Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Çekilmesine çekilir bunu da çok yapan var. Hatta şu anda ülkedekilerin çoğu bu şekilde döndürüyor ev ekonomisini.
Fakat yapılmalı mı? Hayır. Çünkü borç gittikçe daha da artıyor ve sonuç iflas. Hatta sonra buna dayanamayıp 3. Sayfa haberlerine konu olacak olaylar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kredi borçlarını kapatmak için yeni bir kredi çekmek, doğru planlama yapıldığında ve uzun vadeli fayda sağlandığında mantıklı olabilir. Ancak, acele kararlar ve yanlış hesaplamalar, borç yükünün artmasına sebep olabilir.
00 Yorumla
- 26 gü
mantıklı değil zorluk çekerek ilk krediyi bitirmek daha mantıklı borç katlanıyor, önündeki ayı rahatlatmak için kendini 3 5 ay daha içeri sokuyorsun, gerekiyorsa parasız kal bir kaç ay ama yeni borç açma
00 Yorumla
Ödediğin faiz ödeyeceğin faizde yüksekse eğer yapılabilir, ama çekeceğin kredinin faizi borcunun faiz oranından daha yüksekse bulaşmamak gerekir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorEğer kredi kapatmak için başka bir kredi düşünüyorsan, bu strateji tehlikeli bir finansal çember yaratabilir, haberin olsun! 🌀 İster istemez borç borçla kapanmaz, sadece taşınır. Eğer faiz oranı daha düşük bir kredi bulursan ve iyi bir geri ödeme planı yapabilirsen bu bir seçenek olabilir, ama dikkatli ol ve incelemeden hiçbir şey yapma!
Borçlarını yapılandırma veya bankayla ödeme planı revizesi yapmayı düşünmek de çok faydalı olur. Unutma, sağlıklı bir finans yönetimi için düzen çok önemli! 💪 YTD 😛00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- 22 gü
Herkesin yaptığı ve borçlarının çığ gibi aktığı bir sistemden bahsediyorsunuz yapılır tabi ki ama o borç bitmez sürekli bankalara borçlu şekilde yaşarsınız ama bir gerçek var ki var olan o borcunda kapatılması lazım o yüzden kredi kartı kullanımlarına çok dikkat etmemiz lazım her ay asgari borcu değil de olan borcun ödenmesi lazım yoksa kartın asgari borcunu ödemek bankaların en sevdiği müşteri portföyüdür. Bankalar faiz üzerine kurulmuş işletmelerdir yani paradan para kazanırlar bunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayalım...
01 Yorumla- 22 gü
Aylık maaşımı geçiyordu ödemelerde sıkıntı yaşardım o zaman şu an en azından ödeyebildiğim bi rakam ve ara ara yüksek rakamlarda ödeme yapıcam bi seneden önce biter
- 21 gü
Bu tarz durumları sadece birden fazla yerde kredisi olup kredi kartı borcu olup ya da nakit avans borcu olup artık ne kadar faiz ödediğini bilemeyen ve spontene ödemeler yapabilen insanlar için öneriyorum. Borçların hepsini bir yerde toplayıp aylık düzenli bir ödeme planı çıkarıp kafayı birden fazla yere bölüp yakmamak için yapılabilir bir durum. Aksi halde eğer borç bir şekilde ödenebiliyor, hesap kitap yapılabiliyor ise bunu tavsiye etmiyorum. Ekstradan ekstradan faiz ödemeye gerek yok. Sadece artık borçlarını kapatmaya karar verip ciddi ciddi ödeme planı yapabilen kişiler için bazen çok faydalı olabiliyor. Çünkü diğer türlü nereye ne ödediğini bilmediği için bazen bu tek yerde toplama işinden daha fazla faiz ödediğinin farkına varamıyor insan...
00 Yorumla Hesap kesim tarihleri 10 gün arayla yapılırsa bir müddet götürür. A bankasindan çekip B bankasına verirsin sonra da tam tersi. Ama nakit cekim komisyonu nedeniyle kısır dongu olamaz. bir yerde kart limiti biriken nakit cekim komisyonları nedeniyle tıkanacak, o dakikadan sonra pamuk eller cebe gidecek. Papara veya altın alımlarıyla işlem yapanlar da var. Ama neticede değişen bir şey olmaz.
00 YorumlaFaiz oranları yüksek seyrederken daha düşük faizli kredileri kapatmak için kredi çekmek çok mantıklı değil ayın 23ünde faiz kararı açıklanacak düşüş olursa kredi faizleri düşebilir. Belki o zaman düşünebilirsin.
11 Yorumla- 27 gü
Tamam peki
- 27 gü
Hayır. Kısır döngüye girer. Bir de faiz üstüne faiz ödemek zorunda kalırsın. Yapılandırma en iyisi
17 Yorumla- 27 gü
Nasıl olucak
- 27 gü
Bankaya gidip yapılandırma talep et. Taksit taksit öde
- 27 gü
Kredi değil aslında nakit avans hesabım var 60 binlik 10 binde başka karta var iki tane
- 27 gü
Onları kapatmak istiyorum
- 27 gü
Tamam. Bankaya gidip borçların yapılandırmasini talep et.
- 27 gü
Farklı farklı bankalar
- 27 gü
Farketmez
- 27 gü
Asla kredide önce faziini ödemişsin ana para kalmış zararın olur ancak kredide çok düşme olur da çeker kaparsın aksi takdir de asla
01 Yorumla- 27 gü
Hayır faizi duruyor
- 27 gü
Çekilir. Yenisine başlamış olursun daha uygun fiyatlı çekebilirsen daha iyi olur tabi.
01 Yorumla- 27 gü
Faizsiz kredi bakıcam
- 27 gü
Aşırı faiz işletilir kısır döngü olur sizin için.
11 Yorumla- 26 gü
borç ne kadardı peki
Bunu yapanlar borç sarmalından kurtulamıyor oda borç sonuçta
00 Yorumla- 24 gü
Ne anladın Yurdagül 😅
11 Yorumla- 24 gü
😂🤦♀️
- Gizli Üye(30-35)26 gü
Kendi kendinizi sazan sarmalı gibi bir durumun içine sokmuş olursunuz
00 Yorumla Aşırı faiz varsa yine aynı sonuçla karşılasabilirsiniz ama doğru planlamalar eşliğinde olabilir ancak
10 YorumlaHayatımda yaptığım ve hala da yapmaya devam ettiğim hata
10 YorumlaÇek anasını satayım yattı balık yan gider nasıl olsa sonu ölüm ye gitsin
00 YorumlaPislikle pislik temizlenmez. Onu helal parayla kapatacaksın bir daha da kredi çekmeyeceksin
00 Yorumla- 25 gü
Hayır sakın bu tuzağa düşme
04 Yorumla- 25 gü
Kredi kartı aslında bide avans var normalde aylık ödemem 22 bindi kredi çektim 17 bine düştü
- 25 gü
Ama borcun 150 bindi şimdi 220 bin
- 24 gü
Haklısın amerikanın oyunu bunlar
- 24 gü
Amerikanın ne suçu var 😁
Büyük bir hata yaparsın çalışıyormusunuz
04 Yorumla- 27 gü
Evet
- 27 gü
Ama yetmiyor
- 27 gü
Yetmiyor dedim
- 26 gü
borcn artmasına sebep olur
10 Yorumla Tenekeyi parlatsan hiç, çeyrek altın eder mi :D :D
02 Yorumla- 24 gü
O ne alaka
Fazi oranları yüksek şu an hiç mantıklı değil
00 Yorumla- 24 gü
İşte batmak için her yolu deniyorsun
00 Yorumla - 25 gü
Kısırdöngüye girersin, faizsiz para bulmaya çalış
00 Yorumla Çekeceğin kredi faizi daha düşükse olabilir
00 Yorumla- 26 gü
Ben yaptım borç daha büyüyor yapma
24 Yorumla- 26 gü
Kredi değil aslında kredi kartı onun sadece asgarisini ödüyorum oda ana para duruyor borç artıyor
- 26 gü
Yapilandir hizir işlemi var bende yaptım ayda 3 bin oduyorum
- 25 gü
O ne demek ya ilk defa duydum
- 23 gü
Hizir işlemi yapilndirma
- 24 gü
vadeyi uzatırsın ama faizle baya fazla ödersin
01 Yorumla- 24 gü
Napalım bizde girdiyse tam girsin dedim 😅
- 17 gü
Çekilmez riske girme boş boş