Aylık masraf sıfır maaş olduğu gibi cebe girse 1.5 yılda alınır mı?
İnşaat işi olduğu için kalacak yer her şey dahil Bizim masraf sıfır.
6 yılda 4 ev aabilirmiyim? 3'ünü kiraya versem 1'indede kendim kalırım. Köyde 25 dönüm tarlada var miras olarak ondanda yıllık 400-500 bin Gelir diye tahmin ediyorum oda bana yeter yıllık kiralarda Birikim olur.
Bizde sabit fiyat günlük 1.250 TL çıkarak ek mesai ile 1800'ü geçiyor. Ustalar 1800-2500 arasında çalışıyor onların günlüğü 3000'i geçiyor ek mesai ile.
😅 inşaatçılıkta kalacak yer ve 4 öğün yemek varsa tek kuruş harcamana gerek yok.
Ben gireli 3 ay oldu telefon faturası ve haftada 1-2 kola parasından başka tek kuruş harcamadım 3 ayda 150 k kazandım çırak maaşı ile 5-6 ay sonra usta maaşı 100k Alaçam Aylık
İş çok her yerde var bir iş 1 yıldan aşağı bitmiyor ozamana kadarda bir sürü iş çıkıyor.
Kürtler boşuna gelmiyormuş 1000 km öteden Antalya İzmir'e İstanbul'a aylık sıfır masraf 100k alıyor usta olanlar bazıları ek iş alarak 100'üde geçiriyor aylığı
Yok öyle değil işte. Yılların ustası. Devamlı iş bulmak zor. bulsanda götürü iş alman zor yevmiye ile çalışırsın o ayrı ama götürü alırsan yanında amele lazım usta da lazım ama ustalarda ortak olup parayı bölüşmek ister. Amele yine çok yevmiye ister
Bizim inşaat öyle değil her ustaya bir çırak verirler usta tek çalışmasın diye ayrıca sadece Pazar günleri hariç her gün ek mesai var götürü dediğin olay isteğe göre herkes yapmak zorunda değil ben bir kere yaptım 4.5 yövmiye aldım
Yok sizin ki müteahhit alıyor herhalde büyük sermayeyi. Çünkü normalde müteahhit gider ustayla anlaşır usta ekibiyle gelir yapar ustaya para ödenir o da amelelere ödeme yapar kendine kalır geriye kalanda. Sizde ustada maaşlı belli ki.
Bizde bu şantiyenin sahibi tanıdık o yüzden ekiple geldik bizde burada iş bitti Yeni yer bulduk oraya gideceğiz 20 gün sonra bizde iş çok şantiye şefleri hep bizim köylü onlarda sürekli akfit her zaman iş olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ortama biz on 20 ay desek ne olur her ay 100k 2m olur yani hiç 0 harcama ile 20 ayda 2m satılan bir şey alınır
Yani 6 yılda 4 değil 3 tane alabilirim?
Bulunduğu şehir konumu metre karesi oda sayısı falan çok değişken var işin içinde ondan sabit fiyat verdim hep 2 m olursa 3 anca
Bizde sabit fiyat günlük 1.250 TL çıkarak ek mesai ile 1800'ü geçiyor.
Ustalar 1800-2500 arasında çalışıyor onların günlüğü 3000'i geçiyor ek mesai ile.
Yanlış kişiye yazmışım pardon
Ayda 50 k ayırsan 1.5 yılda 900 k yapar 900 k ya da nasıl bir ev bulursun meçhul
6 ay sonra 100k olacak çırak maaşı 50k usta 100k
Aylık masraf sıfır 100 k olduğu gibi cebe
İnşaatçılıkta öyle 6 yıl kazanmanın garantisi yok. Sen 1 ev alda şükret.
😅 inşaatçılıkta kalacak yer ve 4 öğün yemek varsa tek kuruş harcamana gerek yok.
Ben gireli 3 ay oldu telefon faturası ve haftada 1-2 kola parasından başka tek kuruş harcamadım 3 ayda 150 k kazandım çırak maaşı ile 5-6 ay sonra usta maaşı 100k Alaçam Aylık
İş çok her yerde var bir iş 1 yıldan aşağı bitmiyor ozamana kadarda bir sürü iş çıkıyor.
Kürtler boşuna gelmiyormuş 1000 km öteden Antalya İzmir'e İstanbul'a aylık sıfır masraf 100k alıyor usta olanlar bazıları ek iş alarak 100'üde geçiriyor aylığı
Çok yakınım inşaatçı biliyorum bu işleri inşaat ustaları devamlı iş bulamıyor.
Ustaya göre değişir.
En çok talep gören ustalar
Alçıpan ve kaynak ustaları her yerde iş çıkar
Yok öyle değil işte. Yılların ustası. Devamlı iş bulmak zor. bulsanda götürü iş alman zor yevmiye ile çalışırsın o ayrı ama götürü alırsan yanında amele lazım usta da lazım ama ustalarda ortak olup parayı bölüşmek ister. Amele yine çok yevmiye ister
Bizim inşaat öyle değil her ustaya bir çırak verirler usta tek çalışmasın diye ayrıca sadece Pazar günleri hariç her gün ek mesai var götürü dediğin olay isteğe göre herkes yapmak zorunda değil ben bir kere yaptım 4.5 yövmiye aldım
Yok sizin ki müteahhit alıyor herhalde büyük sermayeyi. Çünkü normalde müteahhit gider ustayla anlaşır usta ekibiyle gelir yapar ustaya para ödenir o da amelelere ödeme yapar kendine kalır geriye kalanda. Sizde ustada maaşlı belli ki.
Bizde bu şantiyenin sahibi tanıdık o yüzden ekiple geldik bizde burada iş bitti Yeni yer bulduk oraya gideceğiz 20 gün sonra bizde iş çok şantiye şefleri hep bizim köylü onlarda sürekli akfit her zaman iş olur
İş bulan olursa olur. İnşaat sektörü bir süre duruyor bazı inşaatlar yapılamıyor mesela sen yinele garanti olarak 1 ev alda sonrasına bakarsın
Bir taneyi hayli hayline alırım hedef 2-3 tane daha almak.
İnşaat sektörü batı illerinde durmaz.
Bodrum, Antalya, İzmir, İstanbul her yere gidiyor bizim ekip sabit bir yerde değiliz.
Büyük şehirlerde var evet işi alabiliyorsanız mümkün