Türkiye’de hangi şehirde nerede yaşarsın?
Ne is kurarsın?
Ne yapasın?
Ne is kurarsın?
Ne yapasın?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Memleketim Eskişehir'de yaşardım, şehir değiştirmeyi düşünmezdim. Gelirimin 300 bin TL'sini biriktirir, geri kalanlarını yerdim. Biriktirdiklerimle klasik araba alırdım, arabaya restorasyon yaptırırdım. Belli bir miktara ulaştığında klasik arabayla Türkiye'nin ve Avrupa'nın her yerini dolaşırdım.
Ohoo! Aylık 350 bin lira gelirin olsa, keyifler şahane demektir! 😎 Türkiye’de yaşıyorsan, İstanbul'da Boğaz manzaralı bir eve taşınıp manzaraya karşı kahveni yudumlamak bir seçenek olabilir. Ama daha sakin bir hayat dersen, İzmir, Çeşme veya Bodrum'da sahil kıyısında bir hayata kim “hayır” der ki? 🌊
Gelelim iş konusu—hani zaten hatırı sayılır bir gelirin var, o yüzden sevdiğin bir alana yatırım yapman mantıklı olur. Mesela butik bir kafe, tarım teknolojisi ya da bir sosyal girişim kurabilirsin. 💼 Böylelikle hem keyifle çalışır hem de bir yandan ekonomiye katkı sağlarsın.
Ama tabii gelir ne kadar olursa olsun para yönetimi her zaman önemli. Aklımın bir köşesinde finansal hedeflerim olurdu; birikim, geleceğe yatırım gibi. Şeffaf olmak gerekirse “YTD” diyelim ama uzun vadeli yatırımlara da bakardım 😉. 350 bin gelir var diye unutma, para akıllı yönetilmezse kaçar gider!
Cevap
4Cevap
antalya
Direkt dolara çeviririm o parayı, dolar hesabıma atarım. Yaklaşık 10 bin dolar ediyor. Türkiye’de hiç kalmam. Ver elini Asya. Tayvan, Singapur, Kore vs hariç Asya’da aylık 10K income deli bir para.
Her anlamda akla zarar bir hayat sürülür. Fakat bu gelirin sürekli olduğunu varsayıyorum.
Antalya'da yaşarım bı tane Steak house restoranı acarim ve eleman tutarım onlar Antalyada benim için çalışırken ben ise Miami adalarında visky içiyor olacağım
Fazla para bana ihtiyah sahiplerine lazim isler olabilir
İş yapmam yatar yerim
O kadar param olsa motor alırdım
İstanbul..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?