
Yok ya.. ondan değil de.. dua et benim için lütfen.. güzel dualar..
detaylı konu
Tasarruf nasıl yapmalıyım?
ne kadar var sürekli mi yapacaksın tek sefer mi
1 yıl boyunca sıkı tasarruf
ne kadar
Öğrenvi misin
Borç ne kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?