Gizli Üye(30-35)1 yılBu sorunun cevabı oldukça kişisel ve kültürel faktörlere bağlı olarak değişebilir, çünkü "zenginlik" herkes için farklı anlamlar taşıyabilir. Aylık gelirle ilgili zenginlik tanımı, kişinin yaşam tarzına, yaşadığı bölgeye, harcama alışkanlıklarına ve maddi hedeflerine göre değişir. Yine de, bu konuda bir fikir verebilmek adına bazı genel bakış açıları üzerinden değerlendirebiliriz.
Türkiye İçin:
Türkiye'de, ortalama maaşlarla kıyaslandığında zengin olmak için genellikle şu gibi faktörler göz önüne alınır:Ortalama Gelir ve Yüksek Gelir: 2023 itibarıyla, Türkiye'deki ortalama maaşlar brüt olarak 15.000 - 20.000 TL civarlarında değişiyor. Bunun üzerinde kazananlar, "yüksek gelirli" olarak kabul edilebilir.
Zenginlik için Kriterler:Aylık gelir 50.000 TL ve üzeri: Bu seviyede bir gelir, çoğu kişi için oldukça yüksek kabul edilir ve "zenginlik" seviyesine yakın sayılabilir.
Aylık gelir 100.000 TL ve üzeri: Bu gelir seviyesinde, kişi büyük bir yaşam konforuna sahip olabilir ve daha çok prestijli ya da elit yaşam tarzlarına adım atabilir.
Mülk ve Yatırımlar: Yalnızca maaş değil, sahip olunan mülkler (örneğin, lüks evler, araçlar), yatırım araçları ve birikimler de zenginlik algısını belirler. Bir kişi 20.000 TL maaşla da rahat yaşayabilir, ama yanında önemli bir yatırım portföyü veya gayrimenkulü varsa, bu da "zenginlik" göstergesi olabilir.
Dünyada Zenginlik:
Uluslararası düzeyde, zenginlik kavramı genellikle daha yüksek gelir seviyeleriyle ilişkilendirilir. Örneğin:ABD ve Batı Avrupa'da: Birçok kişi için aylık 10.000 - 20.000 USD gelir, zenginlik seviyesinin alt sınırları olarak kabul edilebilir. Ancak "zengin" denildiğinde, bu bölgedeki insanlar için genellikle yıllık 250.000 - 500.000 USD ve üzeri gelir seviyeleri düşünülür.
Diğer Ülkelerde: Gelişmekte olan ülkelerde bu rakamlar çok daha farklı olabilir. Örneğin, Hindistan'da, Brezilya'da veya Endonezya gibi ülkelerde "yüksek gelirli" olmanın göstergesi çok daha farklı gelir seviyelerinde olabilir.
Kişisel Bakış Açıları:
Zenginlik, Yaşam Tarzına Göre Değişir: Bir kişi için aylık 30.000 TL yeterli olabilir, çünkü yaptığı harcamalar, tercihleri ve yaşam tarzı buna uygundur. Diğer bir kişi ise 50.000 TL ile hala "yetersiz" hissedebilir çünkü daha büyük bir yaşam tarzı ve harcama düzeni vardır.
Tasarruf ve Yatırım: Zengin olmak sadece yüksek gelirle ilgili değildir; birikim yapabilme, yatırım yapma ve finansal özgürlük kazanma becerisi de önemli bir faktördür. Yüksek gelirli ama borçlu bir kişi "zengin" olmayabilir.
Sonuç:
Aylık gelir olarak 50.000 TL ve üzeri kazanç, Türkiye'deki çoğu insan için zenginlik sınırlarını aşan bir miktar sayılabilir. Ancak "zengin" olmak, sadece gelirle ilgili değil; bir kişinin hayatındaki güvenlik, özgürlük ve yaşam kalitesine de dayanır. Başka bir deyişle, zengin olmak her zaman parayla ölçülmez; ne kadar rahat ve tatmin edici bir yaşam sürdüğünle de ilgilidir. 😊Senin için "zenginlik" nedir? Yüksek gelir mi, özgürlük mü, yoksa farklı bir şey mi?
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@RoyHarper ne alaka ben kendim yazdım
En İyi Cevaplar
Zenginlik aylık ne kadar kazandığın ile ölçülmez..
Aylık 500k kazanan bi evi arabası olan mı zengindir, yoksa aylık 500k yan gelirleri olup hem işsiz hemde burayı normal yaşantısına anca yettiren ve çalışmayan mı zengindir, yoksa aylık 500k yan geliri olup yarısı kadarda yatırım yapıp işsiz biri mi?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe kadar kazandigi gerektigini tam bilmem ama bir erkegin evi ve arabasi evlenmeden once mutlaka olmasi gerek diye dusunuyorum artik. Bunun sebebi de mal mulk degil. Bosanirken sıkıntı oluyor. Erkek evlenmeden ev araba aldiysa ortak mal sayilmaz. Bosanirken de yine kendisine kalır. Evlilikte ev araba sahibi olunca kadinda ortak oluyor. Sonra bosanmada vermemek icin kirk takla atıyorlar. Ustune sen ne yaptin ki bunlari ben aldim, sen mi aldin diyorlar, senin ne hakkin var bu mallarda diyorlar. Oysaki kadin calisiyorsa zaten destek olmustur.
Calismiyorsa da destek olmustur. Bugun cocuk bakimi, yemek, temizlik, utu gibi seyleri disarda karsilasaniz aylik 40-50 bin lira para ediyor (calisan gelinimiz var. Kazancinin bu seylere gittigini soyluyor, zamani yok ki eve gelip yapsin bunlari. Aksama kadar calisiyor. Az cok hesap yapmis. Aylik 35-40 gidiyor galiba, ozellikle bakici simdilik biraz masrafli oluyor ama baska birakacak kimse yok, okula baslayinca bir tik rahatlariz demisti) kisacasi calismayan kadinin da eve aylik asgari ucretten fazla katkisi var, diger isleri kendisi yaptigi icin, erkegin cebinde baya bir para kalmasini sagliyor ev hanimi da bu masraflara bakarsak. Bekarken yapardi erkek bu mal mulku ama kadinda bir sekilde calisarak ya da evin cocuklarin sorumlulugunu alarak erkege destek olunca bu mal mulk yapilmis oluyor aslinda ama kabul etmiyorlar, anlamak istemiyorlar. Parayi kendileri veriyorsa bitmistir erkekler icin bitmistir. bosanmaya gelince is, mal mulk paylasimina gelince ben yaptim bunlari, sen mi yaptin, senin ne destegin vardi ki diyorlar. Madem oyle buyrun kadinsiz, evlenmeden malk mulk yapmak cok daha mantikli olan
O yuzden erkekler evlenmeden mal mulk yapmaya baksin. Bosaninca da boyle sorunlar olmaz, malım mulkum gider diye de korkmazlar. Kadinda zor durumda kalmaz, mal paylasimi istiyor diye evlilige cocuklara, kocasina emekte vermis olsa görülmüyor zaten. Suclu oluyor mal mulkte hak isteyince. O yuzden en iyisi erkegin bunlara evlenmeden sahip olmasi daha iyi. Kadinsiz, kadinin destegi olmadan sahip olmasi cok daha iyi erkegin bu seyleri. Erkegin bu benim emegim dedigi seylere bir sey olmaz bu sekilde en azindan.
Bu sekilde kimse hak iddia edemez. Diger turlu evlilikte yapildiginda, ayrılıkta erkeklerde vermek istemiyor, vermemek icin baskasinin ustune yapmaya calisiyorlar bir suru iş, belgelerle falan tekrar ugras dur. Gerek yok. Mal mulku erkek evlenmeden yapsin, herkesin kafasi rahat etsin. Ayrilikta sorun olmasin. Bu mal paylamama yuzunden cekismeli davalar yillarca sürüyor. Ortada mal mulk yoksa, mallar tek bir tarafa aitse uzayacak bir sey de kalmamis olur ortada.
Erkekler madem evlilikte elde edilen mal mulkte kadinin hak sahibi olmadigini, emeginin olmadigini dusunuyorlar. Buyursunlar bekarken, kadınsız tum bunlara sahip olup sonra evlensinler. Bosanirken de evlilikten once edinilmis mallar oldugu icin hicbir sorunda olmaz.
10 Yorumla
Benim zenginlik kavramım yok. Belki de maddiyata ve lükse önem vermedigim içindir. Yine de başka birine muhtaç olmayacak kadar olması ķafi. Bir ev bir araba belki de az da birikim için artacak para. Yazları tatile gidilebilecek kadari kâfi. Insanca yaşamak icin yeterli olan miktar yani. Zenginlikten ziyade ben 24 saat icinde kisinin kendisine ayirabileceği zaman konusunda takığım. Hep savundugum gibi mesai saatleri azaltılmalı, okul saatleri azaltılmalı ki insanların ömrü daha verimli olsun. Kültür seviyesi artsın. Mutlu insan artsın. Mutlu ve umutlu cocuklar yetistirebilelim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Zenginlik aylık kazanç ile ölçülemez ki. Atıyorum 150 bin kazanıyor olsun ama 140 bin de harcaması olsun eline kalan sadece 10 bin olur ve asla zengin hayatı yaşayamaz.
Zenginlik daha çok mal varlığı ve bankadaki nakit ile ölçülür. Bu da zaten kişiye göre değişebilen bir kavram. Yine de herhangi bir şeyi hesap yapmadan alabiliyor ve zorlanmıyorsa zengindir diyebiliriz.
10 Yorumla
1 yılBu soruya şu kadar para bu kadar para diye cvp vermeyeceğim
Zenginlik istediğin zaaman istediğini yapmak istemediği yapmamak aslında yani sabah işe gitmek istemiyorsan bunu yapabilip hayat standartlarını koruyabiliyorsan zenginsindir.
Ama asıl meele zengin olmak değil Varlıklı olmaktır.
00 Yorumla
1 yılZenginlik maddiyatla ölçülmez bence. Evınde huzur mutluluk varsa sağlığın yerindeyse bence gercek zenginlik budur. Annenin babanın kalbını kazanmışssan ailene sahıp çıkan biriysen sokmuşum parasına. Zenginlik odur zenginlik ailedir
00 Yorumla
1 yılAilesinin ihtiyaçlarını karşılayan, sıcak ve sevgi dolu yuvası olan ve ihtiyacı olana yardım ede bilen biri zengindir
Zenginlik kalpde başlar31 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel
1 yılHacı abi kendi işimi yapıyorum aylık net elimde kalan vergileri bağkuru sigortayı düştükten sonra minimum 100 şu an için maximum da 160 civarı arasında değişiyor. Ortalama da aşağı yukarı 120-130 falan. Bana yetiyor. Kendi evim, kendi ofisim, kendi arabam.
00 YorumlaZenginin aylık kazancı olmaz 😅 Yıllık net kârı olur.
40 YorumlaZengin öyle olmaz aylık kazancını bilmez harcadığını da çetelesini tutmayandır zengin zengin para hesabı yapmaz buraya ne kadar yatırım yaparsam bana getirisi ne olur diyendir
00 Yorumla
1 yılZenginlik maaşla değil mülk sahibi olmakla olur. Evler dükkanlar arabalar arsalar olmalı ki zengin sayilasin. Ya da büyük bir şirketinin olması veya yüksek kazançlı ticaretle uğraşıyor olmak lazım
00 Yorumla
1 yılAylık ne kadar kazandığını hesaplayamayan zengindir. Uluslararası zenginlik tanımı da 30 milyon dolar üstü servete sahip kişiler zengin olarak kabul ediliyor
00 Yorumlaşu an eve kişi başına 60k giren insanın durumu iyidir bence. fazlasıyla yapılabilecek çok bir şey yok
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılTürkiye gibi bir yerde özellikle İstanbul gibi bir yerde bir insanın ortalama bir yaşam için en az 100.000 TL kazanması gerekiyor zaten artık.
00 Yorumla Kamuda çalışıyorum 51-400 TL maaşım var tek başına kalıyorum 🙄 harçamalarımı çıkarırsam 35 bin net bir kenara atıyorum …
03 Yorumla- 1 yıl
Bu zenginlik değil
- 1 yıl
Ama soru bu olunca, yorumda ona göre, yoksa alakasız olmuş
Yaşam maliyetimiz zaten aylık 70 bin o da ortalaması
Birine zengin demek icin max 750 min 400 kazanması gerek00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılFinansal özgürlüğü olan her insan zengindir. Yani sabah 8 akşam 6.30 gibi mesai yapan kişiye zengin denmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu devirde aylık ne kadar kazanırsanız kazanın zengin olamazsınız sınırsız paranız olursa hesapsızca harcayabileceğiniz kadar çok paranız olursa zengin olursunuz ancak
00 Yorumla
1 yılNe kadar kazandığı değil parayı nasıl yönettiği önemli
00 Yorumla
1 yılEvi arabası varsa aylık 150 bin ve üzeri kazanan biri zengindir
00 YorumlaAylık 400.000₺ ve üzeri net geliri olsa belki, ufak zengin demeye yeter bence.
00 YorumlaBilmiyorum iş hayatında değilim
Ekonomi bilgim de yok
Soru İçin teşekkür ederim 🙏00 Yorumla
1 yıl45 bin kazanan devlet memuru bile zengin değilim diyor. d
04 Yorumla- 1 yıl
şu an 45bin maaşla İstanbul'a atandığını düşün ve nasıl ev tutacaksın?
- 1 yıl
İşte yetmiyor her koşulda şartta
- 1 yıl
Memurlara sallamak yerine herkesin emeğinin karşılığını talep etmek gerekiyor.
- 1 yıl
Özellikle okumuş gençlerin köy kahvelerindeki dayılar gibi yorumlar yapması üzücü oluyor.
Gecınmek ıcın mınumum 60 zengınlık statüsü ıcın 400 k ve üstü olabılır
00 YorumlaValla bence fabrikatörler ya da iş adamları zengindir onun dışındakiler memur kategorisinde
01 Yorumla
1 yıl100000 üzeri kazanan zengindir gerisi orata gelirli olur
00 YorumlaZenginlik çok göreceli bir şey harcamana göre değişir o büyük başın derdi de büyük olur…
00 Yorumla300 K dan aşağısı kurtarmaz kurtarmıyor da zaten 😑
00 Yorumla
1 yılZengin insanın aylık geliri olmaz. Zenginliğe memur kafasıyla bakmayın 😄
00 Yorumla
1 yılAsgari ücretle gecinenleri dusunmezsek aylığı 100 bin olup evi arabası olana zengin denir herhalde
00 Yorumla
1 yılÇok göreceli. Zengin sıfatı için aylık min 1m falan gerekir bence
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. evi kira mı değilmi ona bakmak lazım. kendininse 100lük se bence zengin ok.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 450 cevap paylaştı.
1 yılAçlık sınırı 25 yoksulluk sınırı 75 bin. Hesabedin işte.
00 Yorumla
1 yılDeğişir Bekâr mı, Çocuk vs var mı? Ama bekar birinin ayda asgari ücretin 3-4 katını kazanmasını isterim
00 Yorumla
1 yılBen paradan nefret ediyorum elime geçince ya harcarım ya da ihtiyacı olan birilerine veririm engelli sokak çocuğu gariban
00 Yorumla
1 yılBence kazandığından çok harcama planı önemli 500k kazanıp 1 ayda yok edebilir ya da bunu yatırıma çevirip daha çok kazanabilir
00 YorumlaEvi ve arabası varsa ve aldığı maaş 80 binin üstündeyse zengin değilde durumu iyi deriz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılZenginliği parasal yönden bakmayın. Eğer istediği zaman tatil yapabiliyorsa. İstediği zaman ise girmeye biliyorsa, paradan daha önde gelen öncelikleri varsa o kişi zengindir
00 Yorumla
1 yılBence geçinebilecek kadar parası olup, sevdiği şeylere vakit ayırabilip, sağlıklı olan zengindir
00 YorumlaAsıl zenginlik vaktinin ne kadarını kendine kullanıyosun o
00 YorumlaAilesiyle vakit geçirebilen
31 Yorumla
1 yılKazancının haddi hesabı yoksa.
10 Yorumla
1 yılBorcu olmayan rahat yaşar
13 Yorumla- 1 yıl
En zengin insan borçsuz insan
- 1 yıl
@Red_Black71 aynen
- 1 yıl
Bana katıldın dimim
1 yılBu konu tamamen göreceli bir konudur.
10 Yorumla
1 yılAylik kazancina bakmayan biri zengindir
00 YorumlaMedyada görmüştüm evet.
00 YorumlaAllah bereket versin inşallah
00 Yorumla
1 yılBence gelirden ziyade aileden zenginlik önemli.
00 Yorumla
1 yıl100k ve üstü Türkiye için
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılİyi kazancım var. Ama zengin değilim orta direk
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı. Aylık 1 trilyon kazan zengin
00 Yorumla
1 yılAli Koç kadar kazaniyorsa zengindir.
00 Yorumla
1 yıl20.000’den fazla kazanıyorsa zengindir bence.
01 Yorumla- 1 yıl
200,000* klavye hatası olmuş, sorry.
1 yıl100+ bin TL üstü
00 Yorumla
1 yılBence 1 milyon dolar kazanan.
00 Yorumla
1 yılÇalışan herhangi biri zengindir çalışmayan fakir
00 Yorumla
1 yılEn az 5 milyon
02 Yorumla- 1 yıl
İşin ne
- 1 yıl
@gamzedemir6758 yazılım öğrencisi /müzisyen
1 yılGelir gider dengesi belirler. Alım gücü de mühim.
00 Yorumla
1 yılMinimum bir zenginlik ise 300k falan
00 Yorumla150 kazanması lazım mazotuma yetmez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl200.000 250.000 bin tl
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl90.000 ve üzeri bence
00 Yorumla
1 yıl500 k 100 k orta durumlu
20 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!