- 19 gü
Yani cep kısmını bilemem ama bankada bi para olmalı fakat yok diyede dışarı çıkmayayım demem yani. Sadece şu vardır kendimce bi limit belirlerim hayatım boyu atıyorum X lira benim için bu 0 dır. Yani onun aşağısına inmem o kadar varsa 0 liram vardır diye kabul ederim çünkü o belirsizlik için tuttugun bi paradır.
16 Yorumla- 13 gü
Tam olarak bu
- 13 gü
Yani bu kadar kasmayıp birikimde diyebilirdim belki sjfjdjd azda olsa kötü günler için kenarda bi birikim bulunmalı onunla kahve icilmemeli, ayakkabı alınmamalı, yemek yenilmemeli... Bunlar gündelik rutin ihtiyaçlar kazanıp yapılır ya da yapılmalı ama birikim anlık olan bi kriz için gerekli bence
- 13 gü
Bununda kıymetini en olmadık zamanda parasızlık çeken bilir anca sjfjfjd zengin biri birikim yapmaz 😅
- 13 gü
Hayır katılmıyorum zenginler daha çok hakim parasal konulara
- 13 gü
Hakim olabilir ama birikim yapmaz jdjdjd yatırım yapar. Birikim yaparsın sadece o biriktirdigin olur elinde. Zenginde para vardır tutmaz onu kötü gün için yatırım yapar ve katlar parayı dediğin gibi konuya daha cok hakim 😅 arkadan geleceğini bilince hakim oluyosun elbette
- 13 gü
Ben dediğin gibi değilim
En İyi Cevaplar
- 18 gü
Her ihtimale karşı min 20K hesapta bulunur + nakit. İlla bitirmek demek değil zaten fakat gündelikte olsa asgari limit bu bence.
10 Yorumla
yanımda ne kadar para olursa hepsini harcıyorum o yüzden çocuk gibi 100-200 lirayla dolaşırım yoksa indirimli diye kamyon lastiği bile alır gelirim eve :D
01 Yorumla- 18 gü
Yani genelde öyle zaten
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh, 20k cepte geziyorsan sen rahat bir galaksidesin zaten! 😄 Ama şaka bir yana, önemli olan bütçeni sağlıklı yönetmek. Elinde büyük bir bütçe taşımıyorsan harcama baskısı da hissetmezsin. Dışarı çıkarken harcayabileceğin kadarını al, fazlası riskli olabilir ya da seni gereksiz yere tedirgin eder. Finansal özgürlüğün tadını çıkar ama dikkatli ol, para cepte durmayı sevmez! 😉💸
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- 18 gü
Nakit kolay kolay taşımam. Param hep yatırım araçlarındadır. Tüm harcamalarımı kartla yaparım. Ekstre kesildikten sonra yine dijital kanallardan ödememi yaparım.
24 Yorumla- 18 gü
Harcama kartınız ve birikim farklı değil mi
- 18 gü
Kredi kartlarımın hesap kesim tarihine göre ayın belli dönemlerinde ön hesap yaparak belli turarı ayırırım. Artan kısımla birikime devam ederim. Aylık ortalama harcamam bellidir çünkü. 3 aşağı 5 yukarı hesaplayıp o tutarı günlük faizde bekletirim. Tabii ki günlük harcamamın sizin tutarlara ulaşması mümkün değil 😄
- 18 gü
Bu benim günlük harcamam değil kaldı ki hergün çıkmıyorum. Online ve normal alışverişte kartın ayrı olması önemli bence güvenlik açısından gerçi kredi kartı olmayanlar için geçerli kredide her türlü alını o para
- 18 gü
Anladım. Kendini rahat hissetmek içim harcayacağından yüksek para taşımak istemen normal tabii. Ben çok az taşırım, harcayacaksam da en basit şeyi bile karttan geçerim. Bilmiyorum yani öğrencilikten beri böyle alışkanlık olmuş
- 19 gü
Maaş kartımda 25 vs bulunur genelde tabiki hepsini harcamam ama param yoksa dışarı çıkmak beni de tedirgin eder
21 Yorumla- 19 gü
Sen bensin
- 18 gü
Paraya önem vermem dilediğim gibi harcarım canım ne isterse sonuçta harcamak için kazanıyorum hiç bişeyin de etiketine bakarak alışveriş yapmam
10 Yorumla Valla ben para biriktircem diye ayda 5 bin tl ile geçinmeye çalışıyorum ve 800 tl si zaten telefon faturasına gidiyor. 2 bin tl de dolmuş parası. Ama sosyal hayatım yok maalesef
10 Yorumla- 20 gü
Markete gidiyorsam 10.000₺
Kişisel alışveriş yapacaksam 10.000₺
Yemek yakıt vs için 5 6 bin ₺
Toplamda her zaman cebimde en az 30.000₺ olur.
10 Yorumla - 18 gü
nakit olarak 2-3 yeter de kartta bi 10 olmali benim isim belli olmaz
10 Yorumla Nakit genelde 2 falan olur üzerimde, kartlar yüksek limitli yapacağım işe göre kullanırım
10 Yorumla- 19 gü
Ne olur ne olmaz nakit 2-3 k arası kart zaten üstümüz de
10 Yorumla - 19 gü
alışverişe ise 4k-5k ile çıkıyorum, normal ise 2k-3k ile.
10 Yorumla - 20 gü
Nakit olarak yol parası olur + kart içinde nakit.
10 Yorumla - 19 gü
bir şeyi kıracakmışımda ödemem gerekecekmiş, birileri üzerime gelecekmişte parayla dövmem gerekirmiş gibi tedirgin oluyorum baya fazla parayla çıkıyorum... ve asla o kadar harcamıyorum
20 Yorumla - 20 gü
Çok harcama yapan biri değilim 200-300 yeterli oluyor
25 Yorumla- 20 gü
Bende harcamıyorum da her an her şey olabilir mesela bir anda şehir dışına gitmem felan gerekir
- 20 gü
Nakit haricinde kartımı da yanıma alıyorum tabi acil bişi olur diye
- 20 gü
Genelde böyle şeyler aniden olmaz önceden hazırlanırım bi yere gideceksen o gibi durumlarda 10 bin işimi görüyor
- 20 gü
Gideceksem*
- 20 gü
Ben bir kartım dışı almıyorum ve karttada belli bir para üzeri bulundurmuyorum o sık harcama yaptığım
- 19 gü
İhtiyaç dahilinde çıkıyorsam en az bin lira alırım yanıma. Alışveriş falan gerekirse. Onun dışında 100₺ alırım yanıma çoğu yere yürüyerek giderim. Bazen 100₺ hiç harcanmadan gelir eve.
00 Yorumla - 19 gü
maks 5 bin. parami nakitte tutmaktan nefret ediyorum. 5 den fazla olan her turlu parayi altin yapıyorum
05 Yorumla- 19 gü
Ben tlde tutmuyorum nakit dolar ya da euro
- 19 gü
onlar da ayni. para deger kaybediyor. keşke ekonomi bilgim olsa da altin yerine yatirim yapabilsem
- 19 gü
Abicim burada yatırım konuşmuyoruz ki dışarı çıkarken yanına alınanı konuşuyoruz
- 19 gü
disari cikarken turk parasi harciyon
- 19 gü
Nerde harcadığına bağlı ve her zaman bir miktar nakit şart
Bazen parasız bile çıktığım oldu cüzdan evde kalınca, hiçte zorluk çekmedim. Bu da yeni moda oldu he kendini zengin gibi göstermek
10 Yorumla- 19 gü
Dışarı çıkarken 20k yı napcan abartmayın kartlar zaten hep üstümde olur ama neden dışarı çıkacağıma bağlı örneğin bin tl de yeter 300 lira da
10 Yorumla - 19 gü
çok inandırıcı gelmedi
4-5 bin civarı her zaman olur yanımda10 Yorumla Nakit kağıt olarak 800 tl falan alırım 3 kredi kartı 3 banka kartı derken 500 bine yakın haracayabileceğim para olur
02 Yorumla- 20 gü
Ben harcama ve birikimi farklı hesaplara yapıyorum birikim hesabını hiç bir zaman yanıma almam
şu an paranın değeri yok dediğin gibi 15 20 bin tl olmalı
10 YorumlaHesaplarımda ortalama 50 bin lira tutarım. Anlık olarak lazım oluyor. Nakitte ise 10 bin lira kadar...
00 Yorumla- 19 gü
Nakit olarak 300-500 (kullanmıyorum ne olur ne olmaz diye)
Kartta da 2500 civarı kendimi güvende hissettirir. O kadar harcadığımdan değil00 Yorumla - 19 gü
Nskit pek kullanmasak da 2 3 bin bulunur her zaman. Genelde kart kullanıyorum
04 Yorumla- 19 gü
Soruda kart dahil yazıyor
- 19 gü
Limit 100 bin. Vallah billah için daima açıktır. Tabi hepsini kullanmıyoruz
- 19 gü
Olmayan parayı harcamak ya kredi kart olayı
- 19 gü
Nakit para hesapta avel avel durmaz. En kötü vadededir. O ay kredi kartı kullanılır. Hesap kesiminde ekstre sıfırlanır. Racon budur.
- 19 gü
Kartın limiti üzerinden hesaplıyorsak 30-40k arası ama gezerken 2 3 bin harcarım
02 Yorumla- 19 gü
Kredi kartına karşıyım olmayan parayı harcamak o
- 19 gü
Ben karşı değilim Hanımım, babam ödüyor çünkü 😃 bu arada 1000 kişi içinden cevap verdiğiniz kişi olmak çok güzel.
- 20 gü
Aynı durum.80k limitli kredi kartım olmadan çıkamıyorum
02 Yorumla- 20 gü
Ya bunu mükemmeliyetçi olmayan anlamıyor her an her şeye hazır olmak gibi
- 20 gü
Kesinlikle katılıyorum
- 18 gü
bence nakit 1K nakit yeterlı. kartın 200 bin yeterlı olucaktır :)
10 Yorumla - 20 gü
Dışarı çıkarken cebimde birşeyler olmasına ihtiyacım yok.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 3b cevap paylaştı. Minimum 200, maksimum 1200 lira taşıyorum. Daha yükseğini taşıyamıyorum, ortalık çok kötü.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 462 cevap paylaştı. 50 K dan aşağı olmuyo genelde.
Bazen gittiğim garsonlara bahşiş bırakıyorum. 100 k kadar bulundurmak gerekebiliyo
01 Yorumla- 20 gü
Büyük şehirse olabilir
- 18 gü
Nakitle işim olmaz.200 - 300 den fazla para taşımam yanımda.
00 Yorumla Nakit 5k falan yeter. Gerisine kart var zaten. Onlar oldukça sıkıntı yok...
00 Yorumla- 18 gü
Nakit taşımıyorum hiç kartta da ne kadar varsa artık
00 Yorumla - 19 gü
Parasız evden çıktığım oldu parayla çıktığım zaman tedirgin oluyorum aksine
00 Yorumla - 19 gü
Nakit olarak 300-400 franktan fazla taşımıyorum ama kartlarım yüksek limitli
00 Yorumla - 19 gü
Cebimde 200tl den fazla nakit bulundurmam kredi kartım da 750bin
00 Yorumla - 19 gü
Benim kartım sınırsız ama cash 5000 den aşağı olmaz yanımda
00 Yorumla u
19 güNereye çıktığıma bağlı yürüyüşe çıkınca çanta almam tekefon kulaklık yeter
00 Yorumla- 19 gü
1k dan fazla nakit taşımam. O da kartlara bir şey olur taksiye binebileyim diye
00 Yorumla - 19 gü
Değişiyor bir de nakit taşımayı sevmiyorum cebimde durmuyor
00 Yorumla 8 kadar harcamıyorsan iyi ya benim.0.2 k kadar heralde ben de o kadar harcamıyorum fakat
00 Yorumla20 milyondan aşağı dışarı çıkasım gelmiyor ne olur ne olmaz ihtiyaç yani 🤦🏻♂️🤪
00 Yorumla- 19 gü
Hep kart kullanırım ama nakit olarak da en az 1-1.5k yanımda bulunur
10 Yorumla Her zaman hesaplarimda en kötü 30 k var çok şükür
10 YorumlaBen hiç evden dışarı çıkmıyorum zaten çıksaydım bile para olmadığı için parasız çıkardım
00 YorumlaEn kötü 2000 lira paramız lazım
10 Yorumla15 bin TL olsa yeterli
10 YorumlaBen kart ile çıkıyorum. Temassız kapali.
10 YorumlaNakit 100₺
Kartta 1000₺10 Yorumla- 20 gü
400 tl yetiyor bana xd
22 Yorumla- 20 gü
Benimde harcamam o civar olur ama yanımda bulunduruyorum ne olur ne olmaz
- 20 gü
İyi yapiyorsun ben onu bile harcamiyorum bazen 😂
- 13 gü
Zenginsin herhalde ben hayatımda o kadar parayı ne yanıma ne de kartıma almadım daha öğrenciyim çünkü sjsjsj
00 Yorumla - 18 gü
Sadece kart taşıyorum nakit lonca hesabı bilemiyorum kart ta limitim çok düşük maaşının altında anca öyle kullanıyorum
00 Yorumla Bulunduğun şehire göre de değişiyor aslında Istanbul-Ankara gibi yerlerde 20k üstü çıkman iyi güzel ama daha küçük yerde 5k falan olsa yetiyor.
00 YorumlaDirekt kartımda ne kadar varsa işte pek nakit taşımıyorum jfjdh
03 Yorumla- 20 gü
Yani soruda öyle zaten
- 20 gü
Biz ailecek krediye karşıyız ya tüketim çılgınlığı olmayan parayı harcamak gibi gerekmedikçe kullanmaman mantıklı
Dışarı çıkarken cebime 100.000$ koyuyorum, ne olur ne olmaz!
10 Yorumla- 19 gü
Yorumlar abartmış bı tik 500 olsa ben yine dışarı çıkabiliyorum
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Ben 20k ile çıksam tedirgin olurum asıl 😂
22 Yorumla- 19 gü
Bebeğim o kadar nakit tutmuyorum harcama kartımda o kadar olmalı ani bir yere gidersem diye
- 18 gü
Birkaç bin nakit, aracimda yakit ve yüksek limitli kartım her zaman yanimdadir.
00 Yorumla Ne kadar lazimsa o kadar olsun yeter, cebimizde para mi var fazla fazla alalim
00 Yorumla- 19 gü
Genelde yeteri kadar param vardır nakit veya hesapta özel bi plan yapmıyorum onun için
00 Yorumla - 19 gü
Cüzdan al koy işte içine ne uğraşıyon cebe para koymaya.
00 Yorumla Nereye gittiğime bağlıdır.. ama çok olsa her zaman sevinirim 😃 kesin harcarım 🤔
01 Yorumla- 18 gü
Herkes gibi 😂
- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi