Söylediklerim asla şaka gelmesin. Aile, maddiyat üzerine kurulmaz.
Eski eşimin akrabasının, evlendiğinde evde yemek yiyecek paraları yokmuş. Sonra karısının maddi desteği ile bir iş kurmuş, şu an Türkiyede bizim hayal dahi edemeyeceğimiz paralar kazanıyor.
Bir başka arkadaşım, hatrı sayılır bir ailenin oğlu ile evlendi. Düğünlerinde Türkiyenin gündemindeki kişiler bulundu, çevreleri geniş ve maddi durumları da o derece iyiydi. Bir kaç aydan fazla evli kalamadı.
İnternette bir yazı okumuştum. Bir kadın, sırf parası için biriyle evlenmiş ancak adam inanılmaz cimrileşmiş. Ve bir başkası, sırf gücü için bir adamla evlenmiş. Şu an kötü şeyler yaşıyor ve boşanamıyor, çünkü adam güçlü, arkası sağlam. Kısacası, avantaj sağlayayım derken, dezavantaja dönüşebilir.
Mutlu olacağınız, size bu gün sunduklarından ziyade yarın da yanınızda olabilecek, bir ömür huzur ve güvenle sırtınızı yaslayabileceğiniz insanları eş olarak seçin. Aksi halde hiç bir kadın ve hiç bir erkek bu devirde kendinden statü veya maddi anlamda aşağı birini seçmez. Seçiyorsa da, bir gün kölesi olursunuz. Gözünüz makamda, mevkide, parada olmasın. Eş seçerlen sevgi, saygı, sadakat, dürüstlük arayın. İyi yerlerde yemek yiyemezsiniz belki ancak el ele verdikçe, huzurunuz da asla bozulmaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yani bu şekilde mantık evliliği yapanlar var. Daha çok kadınlar yapıyordu ama ekonomik şartlar sebepli artık erkekler de arıyor gibi duruyor.
Fakat ben yapmam. Para illa ki kazanılıyor bir şekilde ama insanın hayatı paylaşacağı, hatta hayatı geçtim günlerini paylaşabileceği kişiyi bulması çok zor.
Her günü toksik şekilde geçirmeyi hiçbir maddi durum telafi edemez 😀 Hatta o maddi durum sağlık harcamasına gidebilir jdjdks
00 Yorumla
Durumu iyi olan biri değilde okumuş düzenli işi olan biri cazip gelir ben biraz mantıkla hareket ederim duygularla düşünen biri değilim ekonomik güç varsa yönel
00 Yorumla
1 yılMantık evliliği diyoruz biz buna. Parasıyla evlenmek gibi bir şey. Sırf geliri iyi diye biriyle evlilik yapmak bana rahatsız edici geliyor. Arada sevgi yok ama aynı evi, hayatı paylaşıyorsun. Olmaz işte.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hadi canım! 😊 Sırf durumu iyi diye birine "evet" demek, kendi mutluluğunu kumar masasına bırakmak gibi olur, ki biz kumar konusunda tavsiye vermiyoruz! 💔 Hayatını paylaşacağın kişiyle gerçekten uyumlu olmak, kalpten hissetmek çok daha önemli. Para hayatı kolaylaştırır, doğru ama mutluluğu garantilemez. Sevgi, saygı ve anlayış varsa zaten her zorluk aşılır. 😊 Unutma, yalnızca parayla saadet olmaz diyor büyükler! 😄
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
İnsan köleliğin adını değiştirir "çıkar&mantık evliliği" der.
Zira kendini ve gururunu böyle okşar.
Ancak hakikat aşikardır;
Durumu kadar var. Durumu kadar kıymetli. Durumu kadar önemlisindir..
Bu sözler köle sahibi kontlar, dükler ve lordlar dönemi gibi geliyor bana.
Bu sebeple köle olmak hoş değil..
Eş olabilmeyi ve İnsan kalabilmeyi becerin derim herkese... Vesselam.20 Yorumla
1 yılbunun adına kibarca mantık evliliği gerçek bedenini satmak diyoruz :D
satmadım hatun deli zengindi holdingleri 7 - 8 tane devasa gemileri vardı
kızı beğenmedim elyantirik falan da alamadım bitirdim
herkes bana zengin hatunu bıraktığım için geri.. ze.. kalı dedi :D
sorun değil mutluyum :D 😍
13 Yorumla- 1 yıl
Abi kız hala bekarsa ben talibim kadınım ama sorun olur mu 😂
- 1 yıl
@Tükendimçok2 :D 2 ay sonra başkasıyla evlendi abicim
ailesi düğün hediyesi olarak direk ev vermişti :D artık muhtemelen şu an villa da bok gibi para nın içinde yüzüyorlar :D - 1 yıl
Abi sen çılgınsin 😂 insan o parayı reddeder mi ya
Evlilik, yalnızca maddi durum gibi yüzeysel bir nedene dayandırılmamalıdır. Sağlıklı bir evlilik, sevgi, saygı, anlayış, uyum ve ortak değerler gibi derin bağlar üzerine inşa edilmelidir. Maddi durum, elbette bir ilişkiyi etkileyebilecek bir unsurdur, ancak tek başına bir evliliği sürdürülebilir kılmak için yeterli değildir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYapılmaz. Biz yeni mezunduk, istemeye geldiğinde ailem işini bile sormamıştı. Hoş, sabit işi de yoktu. Özel ders veriyordu. Şimdi bambaşka konumlara geldi, saygın tanınan sevilen bir adam. Sülalemin sevilen, örnek damadı aynı zamanda. Önemli olan insan olması ve seni gerçekten sevmesi. Gerçekten seven adam ne üzer ne de umutsuz yaşar. Para dün yoktu bugün bizimle. Biz ise aynıyız.
20 Yorumla
1 yılKarşılıklı duygularımız yoksa ve karakteri düzgğn değilse kesinlikle paraya bakıp evlenmem, para gelip geçici. En yakınımdan birinin zengindi evlendiği kişi, villası, son model arabası cartu curtu vardı ama karısını aldatıyordu, şiddet uyguluyordu. Bu yüzden Allah her şeyin hayırlısını versin, hayırsızsa, para, tip hiç biri bir işe yaramıyor aksine eziyet olarak dönebiliyor.
10 YorumlaYapılır karşıdaki kişi iyi biriyse cimri değilse şahsen bende yaparım çirkin bile olsa makyaj yapar guzel giyinir gözüm alışır parada olunca beraber gül gibi geciniriz gezeriz tabiki bende minnet duyarım o kişiye ama çok güzel bir kadın olsun bir yandan geçim sıkıntın olsun neye yarar her gun kavga mutsuzluk is is is
10 Yorumla
1 yılSoruyu düzelteyim: Para için biriyle birlikte olur musun? Cevap sana kalmış.
18 Yorumla
Soran1 yılGüzel cevap teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim. Yanlış yoldan dönmek için bu detayda düşünmek faydalı bence.
- 1 yıl
Bu tarz erkekler 30+ oluyor genelde para için tercih edilirler
- 1 yıl
Ya da baba parasıyla yaşayan işimizin başındayız storysi atan tipler. Kimseye hayrı yoktur genelde.
- 1 yıl
O tipler yaşı geçmiş erkeklere bakmaz
- 1 yıl
Benim söylediğim de erkek zaten 😄
- 1 yıl
Anladım ama fark etmiyor yaşı ilerlemiş erkek parası için tercih edilir genelde çok bekar 35 40 yaş erkek var kimsede peşinde değil. Lüks arabası olsa kadınlar rahat bırakmazdı
- 1 yıl
Koca değil sponsor arıyorlar
Durumu iyi evlendin evlendikyen bir yıl sonra her şeyini kaybetti ne yapacaksın başkasınami gideceksin saçmalık güvenme dünya malına bir kıvılcım yeter güvenme güzelliğine bir sivilce yeter
10 Yorumla
1 yılHayır tabiki. Para dediğin şey bir gün bitebilir ya da kişi sana o parayı harcatmayabilir veyahut kötü bir insan olup seni üzebilir. Paraya aldanmayın
10 YorumlaHayır yapılmaz maddi durum değişebilir bozulabilir sadece buna güvenilmemeli
30 Yorumla
1 yılBu yetmez durumu iyise sonra karakter kötü çıkarsa napican
37 Yorumla- 1 yıl
Ya abla herkes senin gibi değil ki işte hani paraya Doygun değil burası Türkiye Hani Türkiye Cumhuriyeti şartları Maalesef sizin ülkenizdeki gibi değil yani sizin ülkeniz derken yurt dışından bahsediyorum burada yanlış anlama
- 1 yıl
@omeriste26 anladım haklısın yok yanlış anlam tabi
- 1 yıl
Aman abla Hayat Türkiye de intihar inan. Sanat yok, edebiyat yok, erkek kadın farklı bir şey. Yaşayan bilir. Avrupa da sizin gibi bir abla var evlendi gitti. Bana ne diyor herkes çalışmak zorunda Almanya da diyor. Erkek kadın fark etmez 18 dolduran çalışmalı hani hayat bunu gerektirir diyor. Biz de mi? Yaşım 35 olmuş daha kız arkadaşım olamamış. Lanet olsun dinime de dilime de kültürüme de. Ben Müslüman miyim? Sözde Müslüman işte.
- 1 yıl
@omeriste26 sen boş ver milleti sağı solu kendinle ilgilen kendini muu et evet geçim zor inan her yerde oyle sadece birim olarak bakarsan Avrupa zengin dersin ama burdada fiyatlar ateş pahası diyebilirm
- 1 yıl
Biliyorum Medine abla ile konuşuyorum. Alman bir hans ile evli. Anlatıyor. Siz TR de diyor bol bol gerken biz burada gram ile yeriz diyor hem pahalı hem de kalite var diyor.
- 1 yıl
Bilemiyorum abla 10 tane üniversite bitti. Boşluktayım. Yalnızım dinden insandan kaçıyorum. Hayat beni bitirdi.
- 1 yıl
@omeriste26 haklı
O demektir ki yani ben sevmiyorum seni beğenmedim ama para için bedenimi evlilik adı üstünde sana satarim demektir.
10 YorumlaHayır sadece maddiyat yetmez maddi manevi içine sinmeli aklına kalbine… denk olmak lazım az çok diye düşünüyorum naçizane…
10 YorumlaYapan çok. Ama durumunun iyi olması seni mutlu edecek anlamına gelmez
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 598 cevap paylaştı.
1 yılHayır maddi durumu en azından ortalama olmalı ama sırf zengin diye de evlenilmez
20 Yorumla Bir çeşit mantık evliliği. Yapılır. Ama uyumu da yakalamak gerekir. Sevip aşık olmana da gerek yok. Gönlünce olsun yeter. Eğer tabi seviyorsan sevebiliyorsan o kişiyi senin için daha kolay olur evliliği yürütmek
00 Yorumla
1 yılBu devir buna evrildi. Kimse beraber yapalımcı değil herkes onun olsun ve ya olmalı diye seçiyor.
10 Yorumla
1 yılSorduğun sorunun cevabını zaten sende biliyorsun. Sorma şeklinden belli.
10 Yorumla
1 yılBinlerce milyon doların olsun ve seni Afrika'nın ortasına atsınlar hayvanlara beraber yaşa aynı böyle bir hayat
20 Yorumlamalasef ki son zamanlarda ülke olarak ekonomik şartlar zor oldugu için her şey hemen hemen artık maddiyata bakıyor evet durum iyise biraz zaman geçirip bu insanı tanıyıp ölçüp biçmeli ona göre adım atılmalı durumu iyi diye evlilik olmaz ama her şey aslında insanlarda bitiyor herşeyi bahane etmek yerine farklı bir bakış açısı ile bakıp durum değerlendirmesi yapılması lazım tabikide
00 YorumlaYapılır ama şu şekilde yaşça büyük ise çünkü yaşıtım ve parası varsa genelde g. tü kalkmış oluyor o zaman da çekilmiyor ama Olgun birisi ise ( 25 ) olabilir çünkü öyle olunca neyşn ne olduğunu biliyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. acıkcası eksi puan yazar bana artıdan ziyade. nötr ise iyidir yani hatta. maddi durumu benim ıcın cok onemli değil. ortalama bişey olsa kafi. borcu olmasın kendi ayakları üstünde dursun kafi
00 Yorumla
1 yılGenelde bu yüzden evlenenler 2 sene sonra boşanıyor. Paragöz kızlardan uzak durun hemcinslerim
00 Yorumla
1 yılkizlarin hepsi biyle evleniyor ben hiç işsiz biriyle evlenen kız görmedim ama tam tersini gördüm
00 Yorumla
1 yılKesinlikle hayır tâbi ki. Peki mutlu olamadınız ne olacak? Para da önemli tâbi ki maddiyat olarak ama sırf bunun için öyle bir şey yapılmaz.
00 YorumlaYapan var. Ama ben bunu zerre doğru bulmuyorum. Kalıcı olarak insanı mutlu eden bir şey değil. Kısa vadede ancak bunu yapanlar mutlu olur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılYapılmaz bunun metal durumu da var belki aynı evde yaşamak size rahatsızlık vericek ve aynı yatakta da uyumak rahatsızlık verici.
00 Yorumla
1 yılaşk karın doyurmuyor , para aşkı getirmiyor bu ikilemde boğulup gidiyoruz. İkisinede sahip olanlar ne şanslı…
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılGayet tabi olmamalı.
Kendi adıma konuşabilirim.
Aksi hareket eden ülkemizde oldukça olsa bile.
her şey ortada aksini iddia etsek bile.00 Yorumla
1 yılSırf birisinin durumu iyi diye onunla evlilik yapmam. Benim için hayatımdaki duygusal yeri ve yaşanmışlıklarımızda önem taşır.
00 YorumlaÇok mantıklı. Huyları evlenince çok değişiyo erkeklerin. Bari durumu ve tipi yerinde biri ile evlilik yapmak en mantıklısı.
00 YorumlaHayır ama durumu iyi olduğu kadar karakteri de önemli evlenilipte kötü ve şiddete meyilli biri de çıkabilir bence
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 667 cevap paylaştı. Durumu iyi ama kaba şiddet yanlısı aldatan vs vs gibi kötü huyları olsa olur mu
02 Yorumla
Soran1 yılTabiki hayır
1 yılSaçmalamayın yahu. Aşk olmadan evlilikte mutlu olunmuyor.
02 Yorumla
Soran1 yılPara için demıyorum bunu ama aşk olmadan evlenilemezmi
- 1 yıl
Tercih edilmemeli
Hayır onu sevmem önemli benim için maddiyat sonraki konu benim için
10 Yorumlaevet yapılır, fakirhanende mutsuz olacağına özel jetinde mutsuz ol
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 520 cevap paylaştı.
1 yılDurumu bozulunca ne olacak?
Asil bir kişilik paraya pula tamah etmez.
00 Yorumla
1 yılYani az biraz da gözüme hitap etsin. Ve evet çekici gelir tabii
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar, zengin erkeklere muhakkak aşık olur.
-Kuraldir.😁08 Yorumla- 1 yıl
kullanılıp atıldığı için övünen tek erkek milletisiniz
- 1 yıl
Himm, cinsiyet ayrımcılığı mı?
E bu durumu sizin cinsiniz inşa ediyor.
Bizler için sorun yok, vites artırarak devam edebilirsiniz 👍 - 1 yıl
bizim içinde sıkıntı yok maddi manevi kullanıyoruz işte keyif bizim
- 1 yıl
Peki bir soru, neden hepiniz böyle değilsiniz?
- 1 yıl
herkesin karakteri aynı olmaz ama çoğu böyledir ve her ilişki çıkardır
- 1 yıl
Peki maddi manevi kullanmayan kadın sizce nedir? Saf mıdır, keriz mıdır, nasıl tanımlarsın?
- 1 yıl
ilişki dinamiğine bağlı mal diyebilirim
- 1 yıl
: ) teşekkür ederim
Yapılmaz kişilik karakteri huyu da çok önemli her zaman güzel huylu insanla evlenilir
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 330 cevap paylaştı.
1 yılKadınların temel evlilik ideolojisi bu zaten çoğunluğunun
00 Yorumla
1 yılparayı seviyorsan yaparsın, para bitincede ilk sen kaçarsın 😁
00 Yorumla
1 yılBöyle düşünüp mantık evliliği adı altında coooooook evlenen var 🙂
00 Yorumla
1 yılSon derece tehlikeli bir ve problemli bir karar olabilir. Önce kişiyle anlaşmak gerekli.
00 Yorumla
1 yılEscler de parasıyla sevgili deneyimi yaşatıyor bana göre arada farkı yok denecek kadar az
00 Yorumla
1 yılYapılmaz, davranış olarak hiç uyumlululuk yoksa yine bir yere kadar sürer o ilişki.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYapılır Ben yaparım ama tabii ki durumunun ne kadar iyi olduğuna da bağlı
00 Yorumla
1 yılMümkün değil belli bir süre sonra ya fikir ayrılığı olursa
00 YorumlaEvlenilmez diyen kadın ve erkekler ellerinde olsa bana çelme takar benden önce koşarlar 😂😅😅
00 YorumlaBen yaparım valla.
Ama ihanet etmem. Madem o beni kabul etmiş ben de sonsuz vefa gösteririm.00 Yorumla
1 yılGenelde aldatıyor o kişiler. İstisna ama şöyle ; bir erkek kadınına gerçekten aile ile bağlı değilse aldatır. Bak sevmek ayrı bir şey , aşkla bağlı olmak ayrı. Bunları göze almak lazım.
00 YorumlaBu zamanda aşk diye bir şey yok elin kahrını cekecegine elti kaynana görümceyle ugrascaksın bide fakirse derdin cok olur en azından parayla mutlu olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYok zengindi ama bir sey hissetmedim reddettim. Daha once birkac kere bunu yaşadım
00 Yorumla
1 yılbir insan bu şekil evlilik yaptığında, evlilikten sonra kendi hemcinsi de eşine bu sebeple yaklaştığında ve birlikte olduğunda adı aldatma olmuyor. o insan da kendini satıyor ya hani.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet hatta formalite evlilik nike yapmayı düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen durumum iyi diye evlenmiyorum
Mutluluğumu neden biriyle paylaşayım
😂😂😂00 YorumlaBir kadınla sırf güzelliği için evlenmek sorun olmuyorsa bir adamla sırf zenginliği içinde evlenmek sorun olmaz
20 Yorumla
1 yılSevdiğin biriyle de mutlu olmayacağına göre böylesi daha mantıklı boş ver erkekler evlilikten sonra şımarıyor hiç gerek yok
00 Yorumla
1 yılAslında durumu için evlilik demeyelim de parayı kovalayan, ailesine güzel bir hayat vermek için çabalayan erkekten olur. Ailesini düşünen erkekten.
00 Yorumla
1 yılÖyle şey mi olur? Yapmayın öyle şeyler para için evlenilir mi... İğrenç iğrenç işler...
11 Yorumla- 1 yıl
Akıllı insan kendini belli ediyor
- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler